Stiri despre tipografic majuscul

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a fost posibil comunismul românesc? Apocalipsa după Radu
Jude VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost posibil comunismul românesc? Apocalipsa după Radu Jude VIDEO

  Cum a fost posibilă dictatura comunistă şi, mai ales, cum a fost posibilă „viaţa cotidiană“ în acel regim, în anii ’80, ai „comunismului târziu“? Este una dintre întrebările pe care (şi) le pune – să nu spun, preţios, „încearcă să răspundă“ – cel mai recent film al titratului regizor român Radu Jude, „Tipografic Majuscul“. Rezultă astfel un extraordinar „documentar de montaj“, similar demersului executat deja de regizor în „Ţara moartă“.

 • VIDEO „Solitaritate“, spectacolul regizoarei Gianina Cărbunariu, la Festivalul de la Avignon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Solitaritate“, spectacolul regizoarei Gianina Cărbunariu, la Festivalul de la Avignon

  Gianina Cărbunariu, regizoarea care a montat anul trecut spectacolul documentar „Tipografic Majuscul“, schiţează încă un tablou al societăţii româneşti, la graniţa dintre respingerea romilor, individualismul încrâncenat şi corupţia din ţară. Este vorba despre spectacolul „Solitaritate“, pus în scenă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Avignon (Franţa), care se află în plină desfăşurare (4-26 iulie).

 • Poliţia politică devenită personaj teatral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţia politică devenită personaj teatral

  Dramaturg şi regizor tânăr, promotor constant al teatrului documentar dar şi al teatrului politic, Gianina Cărbunariu pare hotărâtă să scrie pe cont propriu şi într-un susţinut limbaj teatral cartea neagră a comunismului românesc.

 • Cronica de avertizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica de avertizare

  În urmă cu câteva luni, a apărut un articol în Adevărul semnat de Doina Papp intitulat „Tigrul sibian şi realitatea noastră tărcată”. Atunci când l-am citit prima dată m-a indispus, dar cu toate astea n-am reacţionat în niciun fel. Mi-am adus aminte de acest text de curând, după ce am văzut la Odeon ultimul spectacol al Gianinei Cărbunariu, „Tipografic majuscul”.