Stiri despre taxe universitare

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Harta taxelor universitare. Care sunt diferenţele de taxe de la universităţi în funcţie de specializări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Harta taxelor universitare. Care sunt diferenţele de taxe de la universităţi în funcţie de specializări

  Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) atrage atenţia asupra diferenţelor de taxe de la o universitate la alta pentru aceleaşi specializări. Spre exemplu, Facultatea de Drept costă 1.600 de lei la Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi 3.600 de lei la Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj. Aceeaşi situaţie se întâlneşte la majoritatea facultăţilor din ţară.

 • ANOSR: taxele de studiu au crescut sau vor creşte în 17 universităţi din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANOSR: taxele de studiu au crescut sau vor creşte în 17 universităţi din ţară

  Taxele de studiu au crescut în 12 universităţi, iar în alte cinci există discuţii în acest sens, arată o analiză realizată în 23 de instituţii de învăţământ superior din ţară de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Reprezentanţii studenţilor susţin că şi taxele de cămin au crescut.

 • Şcoala în Dubai costă mai mult decât universitatea în
Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala în Dubai costă mai mult decât universitatea în Marea Britanie

  Părinţii plătesc mai mulţi bani ca să-şi trimită copiii la o şcoală în Dubai decât la o universitate de prestigiu din Marea Britanie. În Dubai, pentru un copil de trei ani, părinţii trebuie să scoată din buzunar peste 12.000 de euro (55.000 de dirhami) pe an pentru şcolarizare. O taxă anuală la o universitate britanică, cum ar fi Cambridge sau Oxford, este mai mică de 10.000 de euro. Până de curând, universităţile engleze erau şi mai ieftine.

 • Ce s-a întâmplat în Marea Britanie după ce statul a mărit taxele universitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-a întâmplat în Marea Britanie după ce statul a mărit taxele universitare

  Numărul studenţilor care s-au înscris la universităţile britanice s-a micşorat brusc anul acesta, cu aproape 57.000 faţă de 2011, după ce executivul a decis să mărească taxele de studiu, relatează jurnaliştii de la Telegraph. Şi Guvernul PDL a încercat în primăvară să reducă locurile bugetate, forţând astfel universităţile să crească taxele pentru studenţi, însă măsura a fost anulată de noul executiv USL.

 • Cazare mai ieftină în căminele studenţeşti din Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazare mai ieftină în căminele studenţeşti din Oradea

  Universitatea din Oradea, clasată pe locul 19 între cele o sută de universităţi româneşti din topul realizat de către Ministerul Educaţiei, îşi adaptează taxele de cazare de la cămine, pentru a veni în sprijinul studenţilor. Cazarea îi va costa pe studenţi cu zece lei mai puţin pe lună, decât în anul universitar precedent.

 • Universităţile britanice vor mări taxele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţile britanice vor mări taxele

  De anul viitor, studenţii care vor să înveţe în Regatul Unit vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar. Acum, un an de studiu costă 3.800 de euro. Guvernul britanic pregăteşte un plan prin care universităţile vor putea să-şi stabilească singure taxele pentru studenţi.

 • Taxe universitare fără justificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taxe universitare fără justificare

  Tinerii reuşesc cu greu să plătească tarifele impuse de universităţi şi spun că multe din ele sunt nejustificate. În 55% dintre universităţile din ţară, 10-20% dintre studenţi renunţă la şcoală din cauza problemelor financiare, potrivit unui studiu realizat în 2009.

Modifică Setările