Stiri despre sanda visan

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • #rezist... în Islanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #rezist... în Islanda

  Astǎzi, într-o societate supercontrolatǎ prin mijloace sofisticate, ce mai poate face un cetǎţean onest, neînregimentat politic şi supǎrat pe sistemul care încearcǎ sǎ-i schimbe legile şi mediul natural de viaţǎ, cu scopul de a obţine profit pentru grupuri de interese sus-puse?

 • Un doctor rebel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un doctor rebel?

  Nu îi trebuie semnele exterioare ale poziţiei sale sociale, de aceea nu îl vei vedea pe doctorul Marius Uscatu coborând dintr-un Jeep. Dar îl poţi zări strecurându-se rapid, pe motocicletă, prin mişcarea ameţitoare a traficului bucureştean. Nu trebuie să facă gărzi noaptea şi nici să se prezinte la raport în fiecare dimineaţă, fiindcă a ales să se ocupe de bolnavi în sectorul medical privat. Sau n-a avut de ales altfel.

 • Cartea, ca un act de dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea, ca un act de dreptate

  Excelentă ideea Sandei Vişan, cunoscută publicului larg îndeosebi în calitatea sa de performant, uneori, poate, şi incomod prin aspiraţia către perfecţiune, realizator de televiziune, altminteri de formaţie teatrolog (a absolvit Secţia de specialitate a IATC) de a scrie o carte despre Răzvan Mazilu.

 • Directoarea ARCUB, despre acuzaţiile aduse instituţiei într-un text de blog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directoarea ARCUB, despre acuzaţiile aduse instituţiei într-un text de blog

  În urma postării de blog a jurnalistei Sanda Vişan, sub titlul „ARCUB: un scandal?”, din data de 6 ianuarie 2016, în care aceasta pune la îndoială studiile realizate de ARCUB, precum şi finanţarea acestora, care fac parte din strategia de candidatură a oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Mihaela Păun, directoarea ARCUB, a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu acuzaţiile publicate.

 • Vin cineaştii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vin cineaştii!

  În toamna (poate prea) bogată în festivaluri de tot felul, câteva sunt foarte aşteptate. Intre ele, şi-a câştigat un public fidel „Les films de Cannes à Bucarest“, iniţiat încă de acum cinci ani şi susţinut cu forţa delicată ce pare a-l carateriza, de regizorul Cristian Mungiu, sprijinit de Delegatul General al Festivalului de pe Croazetă, Thierry Frémaux.

 • De la „Secolul 20“ la „Secolul 21“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la „Secolul 20“ la „Secolul 21“

  Îmi amintesc (parcă a fost ieri) de marile speranṭe, dar ṣi de acutele temeri milenariste, care au izbucnit în aṣteptarea aniversarei treceri dintre 1999 ṣi 2000. Noul mileniu nu a adus vreo catastrofă naturală majoră, de tipul „sfârṣitul omenirii“, iar lumea ṣi-a continuat drumul fără vreo mare revelaṭie, ci cu izbânzile, transformările ṣi conflictele pe care ṣi le-a pregătit în vechiul mileniu.

 • WSS la FITS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  WSS la FITS

  Nu vă speriaṭi, site-ul adevarul.ro nu a fost (încă) invadat de prescurtările criptice din mess-ul telefoanelor noastre cele de toate zilele. Am recurs la acronime din două motive: pentru a constata o situaṭie de fapt ṣi pentru a face o urare implicită.

 • La revedere, dar rămân cu tine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La revedere, dar rămân cu tine!

  În curând va cădea cortina pe scena majorităṭii teatrelor din ṭară. Pentru Teatrul Naṭional I.L. Caragiale din Bucureṣti, stagiunea 2014/15 va rămâne în istoria sa ca timpul în care instituṭia a apărut în lume cu chipul unei tinereṭi regăsite, încheind o perioadă ieṣită din tipare – în care s-a jucat ṣi s-a construit în acelaṣi timp.

 • La ce serveṣte TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce serveṣte TVR

  Petrec o scurtă vacanṭă la Sunny Beach. De zece ani vin la bulgari la început de vară. Ieri, în timp ce aṣteptam să se coacă o pizza de după-amiază, o doamnă mă întreabă: de ce trebuie oare să cheltuim banii în Bulgaria, în loc să-i lăsăm în România?

 • Independent de orice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Independent de orice

  La început de septembrie, când teatrele de stat bucureṣtene nu ṣi-au deschis încă noua stagiune, cele independente se află de mult în miṣcare. De altfel, nici nu s-au oprit, căci nu au cunoscut odihna relâche-ului estival.

 • FOTO De la mizerie, la splendoare: Hanul Gabroveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO De la mizerie, la splendoare: Hanul Gabroveni

  Fabuloasa Pasăre Phoenix, credeau anticii, trăia câteva sute de ani ṣi apoi dispărea, la fel de spectaculos cum arăta, lăsându-se mistuită de focul din care renăṣtea apoi,  strălucitoare, cu acelaṣi nimb solar.

 • VIDEO BLOG „Interzis accesul animalelor”, sau despre ferocitatea vieṭii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO BLOG „Interzis accesul animalelor”, sau despre ferocitatea vieṭii

  Actorii Teatrului Naṭional din Timiṣoara au avut libertatea să improvizeze, când au lucrat cu regizorul spaniol Rodrigo Garcia, pe canavaua piesei sale „Interzis accesul animalelor”. Scopul fondatorului „Teatrului La Carniceria” din Madrid este de a face actorii, solicitaṭi fizic la maximum, să simtă textul ca fiind produsul propriului gând.

Modifică Setările