Stiri despre thomas jefferson

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 4 Iulie pentru români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 Iulie pentru români

  Pentru noi, românii, care am suferit sub dictaturi jumătate din secolul ce a trecut de la Marea Unire, Declaraţia de Independenţă de la 4 Iulie 1776 rămâne de o intensă actualitate în strădania de a ne asigura dreptul la libertate şi de a ne construi un stat întemeiat pe separaţia şi echilibrul puterilor publice, pentru garantarea drepturilor democratice ale cetăţenilor. În acest efort, Statele Unite constituie cel mai important aliat.

 • Războiul Occidentului cu istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul Occidentului cu istoria

  Se clatină simbolurile unei civilizaţii, cu bunele şi relele ei – de la Cruce la Columb, de la generalul Lee la amiralul Nelson, de la Colbert la Napoleon. Cui foloseşte tabula rasa?

 • Ce preocupări neconvenţionale au avut Părinţii fondatori ai SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce preocupări neconvenţionale au avut Părinţii fondatori ai SUA

  Anul acesta, Statele Unite ale Americii împlinesc 240 de ani de la obţinerea independenţei, pe care o sărbătoresc cu focuri de artificii alături de familie. Totodată, este şi un bun prilej de aducere aminte de cei care s-au făcut responsabili atunci, pe 4 iulie 19776, de Declaraţia de Independenţă prin care 13 colonii americane şi-au proclamat suveranitatea, constituindu-se într-o nouă naţiune, în afara influenţei Imperiului Britanic.

 • Maxima cu care un sas din Cluj a cucerit lumea acum 500 de ani: „Nimeni să nu fie ocărât pentru religie de nimeni“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maxima cu care un sas din Cluj a cucerit lumea acum 500 de ani: „Nimeni să nu fie ocărât pentru religie de nimeni“

  David Francisc, fiul unui meşter sas din Cluj, a fost cel care a pus bazele Bisericii Unitariene, care are în momentul de faţă circa 800.000 de adepţi în toată lumea. Biserica a dăinuit şi a fost îmbrăţişată, de-a lungul timpului, de oameni care au schimbat istoria lumii precum Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, Samuel Morse, Alexander Graham Bell, omul de ştiinţă Charles Darwin, sau romancierul Charles Dickens.

 • Top 10 cele mai scumpe vinuri din lume. Cum ajunge o sticlă cu vin să coste mai mult decât o vilă de lux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 cele mai scumpe vinuri din lume. Cum ajunge o sticlă cu vin să coste mai mult decât o vilă de lux

  Clasamentul este dominat de vinurile roşii franţuzeşti, însă în primii zece se insinuează şi un alb dulce, dar şi o licoare australiană şi una americană. Cea mai scumpă sticlă de vin nu apare în top, pentru simplu fapt că nimeni nu a apucat să guste conţinutul ei: a costat 225.000, însă un chelner a spart-o la prezentare, înainte de a fi vândută, banii fiind achitaţi de compania de asigurări.

 • Sfaturile lui Thomas Jefferson către fiica sa de 11 ani: „Nimic nu este mai dezgustător pentru bărbaţi decât lipsa de curăţenie şi de delicateţe la femei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturile lui Thomas Jefferson către fiica sa de 11 ani: „Nimic nu este mai dezgustător pentru bărbaţi decât lipsa de curăţenie şi de delicateţe la femei“

  Martha, soţia celui de-al treilea preşedinte american, Thomas Jefferson, a murit în septembrie 1782, în casa lor din Monticello, la scurt timp după ce a a dat naştere celui de-al şaselea copil al familiei. Jefferson a fost devastat de pierderea consoartei şi s-a cufundat într-o depresie ce a durat câţiva ani de zile.

 • 4 iulie, Declaraţia de Independenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 iulie, Declaraţia de Independenţă

  Originea noii ordini seculare este acest document şi această revoluţie, care îşi găseşte înţelesul adevărat într-o Declaraţie. Revoluţia americană este singura revoluţie care s-a construit pe o filozofie politică şi cel mai clar exemplu despre puterea filozofiei de a crea revoluţii. Ciudăţenia lumii în care trăim este originea ei în teoriile filozofilor. Fondatorii ar trebui înţeleşi mai degrabă ca filozofi-regi decât ca politicieni democraţi.

 • Curiozităţi despre Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozităţi despre Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii

  Mai mult de 300 de milioane de americani sărbătoresc astăzi adoptarea Declaraţiei de Independenţă, act istoric semnat la 4 iulie 1776. Focuri de artificii, evenimente publice, de la parade la concursuri de mâncat hot-dog, sentimentul patriotic va fi redat pe tot cuprinsul celor 50 de state.

 • Presa, raportul pe justiţie şi simţul măsurii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa, raportul pe justiţie şi simţul măsurii

  Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene s-a refeirt şi la rolul presei din România în actul de justiţie. Contestat sau acceptat, acest document e unul care nu dă verdicte şi nici nu apără pe nimeni. E un document care oferă cel mult soluţii. Asupra măsurii în care vom ţine cont de ele numai noi putem decide.

 • Vase de sânge din celule stem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vase de sânge din celule stem

  Oamenii de ştiinţă de la Universitatea „Thomas Jefferson“ din Philadelphia au realizat vase de sânge din celule stem, o descoperire care ar putea revoluţiona chirurgia cardiacă.

Modifică Setările