FOTO Un artist a plantat o pădure în mijlocul unui stadion din Austria

FOTO Un artist a plantat o pădure în mijlocul unui stadion din Austria

Instalatie de arta - pădurea dintr-un stadion austriac, 5 septembrie 2019, foto EPA-EFE

Într-o încercarea de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi a defrişărilor masive, artistul elveţian Klaus Littmannn a transformat gazonul unui stadion din Austria într-o pădure. Acesta s-a inspirat dintr-un desen distopic din urmă cu mai bine de patru decenii.

Proiectul dus la capăt de Littmann este cea mai mare instalaţie artistică publică din istoria Austriei şi a constat în plantarea a mai bine de 300 de copaci pe gazonul stadionul Worthersee din Klagenfurt. Numită ”Pentru pădure – Nesfârşita Atracţie a Naturii”, instalaţia va fi Inaugurată astăzi, 8 septembrie, fiind inspirată dintr-un desen realizat de artistul Max Peintner cu mai bine de patru decenii în urmă.
 
Klaus Littmann, creatorul instalaţiei, foto EPA-EFE 
 
Desenul lui Peintner imagina o lume în care pădurile ar mai exista doar ca obiecte de expoziţie, privite de oameni din tribunele unui stadion, în timp ce clădirile enorme ale unei metropole se ridică în depărtare.
 
 foto EPA-EFE 
 
Conform declaraţiilor acestuia, Littmann a fost fascinat de creaţia lui Peintner din momentul în care a văzut-o pentru prima dată. Speranţa sa din ultimele decenii, că desenul din anii 1970 ar putea fi transpus în realitate, a fost îndeplinită cu ajutorul ministerului de cultură al Austriei. 
 
 foto EPA-EFE 

 ”Scopul instalaţiei este că provoace percepţia pe care o avem asupra naturii şi să pună sub semnul întrebării viitorul acesteia”,a spus Littmann, adăugând că ar putea veni o zi în care să putem intra în contact cu natura doar ”în zone special delimitate”. 

foto EPA-EFE 
 
Instalaţia va putea fi vizitată până la 27 octombrie, copacii fiind apoi mutaţi într-o zonă publică din apropierea stadionului.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: