Stiri despre taraclia

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Top trei politicieni care se bucură de încredere în Găgăuzia şi Taraclia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top trei politicieni care se bucură de încredere în Găgăuzia şi Taraclia

  Ex-liderul partidului Socialiştilor, Igor Dodon, este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere respondenţii unui sondaj realizat în Taraclia şi Găgăuzia – 30,4% din respondenţi. În preşedinta ţării, Maia Sandu, au încredere 3,8% din intervievaţi, iar în liderul Partidului Politic Şor, Ilan Şor, 3,5%. Alţi 45,2% din respondenţi au spus că nu au încredere în nimeni.

 • Şeful unei Întreprinderi de stat din Taraclia, reţinut de CNA pentru crearea unei scheme de corupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful unei Întreprinderi de stat din Taraclia, reţinut de CNA pentru crearea unei scheme de corupţie

  Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie au descins cu percheziţii, în aceasta dimineaţă, la domiciliul şi în biroul de serviciu ale şefului subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnica "Intehagro", pentru probarea unor infracţiuni de corupţie. Acţiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal, pornit pe corupere pasivă.

 • Administratorul de insolvabilitate al unei întreprinderi din Taraclia, reţinut pentru o mită de 450.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Administratorul de insolvabilitate al unei întreprinderi din Taraclia, reţinut pentru o mită de 450.000 de lei

  Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe administratorul de insolvabilitate al unei întreprinderi din Taraclia într-un dosar de corupţie. Bărbatul este suspectat că ar fi pretins de la un agent economic 450.000 de lei mită pentru a-i vinde la un preţ mai mic întreprinderea aflată în proces de insolvabilitate.

 • Atenţie la vinul în proces de fermentare! Un bărbat din Leova, găsit mort în beci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la vinul în proces de fermentare! Un bărbat din Leova, găsit mort în beci

  Salvatorii atenţionează asupra pericolului fermentării vinului, mai ales în încăperi închise, fără ventilare adecvată. La sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat şi-a pierdut viaţa, intoxicându-se cu gazele toxice emanate în urma procesului de fermentare a vinului, iar un alt bărbat a fost transportat la spital, transmite IPN.

 • Bulgaria îşi fortifică prezenţa în raionul Taraclia cu proiecte de 130.000 de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgaria îşi fortifică prezenţa în raionul Taraclia cu proiecte de 130.000 de euro

  Guvernul Bulgariei a aprobat finanţarea a câteva proiecte pentru raionul Taraclia din Republica Moldova, populat preponderent de etnici bulgari. În cadrul programului „Cooperarea bulgară pentru dezvoltare” a Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei, va fi reparată capital Secţia de boli infecţioase a Spitalului raional Taraclia.

 • Fost judecător din Taraclia, în prezent avocat, reţinut pentru luare de mită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fost judecător din Taraclia, în prezent avocat, reţinut pentru luare de mită

  Un avocat din Taraclia, fost judecător, a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta a fost prins în flagrant, în biroul său de serviciu, în timp ce primea 12.000 de euro de la denunţător.

 • Un poliţist din Taraclia a salvat două vieţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un poliţist din Taraclia a salvat două vieţi

  Inspectoratul General de Poliţie anunţă că, acum câteva zile, un ofiţer de sector al Sectororului de poliţie nr.1, din oraşul Taraclia, Cebanov Ivan, în vârstă de 30 de ani, a primit un apel de la o un bărbat, care a spus că o femeie ameninţă că se aruncă într-un iaz pentru a-şi pune capăt zilelor. Deşi se afla în concediu de odihnă, poliţistul în mai puţin de zece minute ar fi ajuns la faţa locului.

 • Dodon, Vlah şi statalitatea Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, Vlah şi statalitatea Republicii Moldova

  Başkanul Regiunii Autonome Găgăuzia, Irina Vlah, candidează pentru încă un mandat în fruntea Gagauz Yeri şi are toate şansele să repete scenariul câştigător de la alegerile din primăvara anului 2015.

 • Rezultatul anchetei: Copiii din tabăra de la Taraclia au făcut intoxicaţie alimentară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultatul anchetei: Copiii din tabăra de la Taraclia au făcut intoxicaţie alimentară

  Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a prezentat concluziile anchetei cu privire la cazul de intoxicaţie în masă a celor în jur de 30 de copii de la tabăra „Ciaica” din oraşul Taraclia. Potrivit debutului brusc şi perioadei de dezvoltare a intoxicaţiei, se constată că agentul patogen a fost transmis pe cale alimentară, transmite IPN.

 • Suspiciune de intoxicaţie
în masă la o tabără de copii din Taraclia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suspiciune de intoxicaţie în masă la o tabără de copii din Taraclia

  În zilele de sâmbătă şi duminică, în jur de 30 de copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 14 ani au fost internaţi în Spitalul raional Taraclia cu suspiciuni de toxiinfecţie. Copiii se odihneau în tabăra „Ciaica”. Ca urmare a incidentului, instituţia a fost închisă pentru dezinfecţie şi pentru stabilirea circumstanţelor îmbolnăvirii copiilor, transmite IPN.

 • Pestă porcină africană în satul Tvardiţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pestă porcină africană în satul Tvardiţa

  Prezenţa virusului pestei porcine africane a fost confirmată prin testele de laborator la porcii unor gospodării din satul Tvardiţa, raionul Taraclia. Comisia Antiepizootică Excepţională a aprobat un plan de intervenţie, fiind impuse restricţii de mişcare a animalelor în localitate, transmite IPN.

 • Circulaţia este blocată pe mai multe drumuri din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Circulaţia este blocată pe mai multe drumuri din ţară

  Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că, din cauza stratului mare de zăpadă, circulaţia este blocată pe traseul R 35 km 4, care leagă oraşul Basarabeasca de oraşul Comrat. Pe traseul R 30 este blocat drumul de acces către satul Ciobanovca, Anenii Noi, transmite IPN.

 • Trei deputaţi pentru diasporă şi doi pentru Transnistria, propunere înaintată Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei deputaţi pentru diasporă şi doi pentru Transnistria, propunere înaintată Guvernului

  Comisia Naţională pentru constituirea circumscripţiilor uninominale permanente a luat decizia de a acorda regiunii transnistrene, în baza circumscripţiilor create, două mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar pentru diasporă vor fi acordate trei mandate la alegerile parlamentare din 2018, care urmează să fie desfăşurate în baza sistemului mixt.

 • Consulatul general al Bulgariei, deschis astăzi la Taraclia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consulatul general al Bulgariei, deschis astăzi la Taraclia

  La Taraclia este inaugurat marţi, 31 octombrie, Consulatul general al Bulgariei, de serviciile căruia vor beneficia cetăţenii din regiune, preponderent de etnie bulgară. Anunţul a fost făcut de către ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, la o conferinţă de presă, ţinută alături de omologul său bulgar, Ekaterina Zaharieva, care se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova, transmite IPN.

 • Igor Dodon: Bulgarii vor avea deputatul său în Parlamentul Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Bulgarii vor avea deputatul său în Parlamentul Republicii Moldova

  Igor Dodon a anunţat miercuri, 4 octombrie, că raionul Taraclia, unde locuiesc cel mai mare numări de etnici bulgari din ţară, va avea propriul său deputat în Parlamentul de la Chişinău, subliniind că este o premieră pentru Republica Moldova când Bulgaria va avea un reprezentant în Legislativul moldovenesc.

Modifică Setările