Festivalul RadiRo, ultimele bilete disponibile cu o săptămână înainte de startul evenimentului

Festivalul RadiRo, ultimele bilete disponibile cu o săptămână înainte de startul evenimentului

Pe 27 şi 28 septembrie, în cadrul Radiro va evolua Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, director de onoare al festivalului

Festivalul RadiRo - cel mai important loc de întâlnire al celor mai apreciate orchestre radio din întreaga lume - asa cum îl cataloga directorul de onoare al actualei ediţii, dirijorul Kristjan Järvi, va transforma Bucureştiul într-o veritabilă capitală a muzicii clasice.  Festivalului RadiRo, organizat de Radio România, va avea loc  în perioada 23 septembrie – 1 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ultima sută de metri la vânzarea de bilete pentru concertele programate în cadrul Festivalului RadiRo, organizat de Radio România  în perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2016.

Ultimele bilete disponibile la maratonul de 9 concerte care vor aduce la Bucureşti 6 orchestre de maximă notorietate din Europa şi Asia, alături de peste 20 de dirijori şi solişti, nume sonore ale scenei muzicale internaţionale, pot fi achiziţionate online pe www.eventim.ro sau la casa de bilete a Sălii Radio, din Strada G-ral Berthelot, nr. 60 – 64.

Concertul de deschidere a Festivalului va avea loc vineri, 23 septembrie, şi va fi susţinut, în premieră la RadiRo şi la Bucureşti, de un ansamblu simfonic din Asia: Orchestra Sifonică din Shenzhen, China, care va aduce pe scenă una dintre cele mai apreciate tinere pianiste din China, Zhang Zuo, şi pe violonistul Gabriel Croitoru, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Agenda festivalului va continua, pe 24 şi 25 septembrie, cu două concerte ale Orchestrei Simfonice Radio din Norvegia, sub bagheta dirijorului Miguel Harth – Bedoya, cu participarea inedită, în cadrul primului concert, a celei mai bine cotate trompetiste din Norvegia, Tine Thing Helseth.

Va urma, pe 26 septembrie, primul concert al Orchestrei Naţionale Radio, cu Carmina Burana de Carl Orff, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

27 şi 28 septembrie sunt două zile rezervate Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, director de onoare al festivalului, cu participarea a doi pianişti cu greutate în spaţiul muzical european: Denis Kozhukhin şi Stefano Bollani.

Una dintre marile surprize ale prezentei ediţii este participarea, în cadrul festivalului, a celebrului violonist Gidon Kremer, care va evolua pe 29 septembrie în concertul Orchestrei Simfonice Radio ORF din Viena: un prilej extraordinar de a asculta live una dintre figurile legendare ale muzicii contemporane!

Orchestra Naţională Radio va urca din nou pe scena Festivalului pe 30 septembrie, sub bagheta dirijorului Leo Hussain, unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai momentului, cu participarea unui violinist care nu mai are nevoie de introducere: Alexandru Tomescu.

La fel de incitant se anunţă şi concertul de închidere, pe 1 octombrie, susţinut de BBC Concert Orchestra, care va oferi o incursiune inedită în repertoriul britanic contemporan, sub bagheta dirijorului Barry Wordworth, cunoscut pentru performanţele sale la pupitrul celebrului The Royal Ballet din Londra, cu participarea flautistei de origine română Ileana Ruhemann.
 

citeste totul despre: