„Inimi cicatrizate”, în premieră mondială pe 7 august

„Inimi cicatrizate”, în premieră mondială pe 7 august

Scenă din "Inimi cicatrizate", în regia lui Radu Jude

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială luna viitoare în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno.

Pelicula, care a fost inclusă în competiţia oficială a prestigiosului festival din Elveţia, va avea premiera de gală pe 7 august, de la ora locală 16.30 la Auditorium FEVI.

Pe 8 august filmul este programat de la ora 23.15 (La Sala) iar pe 9 august, de la ora 11.00 la Pala Video.
Proiecţiile vor avea loc în prezenţa regizorului Radu Jude, actorilor Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuţ, monteurului Cătălin Cristuţiu, sound designer-ului Dana Bunescu, producătorului Ada Solomon.
Prezenţa delegaţiei române la Locarno este susţinută de Institutul Cultural Român şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Acţiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.
Din distribuţie fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.
„Inimi cicatrizate” este o producţie Hi Film în co-producţie cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu Bord Cadre Films (Elveţia), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Şirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură iar scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

Producător Ada Solomon, co-producători Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producători asociaţi Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.

Ultima prezenţă a unui film românesc în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno a fost înregistrată în urmă cu trei ani cu producţia „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” în regia lui Corneliu Porumboiu.
Radu Jude a câştigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, producţia românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările