Lucian Mîndruţă pe urmele lui Magellan, expediţie pe mare pentru a spune povestea României

Lucian Mîndruţă pe urmele lui Magellan, expediţie pe mare pentru a spune povestea României

Lucian Mîndruţă FOTO: radardemedia.ro

Un echipaj român vrea să facă o călătorie în jurul lumii, la bordul unui velier, pentru a spune povestea României prin intermediul artei contemporane. Iniţiatorii proiectului, printre care şi omul de televiziune Lucian Mândruţă, sunt în căutare de finanţare pentru realizarea acestui proiect ce ar trebui să înceapă în mai anul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian Mîndruţă, unul dintre iniţiatori, a prezentat sâmbătă proiectul „The Soul of Romania“, în cadrul unei conferinţe de presă, în Capitală. Acesta îşi propune să fie secundul căpitanului Sorin Drugan, la bordul velierului de 15 metri cu care doreşte să poarte aproximativ 30 de opere contemporane româneşti în jurul lumii, timp de un an. Celor doi li se pot alătura voluntari, precum şi autori ai operelor selectate.

„Picturile şi sculpturile transmit direct emoţii şi senzaţii. Vorbesc despre sofisticarea noastră culturală. Livrează în ochii privitorilor imaginea unei ţări europene, inteligente, emoţionale şi libere. De fapt, arta e cea mai bună soluţie pentru cineva care încearcă să descopere România, fără sa ştie foarte multe despre ea“, se arată în prezentarea proiectului, pe site-ul lui Lucian Mîndruţă.

Plecarea este programată pe data de 15 mai anul viitor, din Portul Turistic Constanţa, călătoria urmând să se desfăşoare pe parcursul unui an, cu 30 de expoziţii pe traseu, la Constanţa, Istanbul, Thessaloniki, Roma, Palermo, Monaco, Marsilia, Barcelona, Lisabona, La Rochelle, Londra, în Bahamas, Miami, New York, Panama, Managua, Los Angeles, San Francisco, Anchorage, Tokio, Yokohama, Busan, Shanghai, Hong Kong, Singapore, Mumbai, Dubai, în Egipt, la Haifa şi Rodos.

La finalul călătoriei, operele vor fi vândute în licitaţie, în beneficiul unor fundaţii care sprijină tinerii artişti, alese de fiecare membru al echipajului. De asemenea, iniţiatorii proiectului susţin că vor dona şi banii pe care îi vor strânge din sponsorizări peste costul expediţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările