Stiri despre visul unei nopti de vara

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi deschide stagiunea 2018/2019 cu „Visul unei nopţi de vară”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi deschide stagiunea 2018/2019 cu „Visul unei nopţi de vară”

  Spectacolul are loc pe 2 septembrie, de la ora 19,00. Regia este semnată Eugen Gyemant, iar din distribuţie fac parte, printre alţii, Ştefan Aleksandru Forir, Tamara Constantinescu, Lică Dănilă, Radu Horghidan, Ciprian Braşoveanu, Flavia Călin, Oana Mogoş, Elena Anghel, Dan Căpăţână, Vlad Ajder, Aureliu Bâtcă, Lucian Pînzaru, Carmen Albu şi Cristian Gheorghe.

 • Nopţi din
universul lui Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nopţi din universul lui Shakespeare

  1. În dramaturgia spectacolului „Nopţi ateniene” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova se regăsesc două piese a căror acţiune se petrece în Atena antică. „Timon din Atena” şi „Visul unei nopţi de vară”.

 • Teatru românesc la Festivalul Internaţional Shakespeare de la Gdańsk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru românesc la Festivalul Internaţional Shakespeare de la Gdańsk

  În perioada 29 iulie – 7 august 2016, la Gdańsk, are loc cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Shakespeare, unde, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia, România va fi reprezentată de două producţii shakespeariene.

 • Cronicile
FITS - Spectacole în chip şi fel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile FITS - Spectacole în chip şi fel

  1. Eredităţi devastatoare - Celor familiarizaţi cu istoria romanului francez din secolulul al XIX lea le este, desigur, cunoscut detaliul că Emile Zola a decis să scrie ciclul Les Rougon-Macquart în bună parte din dorinţa de a egala performanţa la care a ajuns Balzac atunci când a creat colosul literar numit Comedia Umană.

 • Actorie, bucurie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorie, bucurie

  Trei zile la Bucureşti pe scena Teatrului de Comedie după alte două la Sibiu la FITS, pe o căldură toropitoare, actorii trupei The Actors Gang a celebrului Tim Robbins au revărsat în jur bucuria de a fi pe scenă şi de a face această meserie. „Visul unei nopţi de vară” e poate cel mai potrivit text-manifest pentru a celebra splendoarea jocului de-a teatru cu travestiurile care-l legitimează drept simbol al acestei arte bazată în esenţă pe iluzie.

 • INTERVIU Actorul Tim Robbins: „Teatru înseamnă iubire. După spectacole, mergeţi acasă, faceţi copii, iubiţi-vă!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Actorul Tim Robbins: „Teatru înseamnă iubire. După spectacole, mergeţi acasă, faceţi copii, iubiţi-vă!“

  Prezent la Bucureşti cu spectacolul "Visul unei nopţi de vară", care va fi jucat la Teatrul de Comedie (miercuri, joi, vineri), actorul Tim Robbins spune că lumea poate fi salvată numai prin iubire şi că dramele celor din închisori şi ale emigranţilor pot fi rezolvate dacă suntem atenţi la problemele acestora prin programe sociale.

 • Celebritatea nu l-a schimbat pe Tim Robbins. Faimosul actor a gustat din plin aerul medieval al burgului Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebritatea nu l-a schimbat pe Tim Robbins. Faimosul actor a gustat din plin aerul medieval al burgului Sibiu

  În spectacolul, „Visul unei nopţi de vară“, realizat de The Actors’ Gang, în regia lui Tim Robbins, actorii au arătat, la Sibiu, în cadrul Festivalului de Teatru, în două reprezentaţii, o dinamică şi o prezenţă scenică foarte bună. Ei spun textul lui Shakespeare fără cusur, însă lipseşte accentul pe sens, pe ceea ce este dincolo de cuvinte, pe vraja şi magia din piesa lui Shakespeare scrisă în 1590.

 • Vervă şi vis în paşi de vals
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vervă şi vis în paşi de vals

  În ajun de Moş Nicolae, Opera Naţională a oferit iubitorilor de balet o premieră deosebită, alăturând, din nou, lucrări preluate de la mari companii, în coregrafia semnată de artişti celebri, alegând, de această dată, DSCH pe muzică de Şostakovici, în coregrafia realizată, în 2008, de Alexei Ratmansky la New York City Ballet şi Visul inspirat de suita „Visul unei nopţi de vară“ de Mendelssohn-Bartholdy

 • Erotism şi feerie în „Visul unei nopţi de vară” la TNB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erotism şi feerie în „Visul unei nopţi de vară” la TNB

  „Visul unei nopţi de vară”, în regia lui Petrică Ionescu, care îşi propune să dezvăluie universul clocotind de erotism al textului, va avea primele reprezentaţii pe scena de la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), pe 29 noiembrie şi pe 3 şi 6 decembrie, de la ora 19.00.

 • Lopahinii şi selecţionerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lopahinii şi selecţionerul

  Poate că nu întâmplător ediţia din anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea începe duminică seara cu spectacolul cu piesa „Livada de vişini“ de Cehov. Piesa e, în viziunea marelui teatrolog francez de origine română George Banu, o superbă, imensă, frumoasă şi deopotrivă tristă imagine a teatrului.

 • O dată-n viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dată-n viaţă

  Nu mi se întâmplă prea des să plec de la spectacole, oricât de nedătătoare de satisfacţii ar fi ele. Iar atunci când am luat decizia să plec, aceasta a fost urmată, firesc, de interdicţia autoimpusă de a nu mă pronunţa în scris despre ceea ce am văzut doar parţial. Cu toate că ştiu foarte bine că rare sunt situaţiile în teatru în care ceva ce începe prost se redresează radical pe parcurs şi ajunge să se termine chiar bine.

 • S-a mai născut o Doruleţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a mai născut o Doruleţ

  Nu cred să existe o evidenţă riguros exactă a numărului montărilor de care a avut parte din 1937, anul în care a fost scrisă, şi până azi frumoasa piesă a lui Tudor Muşatescu, „Visul unei nopţi de iarnă”. Sunt însă cum nu se poate mai sigur că nici una dintre înscenări nu a avut parte nici de celebritatea, nici de simpatia, nici de longevitatea celei din anul 1980.

 • Rostul libertăţii, rostul teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rostul libertăţii, rostul teatrului

  Oare câţi dintre cei ce s-au bucurat, au râs, s-au emoţionat atunci când au urmărit într-o sală de teatru un spectacol cu piesa „Visul unei nopţi de vară” s-au întrebat vreodată când anume se petrec întâmplările istorisite de Shakespeare?

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Visul unei nopţi de vară" - reeditarea unui triumf la Opera Maghiară Cluj

  Premiera din decembrie a baletului Visul unei nopţi de vară creat de coregrafa  Melinda Jakab a fost un succes. Publicul a umplut sala Operei Maghiare, biletele fiind epuizate încă de la primele ore. Cea de-a doua reprezentaţie a baletului va avea loc luni, 19 ianuarie 2015, de la ora 19.

 • Teatru. Spectacolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru. Spectacolul "Visul unei nopţi de vară" a fost anulat

  Programat pentru data de 24 mai, spectacolul de teatru “Visul unei nopţi de vară” a fost anulat. Centrul Cultural Judeţean Călăraşi a anunţat că piesa din cadrul stagiunii de spectacole ,,Primăvara cultural nu se mai joacă din cauza problemelor de sănătate ale unui actor din distribuţie.

 • Handicapuri nesurmontate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Handicapuri nesurmontate

  Dincolo de cosmetizările de suprafaţă, de recursul la costume moderne şi de rescrierea în proză, asociată cu transferarea relativ superficială şi cam la primă mână în contemporaneitatea teatrală a scenelor meşteşugarilor, versiunea propusă de regizorul debutant Botos Bálint pentru binecunoscuta piesă shakespeariană „Visul unei nopţi de vară” oferă extrem de puţine indicii că ar fi creaţia unui spirit cu adevărat tânăr, inventiv căutător.

Modifică Setările