Directorul Vlad Conta a acceptat azi demisia lui Johan Kobborg, trimisă prin mail la ora 11.00. Soarta spectacolelor „Manon“ şi „Giselle“ este periclitată

Directorul Vlad Conta a acceptat azi demisia lui Johan Kobborg, trimisă prin mail la ora 11.00. Soarta spectacolelor „Manon“ şi „Giselle“ este periclitată

Directorul Vlad Conta (dreapta) a acceptat demisia lui Johan Kobborg. Fotografii Eduard Enea

Directorul general interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), dirijorul Vlad Conta, a comunicat pentru „Adevărul“ că a acceptat azi demisia coregrafului Johan Kobborg, trimisă printr-o scrisoare înregistrată. Vlad Conta îşi mărturiseşte perplexitatea, spunând că nu comentează ceea ce nu înţelege. Anterior, Johan Kobborg afirmase că rămânerea lui Tiberiu Soare la conducerea ONB ar pune în pericol activitatea ulterioară a corpului de balet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactat de „Adevărul“, directorul Vlad Conta a comunicat că a primit, în jurul orei 11.00 dimineaţa (marţi, 12 aprilie), demisia lui Johan Kobborg de la Opera Naţională Bucureşti, printr-o „scrisoare înregistrată“, demisie pe care a fost obligat să o accepte. „Nu pot comenta ceea ce nu înţeleg. Am încercat tot ce s-a putut“, a spus Vlad Conta. Johan Kobborg a acuzat rămânerea în stafful Operei a dirijorului Tiberiu Soare, care ar periclita activitatea Corpului de Balet, pe când Vlad Conta spune: „Cu totul alta era înţelegerea, atmosfera, la întâlnirea de sâmbătă. Nu îmi dau seama ce a intervenit, dar totul s-a schimbat“.

În ce priveşte soarta spectacolelor aduse de Johan Kobborg în ultimii doi ani la ONB, Conta spune că „drepturile sunt diferite de la o producţie la alta. Anumite producţii pot fi, într-adevăr, periclitate“. Este cazul noii montări cu „Giselle“, de la începutul lunii mai, pe care Vlad Conta nu o mai vede posibilă. Pentru „Manon“, contractul prevede un număr fix de spectacole, dar directorul Operei spune că nu ştie ce se va întâmpla cu reprezentaţiile din weekendul acesta.

În orice caz, directorul Vlad Conta a afirmat că este conştient că celebra Alina Cojocaru nu va mai apărea în viitorul apropiat pe scena Operei Naţionale.

UPDATE: Contactat de „Adevărul“, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a afirmat că oferta sa de mediere rămâne deschisă, pentru toţi cei implicaţi în acest conflict.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: