Interviurile „Mamma Mia!“. Ernest Fazakas, în rolul lui Harry Bright: „Omul nu are limite, doar cele impuse de el“

Interviurile „Mamma Mia!“. Ernest Fazakas, în rolul lui Harry Bright: „Omul nu are limite, doar cele impuse de el“

Ernest Fazakas

Ernest Fazakas îl interpretează pe personajul Harry Bright, în dublă distribuţie alături de Horia Brenciu, în musicalul "Mamma Mia!". Primele spectacole din această toamnă vor avea loc la Bucureşti, pe 22 şi 23 septembrie, la Sala Palatului, şi pe 7 noiembrie la Iaşi, la Sala Polivalentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Adevărul": Ce caracteristici are rolul pe care il interpretati?

Ernest Fazakas: În acest spectacol muzical interpretez două roluri, doi taţi, în funcţie de spectacol: Harry sau Bill. Principala mea grijă, este ca cele două interpretări să difere. Harry este un tip timid calculat şi sincer în stângăcia lui, Bill este un aventurier solitar cu doza lui de naivitate specifică aventurierilor.

 Ce a însemnat pentru dumneavoastră implicarea intr-un proiect de o asemenea anvergură?

 Şansa de a face parte din povestea grea şi anevoioasă a construirii muzicalului în România, la acelaşi nivel calitativ cu cel din Vest.

Care sunt cele mai importante atuuri ale show-ului prezentat la Sala Palatului?

 În primul rând, numărul mare al spectatorilor ce pot amortiza investitia per reprezentaţie, în calitatea actului artistic. Iar în acest caz, tehnica este cea care costă, altfel nu te poţi ridica la nivelul calitativ cerut de standardele „de afară".

 Cum a fost spectacolul primit în ţară, când l-aţi interpretat în avanpremieră? Cum a receptat publicul românesc producţia?

 Au fost încântaţi de nivelul calitativ de care vorbeam mai sus. Au plecat cântând sau fredonând melodiile ABBA şi toţi aveau zâmbetul pe buze, pentru că muzicalul îţi dă acea stare de bine ce ţine mult după încheierea spectacolului.

Ce înseamnă să faci musical in Romania? Credeţi că ne confruntăm cu o lipsă de experienţă şi tradiţie în producerea unor asemenea spectacole?

Categoric, nu! Ştiu, sunt printre puţinii care spun asta, dar nu lipsa şcolilor de musical este problema aici. Ci educaţia consumatorului de show business de la noi. Publicul nu a fost educat înspre acest gen de spectacol, aşadar e greu să-l faci să-şi dorescă să vadă un spectacol de musical, plătind preţul unui bilet la adevărata lui valoare. Puzderia de concerte gratuite oferite de primării şi consilii locale îndepărtează şi intenţia de a plăti un bilet pentru un spectacol de teatru muzical. Mai bine chemi artiştii unei case de discuri să cânte de pe stick şi gata.

Aţi avut în vedere modelele ecranizărilor? Cum v-au inspirat? Ce credeţi despre interpretările celebre ale personajului pe care îl întruchipaţi?

 

 Privim spre ce au făcut alţii şi ne inspirăm de acolo. Nu ai cum să eviţi asta şi cred că nici nu trebuie. Fiecare dintre noi avem amprenta noastră personală ce va răzbate peste povestea ecranizată sau punerile în scenă.

Cum se explică succesul uriaş al acestui titlu?

 Piese pe care le-am ascultat sau le-au ascultat alţii mai în vârstă în jurul nostru, povestea croită pe aceste piese, coregrafia energică, interpreţii cunoscuţi ce joacă impecabil şi putem spune că şi tipul care a făcut adaptarea în limba română, a făcut o treabă bună...

 Ce maraton presupune pentru interpreţi, acest sincretism dintre cântat, dansat şi actorie?

Omul nu are limite, doar cele impuse de el. Când eşti pe scenă, cumulul de elemente enumerate mai sus nici nu se simte.

Distribuţie "Mamma Mia!"

 În România, musicalul "Mamma Mia!"este o coproducţie sloveno-română, iar Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Cornel Ilie, Ciprian Teodorescu, Ernest Fazakas, Adrian Nour îi interpretează pe Sam, Harry şi Bill, posibilii taţi ai Sophiei, în acest spectacol. Alături de aceştia, distribuţiei i s-au alăturat Loredana Groza şi Mirela Vaida în rolul Donnei, mama Sophiei.


    Donna Sheridan – Loredana Groza, Mirela Vaida
    Sophie Sheridan – Ana Munteanu, Bianca Purcărea
    Sam Carmichael – Cornel Ilie, Ciprian Teodorescu, Aurelian Temişan
    Harry Bright – Horia Brenciu, Ernest Fazakas
    Bill Austin – Adrian Nour
    Tanya – Ioana Sihota (Jazzy Jo), Anca Ţurcaşiu
    Rosie – Ecaterina Ladin, Anca Sigartău
    Sky – Silviu Mircescu, Sebastian Seredinschi
    Ali – Cristina Danu

În "Mamma Mia!", musicalul care a cucerit întrega lume şi care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de ţări, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relaţii, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona şi publicul român datorită distribuţiei şi a  producţiei de amploare. Povestea scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule greceşti.

Musicalul "Mamma Mia!" a fost lansat în 1999 la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia "Mamma Mia". Musicalul a întrecut producţiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music", „The King and I" şi până la „Damn yankees", cu 1.500 de reprezentaţii. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu peste 5000 de reprezentaţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările