Corina Şuteu o va numi, miercuri, pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera din Bucureşti

Corina Şuteu o va numi, miercuri, pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera din Bucureşti

Beatrice Rancea va fi numită la conducerea Operei Naţionale din Bucureşti

Ministrul Culturii, Corina Şuteu o va numi, miercuri, 25 mai, pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională din Bucureşti. Ministerul va demara şi procedurile de separare ale Operei Naţionale din Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corina Şuteu o va numi, miercuri, 25 mai, pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională din Bucureşti. Totodată, Ministerul va demara procedurile de separare ale Operei Naţionale din Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, urmând ca în cel mai scurt timp posibil cele două instituţii de spectacol să fie reorganizate şi să-şi poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă.

„Situaţia de la Opera Naţională din Bucureşti impune un reglaj în mai mulţi paşi. Cronicizarea situaţiei de faţă şi complexitatea ei mă determină să am o abordare raţională; nu cred în rezolvarea şi reformarea violentă a instituţiilor. Există o mare oportunitate în această situaţie, oportunitatea de a corecta anumite disfuncţionalităţi în organizarea instituţiilor de spectacol din România”, a declarat Corina Şuteu.


„Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituţii de cultură cu specific, public şi repertoriu diferite. Consider, totodată, că instituţiile de spectacol din România trebuie să înţeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaţionale şi deschiderea către performanţă artistică reală. Asigur artiştii Operei Naţionale din Bucureşti şi ai Teatrului Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” de suportul Ministerului Culturii, care va acompania reformarea acestora şi le va garanta resurecţia unui spirit internaţionalist, exigent şi strălucitor”, a mai precizat ministrul Culturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările