storceag - ultimele știri
Bogdan Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România, cu o carieră de peste două decenii. Și-a pus amprenta asupra a numeroase rețete tradiționale românești, dar și italiene și chiar mexicane, și a deschis mai multe restaurante în România și peste hotare
Regretatul gastronom, Radu Anton Roman dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe de pește. Într-un singur loc din România se gătește cel mai bun stroceag: la Sf.Gheorghe, în Delta Dunării.
Sărbătoarea Floriilor este una dintre dezlegările la peşte din Postul Paştelui. Iar unul dintre cele mai savuroase preparate este storceagul, un hibrid între ciorbă şi supă, o mâncare a ucrainenilor din Sfântu Gheorghe. O veţi întâlni în multe cherha...
Radu Anton Roman, reputatul gastronom, dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe ucrainene. Cel mai bun storceag se se găteşte la Sfântu Gheorghe, în Delta Dun...
Storceagul sau storceacul, cum i se mai spune, este o ciorbă de peşte specifică Deltei Dunării. Provine din bucătăria ucraineană şi nu trebuie confundată cu ciorba de peşte lipovenească. Storceagul este o ciorbă care se face din peşte cu carne albă ş...
Reţeta ciorbei de „Storceag” este influenţată de gastronomia ucraineană. Sfântu Gheorghe este cel mai renumit loc din Delta Dunării unde se poate mânca această specialitate....
Cea mai bună ciorbă care se prepară doar de pescarii din Delta Dunării poate fi gătită de orice gospodină. Dacă reţeta este respectată întocmai, rezultatul este unul de-a dreptul delicios. Radu Anton Roman, reputatul gastronom, dezvăluie în lucrarea ...