Cinema în aer liber. Primele oraşe în care ajunge Caravana Metropolis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Metropolis- Cinema în aer liber, eveniment care a adunat peste 300.000 de spectatori în cei cinci ani de existenţă, porneşte în ţară, pe 27 iunie. Primele oraşe în care ajunge sunt Arad, Braşov şi Sibiu.

Între 27 iunie şi 2 iulie, Caravana Metropolis se opreşte la Arad, în Parcul Mihai Eminescu, între 4 şi 9 iulie, la Braşov, în Piaţa Sfatului, iar între 18 şi 23 iulie, la Sibiu.  

În fiecare dintre oraşe, de marţi până duminică, vor putea fi urmărite câte şase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar, după cum informează un comunicat de presă emis de organizatorii evenimentului.

Proiecţiile vor începe de la 21.30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Programul festivalului include unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât şi din partea publicului. Acestea vor putea fi urmărite în condiţiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 18.300 lumeni. 

O parte dintre filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii şi documentare pentru toate gusturile şi vârstele, care vor putea fi văzute în prima parte a Caravanei Metropolis,sunt: ”Arrival”, „A Man Called Over”, ”The Salesman”, ”Moonlight” şi ”Viaţa mea de dovlecel”.

”Arrival”, în regia lui Denis Villeneuve, cu un premiu şi şapte nominalizări la Oscar şi un premiu şi opt nominalizări la premiile BAFTA, spune povestea expertei în lingvistică Louise Banks (Amy Adams) care are de elucidat un mister legat de navele spaţiale misterioase care sunt răspândite pe toate continentele.  Aceasta trebuie să afle de ce au venit şi ce intenţii au.

”A man called Ove”, regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin şi a câştigat Premiul Comedia europeană a anului la European Film Awards 2016.  Ove este un bărbat de 59 de ani, ţâfnosul cartierului, care cu mai mulţi ani în urmă a fost demis din funcţia de preşedinte al asociaţiei de locatari, dar el continuă să vegheze cartierul cu o mână de fier. Atunci când Parvaneh şi familia ei se mută în casa de vis-a-vis şi accidental dărâmă cutia poştală a lui Ove, începe o prietenie neaşteptată. 

”The Salesman”, în regia lui Asghar Farhadi a câştigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu şi Cel mai bun actor la Cannes 2016. Filmul prezită situaţia unui cuplu forţat să îşi schimbe locuinţa din cauza construcţiilor care au loc în clădirea învecinată. Emad şi Rana se mută într-un apartament în centrul Teheranului, iar un incident care are legătură cu fostul chiriaş va schimba dramatic viaţa tânărului cuplu 

”Moonlight”, câştigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar şi al Globului de Aur pentru Cel mai bun film, urmăreşte povestea unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume.

„Viaţa mea de dovlecel”, în regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar în 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animaţie şi este câştigător al premiului pentru Cel mai bun film de animaţie la European Film Awards.  Povestea  animaţiei îl are în centru pe Dovlecel care, după dispariţia mamei lui, se împrieteneşte cu Raymond, ofiţerul de poliţie care îl va însoţi către noua lui viaţa la casa de copii. Eroului îi va fi greu la început să îşi găsească locul în acest mediu nou şi, adesea, ostil. Dar cu ajutorul lui Raymond şi a noilor prieteni, Dovlecel va învăţa să aibă încredere în ceilalţi şi chiar va realize ce înseamnă dragostea.

Programul caravanei, dar şi mai multe detalii despre filme, pot fi văzute aici.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite