Stiri despre tofu

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Surse importante de calciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse importante de calciu

  Calciul este un mineral foarte important pentru organism, doza zilnică necesară fiind de 1.000 de miligrame. Ştim că produsele lactate sunt principalele surse, însă se pare că sunt altele care conţin o cantitate mai mare de calciu decât o cană de lapte, şi anume:

 • De ce e bine să mănânci tofu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e bine să mănânci tofu

  Tofu este consumat cel mai des de vegetarieni, dar acest produs alimentar a început să fie inclus în dietă şi de cei care nu au un regim alimentar vegan. Tofu este un aliment versatil, cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale, proteine şi enzime, care au foarte multe beneficii asupra sănătăţii.

 • Tofu, între da şi nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tofu, între da şi nu

  Tofu sau brânza de soia, aşa cum mai este cunoscută, este apreciată mai ales de persoanele vegetariene sau de cele care ţin post. Dar este oare un aliment sănătos? Chiar dacă este o sursă bună de proteine, s-a constatat că există şi motive pentru care ar dăuna sănătăţii.

 • Cu ce poţi înlocui carnea în zilele de post
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce poţi înlocui carnea în zilele de post

  Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care are neapărată nevoie.

 • Cu ce poţi înlocui oul în alimentaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce poţi înlocui oul în alimentaţie

  Oul este un aliment versatil, foarte nutritiv şi care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Dar nu toţi oamenii îl consumă - alergiile şi preferinţele alimentare sunt două dintre principalele motive pentru care multe persoane tind să evite ouăle.

 • Moduri simple de a adăuga proteine în gustări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moduri simple de a adăuga proteine în gustări

  Proteina e o parte foarte importantă a dietei tale. Fără ea, părul, muşchii, oasele, pielea ar arăta ca nişte cartoane sfâşiate (presupunând c-ai mai fi vie). E absolut esenţială în controlul foamei.

 • Ce spun teologii despre consumul în post al fructelor de mare şi al alimentelor din soia care imită carnea sau brânza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun teologii despre consumul în post al fructelor de mare şi al alimentelor din soia care imită carnea sau brânza

  Clericii tradiţionalişti sunt de părere că alimentele de post trebuie să fie „simple, smerite“. Ei cred că încercările de a imita, prin procesarea şi gătirea unor legume şi fructe de mare, gustul şi aspectul cărnii şi brânzeturilor este contrară credinţei adevărate. În acelaşi timp, însă, călugării de la Muntele Athos mănâncă fructe de mare în post de peste un mileniu.

 • Sunt sau nu
sănătoase produsele din soia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt sau nu sănătoase produsele din soia?

  Pateuri vegetale, mezeluri, chifteluţe, şniţele din soia, dar şi brânzeturi tofu, pe toate le consumăm cu plăcere fie că e post sau nu. Imită gustul cărnii şi al brânzeturilor, dar cât de sănătoasă este, de fapt, soia?

 • 5 mituri despre soia pe care probabil încă le crezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 mituri despre soia pe care probabil încă le crezi

  În ciuda faptului că este omniprezentă şi că derivatele sale au împânzit rafturile magazinelor, încă mai planează o mulţime de confuzii în ceea ce priveşte soia. Dacă e sănătos să fie consumată de către bărbaţi sau dacă are vreo legătură cu cancerul de sân, sunt doar două din aceste dileme.

 • 10 alimente pe care ar trebui să le eviţi înainte să faci sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 alimente pe care ar trebui să le eviţi înainte să faci sex

  Specialiştii consideră că alimentaţia influenţează direct prestaţia cuplurilor în dormitor. Pentru performanţe mai bune, aceştia recomandă partenerilor de cuplu să renunţe definitiv la cartofi prăjiţi, conserve şi fulgi de ovăz.

 • Un miracol culinar: reţete cu tofu, alimentul perfect pentru orice mâncare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un miracol culinar: reţete cu tofu, alimentul perfect pentru orice mâncare

  Bucătarul Bill Granger, blogger pentru „The Independent“, un iubitor al mâncărurilor condimentate, nu pare tocmai genul de persoană care ar găti folosind brânză tofu. Însă el susţine că acest aliment se îmbină perfect cu orice ingredient fără a-şi pierde din fineţe, iar lui îi place chiar foarte mult.

 • Alimente care ne fac fericiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ne fac fericiţi

  Pentru unii, numai simpla acţiune de a mânca este o satisfacţie, în timp ce pe alţii doar anumite alimente îi duc pe culmile plăcerii. Recent s-a descoperit că berea provoacă organismului o stare de bine chiar şi după o singură înghiţitură. Pe de altă parte, există şi alte alimente care stimulează nervul sensibil al plăcerii.

 • 6 întrebări frecvente despre soia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 întrebări frecvente despre soia

  Datorită cantităţii crescute de proteine, soia este un aliment ideal pentru vegetarieni şi pentru persoanele care ţin post.

Modifică Setările