„Fukushima, mon amour” apare în cinematografele româneşti VIDEO

„Fukushima, mon amour” apare în cinematografele româneşti VIDEO

„Fukushima, mon amour” apare în cinematografele româneşti

“Fukushima, mon amour” / “Fukushima, dragostea mea” (2017), regizat de Doris Dorrie, şi cea mai bună producţie de anul trecut în viziunea Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (CICAE) la Festivalul de Film de la Berlin, va rula în premieră în cinematografele româneşti de vineri, 18 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Înainte de premiera pe marile ecrane din toată ţara, filmul se va putea vedea în avanpremieră la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, miercuri, 16 august, de la ora 20:30.

 Marie, o tânără din Germania, călătoreşte în regiunea Fukushima pentru a oferi ajutor persoanelor rămase fără locuinţe după cutremurul din 2011. Acolo o întâlneşte pe Satomi, singura gheişă care a mai rămas în zonă şi între cele două se creează o legătură specială. Prin Satomi, Marie îşi descoperă propriile nesiguranţe şi află că cele două nu sunt pe atât de diferite pe cât credeau. 
Inclus de blogul internaţional de film “Taste of Cinema” în Top 25 Great Movies from 2016 That No One Talks About, filmul a mai obţinut alături de Premiul CICAE la Festivalul de Film de la Berlin şi Premiul Publicului în cadrul secţiunii Panorama şi Premiul Heiner Carow dedicat promovării cinematografiei de artă din Germania. 
„Pe alocuri amuzant, chiar cu o tentă spre fantastic, filmul este departe de a fi banal” scrie Christophe Carrière (fost critic la revista Première) pentru săptămânalul francez L’Express. 
„Fukushima, mon amour” este ultimul film al lui Doris Dörrie. Regizoarea de origine germană a devenit cunoscută la nivel internaţional cu lungmetrajul “Hanami (Cherry Blossoms)”, care a concurat în 2008 pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.
citeste totul despre: