Expoziţia „Comorile Chinei“ a fost vizitată de 50.700 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Muzeului Naţional de Istorie, Ernest Oberlander-Târnoveanu, a explicat care erau diferneţele de rang din armata regală FOTO Marian Iliescu
Directorul Muzeului Naţional de Istorie, Ernest Oberlander-Târnoveanu, a explicat care erau diferneţele de rang din armata regală FOTO Marian Iliescu

Expoziţia „Comorile Chinei“ a fost vizitată de un număr  total de 50.700 de persoane în cele trei luni în care cele peste 100 de artefacte din patrimoniul cultural al Chinei au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Încă din prima zi, 29 martie, în care au putut fi vizitate, capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului, precum şi de atenţia mass-media.

„Vizitarea expoziţiei «Comorile Chinei» a constituit un eveniment unic, ocazia de a descoperi valorile culturale de prim rang ale uneia din marile civilizaţii ale lumii ivindu-se, poate, pentru publicul iubitor de cultură, o dată la câteva zeci de ani. Pentru Muzeul Naţional de Istorie a României, realizarea expoziţiei într-un timp record a însemnat nu numai un uriaş efort organizaţional, dar şi ridicarea la un nou standard profesional a activităţii sale, mai aproape de ceea ce se practică de către marile muzee ale lumii“, se precizează în comunicatul remis de MNIR.

În expoziţie au fost prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi'an - unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, dar şi numeroase alte artefacte de referinţă, comori spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, păstrate în trei mari muzee din China, Muzeul Palatului Imperial din Beijing, Muzeul din Shanghai şi Muzeul din Xi'an.

În prezent, la MNIR pot fi vizitate expoziţiile permanente „Tezaur Istoric“ şi „Lapidarium - Copia Columnei lui Traian“. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite