
Gestul plin de curaj al unui jandarm: a urmărit trei spărgători pe străzile din Petroşani
Un jandarm aflat în timpul liber a urmărit trei spărgători pe străzile din Petroşani şi a reuşit să recupereze marfa furată de aceştia.
Un jandarm aflat în timpul liber a urmărit trei spărgători pe străzile din Petroşani şi a reuşit să recupereze marfa furată de aceştia.
Gabriel P., ofiţerul de la Poliţia Argeş care tocmai ce a prins un pedofil aflat în libertate de trei ani, a investigat în cei 11 ani mai multe cazuri de anvergură naţională, de la o triplă crimă ,până la cea mai periculoasă bandă de spărgători.
Doi tineri acuzaţi de comiterea unor spargeri de magazine, în Hunedoara, au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti.
Trei persoane au fost arestate şi alte 10 vor fi propuse instanţei pentru arestare preventivă, în urma percheziţiilor desfăşurate miercuri de poliţiştii Capitalei la mai mulţi membri ai clanului lui Sile Pietroi, acuzaţi de furt din locuinţe.
Cinci tineri, cu vârste între 17 şi 30 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti, fiind acuzaţi de comiterea mai multor spargeri în Hunedoara.
Trei bărbaţi din Covasna urmează să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventive după ce au fost prinşi în flagrant vineri dimineaţă după ce au detonat un bancomat din localitatea Ozun.
Spargere în Deva. Doi tineri au intrat într-un bar şi au furat mai multe sticle de băutură şi pachete de ţigări, pe care le-au transportat cu ajutorul unui coş de gunoi.
Trei spărgători de tonomate de cafea au fost identificaţi weekend-ul trecut în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce încercau să sustragă banii dintr-un automat de cafea. Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă de furt calificat. Camerele de luat vederi i-au surprins în acţiune.
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au identificat şi reţinut trei bărbaţi, cu vârste de 20, 31 şi 43 de ani, toţi din municipiul Blaj, bănuiţi de săvârşirea a şapte fapte de furt şi a trei tentative de furt.
Zilele trecute, poliţişti şi un procuror din Galaţi, cu sprijinul colegilor din IPJ Buzău, au surprins în flagrant delict patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Patru bărbaţi, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, au fost reţinuţi de poliţişti, în urma unor percheziţii în judeţele Hunedoara şi Timiş.
Procurorii DIICOT - Timiş au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a poliţistului Adrian Sav, acuzat de luare de mită şi de divulgarea unor informaţii nepublice, folosite ca „ponturi” de cea mai amplă grupare infracţională de spărgători de lux, ce opera în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.
Pentru a nu cădea în plasa hoţilor din locuinţe, poliţiştii ne dau câteva sfaturi utile, precizând şi care sunt principalele moduri de operare folosite de spărgători. Aceştia acţionează prin efracţie, cu chei potrivite, prin escaladare sau prin împrietenire ori folosirea unor false calităţi.
Trei tineri sunt acuzaţi că au furat portofelul cu carduri al unui turist cazat într-o pensiune de la poalele Retezatului şi au reuşit să retragă aproape 50.000 de lei. Doi dintre aceştia au fost acuzaţi şi de răpirea unei femei.
O grupare de spărgători de locuinţe de lux a dat lovitură după lovitură în baza unor ponturi primite de la poliţişti. Spargerile erau plănuite cu minuţiozitate şi includeau ore întregi de filaj, staţii de radio-emisie, GPS-uri şi echipament profesionist.
O reţea de spărgători originari din România, suspectaţi de comiterea a 25 de furturi în estul Franţei, a căror pradă este evaluată la peste un milion de euro, a fost destructurată în urma unei anchete de un an, a declarat luni Jandarmeria din Besançon pentru AFP.
Procurorii DIICOT Timişoara au realizat miercuri, 21 iunie, 45 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări suspectate că a comis mai multe jafuri de răsunet în zona de vest a ţării. Descinderile DIICOT au fost un eşec, principalii suspecţi reuşind să fugă din ţară în noaptea de dinaintea percheziţiilor.
Hoţii intrau în locuinţe pe geam şi furau tot ce era de valoare. Pentru prinderea lor poliţiştii de la Braşov au colaborat cu cei din Cluj şi Alba, judeţul în care hoţii au fost reţinuţi.
Mai multe percheziţii au avut loc în Hunedoara, iar poliţiştii au reţinut trei bărbaţi din municipiu, acuzaţi că în ultimele luni au comis mai multe spargeri. Pagubele pe care gruparea le-ar fi făcut depăşesc 200.000 de lei.
Trei spărgători de bancomate au fost reţinuţi de poliţişti, în Deva, după ce au furat cu ajutorul unui dispozitiv de blocare a ATM-urilor mai multe sume de bani, care nu au putut fi extrase de clienţi.
Nouă percheziţii au avut loc vineri în Brad şi Huendoara, la domiciliile membrilor unei grupări de spărgători. Cinci persoane au fost reţinute, fiind acuzate că au produs pagube de peste 50.000 de lei.
Voinescu şi Cairo au fost doi tâlhari care au dat o serie de spargeri la filialele BNR din ţară. Cea mai mare lovitură au dat-o la sediul băncii din Braşov, de unde au furat un milion de dolari şi 300 de cocoşei din aur. În momentul în care poliţiştii au fost pe cale să-i prindă, cei doi s-au omorât unul pe celălat, împuşcându-se, de frică să nu ajungă la închisoare.
Atenţie ce postaţi pe reţelele de socializare! Le puteţi oferi indicii infractorilor specializaţi în furturile din locuinţe. Poliţiştii spun că spărgătorii devin din ce în ce mai pricepuţi în culegerea de informaţii despre viitoarele victime, un amănunt important oferindu-le chiar şi de banala cutie poştală.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au încpeut urmărirea penală faţă de Ciprian Eugen Sâmin şi Ioan-Daniel Trif, acuzaţi de furt calificat.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au început urmărirea penală faţă de Florin Iancu şi Nistor Cristian Iosif, care sunt acuzaţi de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.
Nişte „trucuri” pe cât de banale, pe atât de eficiente ne pot scăpa de hoţi atunci când lipsim de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Printre recomandările poliţiştilor se numără plecarea discretă de acasă, fără postări pe Facebook.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Sorin Puşcaşu pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat.
Adrian Marin-Botez, zis „Ţâţă“, s-a făcut remarcat în lumea interlopă din Piatra Neamţ după răfuieli cu grupările Mararu sau Donose. În ultimii ani a devenit comandatul suprem al „Academiei infractorilor români”, organizaţie în sarcina căreia i se atribuie jafuri la marile case de bijuterii din Paris sau Milano.
Un bărbat de 32 de ani şi o adolescentă de 17 ani au fost reţinuţi de poliţişti după ce au spart trei maşini, parcate pe străzile din Petroşani.
Cei patru membri ai grupării infracţionale au fost filaţi de poliţişti şi prinşi imediat după ce au furat bunuri şi bani din locuinţa unui râmnicean. Aceştia sunt suspectaţi că au comis furturi şi pe raza altor judeţe.