Lungmetrajul "Sierra Nevada", de Cristi Puiu, a primit o finanţare de 200.000 euro de la Eurimages

Lungmetrajul

Cristi Puiu lucrează la un nou lungmetraj, o coproducţie România-Franţa-Croaţia-Bosnia Herţegovina-Macedonia

Lungmetrajul "Sierra Nevada", de Cristi Puiu, se numără printre cele 15 coproducţii finanţate de Eurimages la sesiunea de proiecte din octombrie, primind suma de 200.000 de euro, potrivit site-ului Consiliului Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

European Cinema Support Fund (Eurimages) a finanţat cu un total de 4.033.000 de euro 13 lungmetraje şi două documentare, decizia fiind luată la cea de-a 137-a întâlnire a forului, care a avut loc între 9 şi 12 octombrie.

Filmul regizat de Cristi Puiu este coprodus de Mandragora (România), Alcatraz Film (Franţa), Spiritus Movens d.o.o (Croaţia), 2006 (Bosnia şi Herţegovina) şi Sister and Brother Mitevski Production (Macedonia).

Regizorul Cristi Puiu a primit şi o finanţare de 91.500 de euro de la Centrul Audiovizualului din Croaţia (HAVC) pentru cel mai recent proiect cinematografic al său, "Sierra Nevada", în luna aprilie a acestui an.

Premiat în 2005, la Festivalul de Film de la Cannes, cu trofeul secţiunii Un Certain Regard, pentru "Moartea domnului Lăzărescu", Cristi Puiu a adunat în lista sa de autor de scenarii de film şi regizor titluri precum "Aurora" (2010), "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea" (2004), "Marfa şi banii" (2001), "Before breakfast" (1995), "25.12. Bucharest, North Railway Station" (1996), "13 - 19 iulie 1998, Craiova, Azilul de bătrâni" (1998).

În 2010, cel de-al treilea lungmetraj pe care îl semnează, "Aurora", a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes.

Eurimages, creat în 1989, este fondul Consiliului Europei pentru sprijinul producţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice europene, iar cele 34 de state membre cooperează activ şi susţin acordarea de sprijin financiar pentru coproducţii, distribuţie şi sălile de cinema. Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Bosnia & Herţegovina, Cipru, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria erau la începutul acestui an membre Eurimages.

De la înfiinţarea sa, Eurimages a susţinut 1.634 de coproducţii europene, cu o sumă totală de aproximativ 496 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările