
Topul liceelor din toată ţara după promovarea la Bac
55 de licee din România au înregistrat un rezultat ruşinos la Bacalaureatul din 2013: niciun elev nu a luat examenul. La polul opus, 20 de licee se pot lăuda cu promovare de 100%.
55 de licee din România au înregistrat un rezultat ruşinos la Bacalaureatul din 2013: niciun elev nu a luat examenul. La polul opus, 20 de licee se pot lăuda cu promovare de 100%.
21,32% dintre candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat după rezolvarea contestaţiilor, potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educaţiei, până la ora 14:00. Cu excepţia Bucureştiului însă. Rezultatele finale de la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2013 se afişează astăzi la avizierele şcolilor care au servit drept centre de examen.
Un număr de 322 de candidaţi care au participat la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au arătat nemulţumiţi de rezultatele obţinute şi au depus contestaţii.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, doar 20% dintre cei care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea din august au reuşit să obţină note de trecere. Cei mai mulţi nu au reuşit să obţină note mai mari de 7.
24.25% dintre candidaţi au promovat a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului Bihor. Până la ore 16.00, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.
Potrivit Ministerului Educaţiei, doar 21 % dintre candidaţi au promovat examenul în urma centralizării a 63,9 % din rezultatele parţiale.
21% dintre candidaţi au promovat la a doua sesiune de Bac potrivit datelor preliminare ale Ministerului Educaţiei. Primele rezultate se afişează luni, până în ora 12:00, la avizierele centrelor de examen din toată ţara, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.
Un singur incident s-a produs la examenul scris la Limba şi literatura română care a avut loc astăzi în cadrul sesiunii de Bacalaureat de toamnă. Un elev a fost eliminat după ce a fost prins că încerca să copieze.
Probele scrise ale sesiunii sesiunea august-septembrie 2013 a Bacalaureatului încep astăzi cu examenul la Limba şi Literatura Români. În Cluj, vor susţine examenul 2.025 de candidaţi.
Cea de-a doua sesiune a examenul de Bacalaureat debutează luni, 19 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la română. Peste 1 500 de elevi din judeţul Vâlcea s-au înscris la această sesiune.
Colegiul Naţional „Silvania” Zalău continuă să fie cel mai bine plasat liceu din Sălaj în topul realizat de site-ul admitereliceu.ro. La polul opus este Liceul Tehnologic din Sîg, care se "laudă" în ultimii ani cu promovare zero la bacalaureat şi cu cele mai mici medii de admitere din judeţ.
Culegem acum „roadele” unor politici publice greşite, timp de 20 de ani, politici care au însemnat o adevărată conspiraţie împotriva educaţiei, în special desfiinţarea Şcolii Profesionale de către Ecaterina Andronescu în 2003.
Ce are judeţul Gorj mai special, dacă anul acesta a reuşit o performanţă deosebită la concursurile şcolare?Greu de explicat, în afara declaraţiei Inspectorului General Şcolar de la Gorj, conform căreia „hoţul neprins e negustor cinstit!”
Guvernul a anunţat în şedinţa de ieri că îi va premia cu câte 3.000 de lei pe elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureatul din acest an. Asta în timp ce olimpicii internaţionali ai ţării din 2010 -2011 rămân în continuare nerecompensaţi.
Cinci licee tehnologice au avut rate de promovare aproape triplate la Bac 2013, după ce un grup de voluntari i-a pregătit pe elevi, profesori şi părinţi timp de un an.
Două tinere absolvente ale Colegiului Naţional ”Traian Lalescu” din Reşiţa s-au situat pe primul loc în judeţ ca rezultat al examenului de Bacalaureatul de anul acesta, media lor finală fiind 9,9.
Cei mai mulţi dintre români (25%) cred că vinovaţi pentru fraudarea examenului maturităţii sunt profesorii, urmaţi de părinţi (13%), sistemul educaţional (10) şi elevi (10%), relevă un studiu IRES. De asemenea, 86% dintre români vor ca profesorii care au luat mită să fie pedepsiţi, în timp ce doar 42% cer tragerea la răspundere a părinţilor.
Anul acesta, în judeţul Mehedinţi doi elevi au promovat examenul de bacalaureat 2013 cu media 10. Ambii sunt elevi ai Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin.
Răzvan Pindic, absolvent al Liceului Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, unul dintre cei mai buni elevi ai liceului, s-a ales cu nota scăzută cu peste trei puncte după contestaţia depusă la începutul acestei săptămâni. Nimeni nu îşi poate explica acum de ce aceeaşi lucrare a putut primi 9,65 din partea unor profesori de limba română şi 6,45 din partea altor profesori.
Numărul elevilor care au obţinut media 10 la Bac 2013, adică au luat note de 10 la toate disciplinele de examen, a crescut de la 122 la 126, în urma contestaţiilor, potrivit datelor finale publicate pe bacalaureat.edu.ro.
REZULTATE BACALAUREAT 2013 În urma recorectării lucrărilor elevilor care au depus contestaţie, nu mai puţin de 27 de absolvenţi ai clasei a XII-a au reuşit să promoveze Bacalaureatul. În urma acestor rezultate, procentul de promovabilitate a crescut la 61,10%, în Maramureş
REZULTATE BACALAUREAT 2013 în Caraş-Severin: 116 elevi au obţinut note mai mari după ce au contestat rezultatele iniţiale
Faţă de îmbulzeala de luni, când au fost afişare rezultatele parţiale, candidaţii nu s-au mai înghesuit la aviziere vineri, când s-au afişat rezultatele finale. Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat 2013 a crescut cu aproape 2% în Bucureşti în urma contestaţiilor, de la 50,05% la 51,89%, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Capitalei (ISMB).
Rezultate Bacalaureat 2013 - Emoţiile absolvenţilor de liceu au ajuns la final!Astăzi, s-au afişat rezultatele finale ale examenului de bacalureat! Cei mai norocoşi dintre candidaţi au reuşit să promoveze în urma recorectării lucrărilor. De exemplu la Colegiul Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin, după reevaluarea a 80 de contestaţii, procentul depăşeşte 30 %.
Rezultate Bacalaureat 2013 / Astăzi s-au afişat rezultatele finale de la Bacalaureat 2013. Notele după contestaţii au fost deja afişate la avizierele liceelor şi vor fi publicate pe bacalaureat.edu.ro. Rata de promovare după contestaţii a crescut cu 1%, potrivit Ministerului Educaţiei, mai mare cu aproape 12% faţă de 2012. Mii de elevi au avut motiv de fericire, însă alţii au aflat că trebuie să se prezinte şi în sesiunea din toamnă.
136 de lucrări au obţinut o medie mai mare, iar 106 au primit o medie mai mică decât aceea iniţială. Alţi 20 de absolvenţi au promovat BAC 2013.
Rezultate Bacalaureat 2013. După o aşteptare febrilă de mai multe ore, rezultatele finale la BAC 2013 în judeţul Olt, după corectarea contestaţiilor, s-au afişat la avizierele celor 18 centre de examen din teritoriu. Dacă primele rezultate ale bacalaureatului indicau, duminică – 7 iulie, 1.936 promovaţi (43,43 %), după contestaţii, cifrele s-au modificat. În urma reevaluărilor, procentul de promovare a săltat la 44,25 %.
REZULTATE BACALAUREAT 2013 / Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut publice rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat în jurul orei 14.00. Conform datelor, procentul de promovabilitate a crescut cu aproximativ 1% după analizarea contestaţiilor.
Rezultate Bacalaureat 2013 / Astăzi s-au afişat notele finale la BAC 2013 pe edu.ro. În judetul Teleorman, rata de promovabilitate după rezultatele parţiale a fost de 35,22 la sută. În urma contestaţiilor promovabilitatea a ajuns la 36,81 la sută.
Raluca Ciolcă a primit cele 30 de sutimi necesare la geografie de care fusese privată de comisia de corectare de la BAC 2013.