Pensionatul de Fete şi o casă a Regelui Mihai vor fi deschise publicului până la ora 2.00 de Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul de prezentare pentru Noaptea Muzeelor
Afişul de prezentare pentru Noaptea Muzeelor

Pensionatul Domnesc de Fete (Şcoala Centrală) şi o casă a Regelui Mihai (Rezidenţa Scena9) vor fi deschise pe 20 mai, de Noaptea Muzeelor, până la ora 2.00 dimineaţa.

Pe 20 mai, de Noaptea Muzeelor, de la ora 20.00 până la 2.00 dimineaţa, vor fi deschise publicului două locuri istorice din Cartierul Icoanei, adică un Pensionat de Fete (Şcoala Centrală), precum şi o casă a Regelui Mihai (Rezidenţa Scena9).

Cele două clădiri se află una în vecinătatea celeilalte şi vor putea fi vizitate pentru lecturi din oră în oră, pentru spectacole de teatru în mansarda Rezidenţei, precum şi pentru dans în Grădina Interioară de la Şcoala Centrală. De asemenea,  vor fi două grădini cu muzică pe vinil, , 5 spaţii interactive care propun experienţe inedited asupra comunicării întâlnirii sau neîntâlnirii fie cu sinele, fie cu ceilalţi de aproape sau de departe, 4 expoziţii, tururi-ghidate în galeria istorică a Şcolii Centrale, Jam Session la miezul nopţii în grădina Rezidenţei. precum şi o poveste la miezul nopţii sub frasinul incintei de la Şcoala Centrală.

Muzeul Naţional "George Enescu" va găzdui în cadrul acestui eveniment, o serie cuprinzătoare de momente muzicale: braroc, tago, jazz cu inserţii de vioară create de lutierul Paul Kaul pentru George Eneescu. Conform muzeografilor, "Avem Jam Session până la 00.30, în cele trei sedii. Intrare gratuită", după cum scrie news.ro.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" nu se lasă mai prejos în ceea ce priveşte activităţile pregătite cu această ocazie pentru publicul vizitator. Printre acestea se numără şi interceptarea sunetul liliacului din grădina Muzeului "Antipa", cu ajutorul detectorului de ultrasunet, dar şi colectarea entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale. Mai mult, până la miezul nopţii, intrarea este gratuită.

Vizitatorii pot descoperi şi lucrările expoziţiei temporare, „Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic”, de la Palatul Şuţu, unde pot fi văzute picturi, lucrări de grafică, sculptură şi artă decorativă, realizate de artişti renumiţi precum Pallady, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Maxy şi Arthur Verona.

Pensionatul de Fete

(FOTO: Pensionatul de Fete)

La Noaptea Muzeelor din acest an participă 40 de muzee şi spaţii culturale din capitală şi 85 de astfel de spaţii din înteaga ţara. Printre spaţiile înscrise în acest proiect, din Bucureşti, se numără: Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul Naţional al Literaturii, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Muzeul Naţional al Aviaţiei Române. De asemenea, şi-au anunţat participarea şi 4 case memorial: George şi Agatha Bacovia, Ion Minulescu şi Claudia Millian, Tudor Arghezi, Liviu şi Fanny Rebreanu.

În cadrul evenimentului de pe 20 mai, participă şi Casa Experimentelor, Cimitirul Bellu, Arhivele Naţionale, Fundaţia Calea Victoriei şi NOD Makerspace. Acesta din urmă va lansa expoziţia “Muzeu 3017”care aduce cu sine şi inaugurarea unui nou spaţiu muzeal, conform news.ro. De asemenea, s-au înscris pentru eveniment şi Muzeul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, ARCEN (Şcoala Centrală, Grădina Icoanei), Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România, Romanian Design Week, şi Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”.

De Noaptea Muzeelor, Uber va oferi curse gratuite, iar Questo, o aplicaţie care pune la dispozitie trasee pe care le utilizatorii le pot parcurge rezolvand o serie de indicii care ii indeamna sa interactioneze mai mult cu mediul, va face trasee special pentru acest eveniment.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite