Stiri despre resurse energetice

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pe unde se strecoară Vladimir Putin în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe unde se strecoară Vladimir Putin în Europa

  Modul în care Kremlinul îşi exercită sau caută să-şi exercite în prezent influenţa diferă fundamental de cel din perioada sovietică, în care Moscova făcea colecţie de state cărora le oferea protecţie şi sprijin.

 • De ce nu poate renunţa Germania la relaţia cu Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu poate renunţa Germania la relaţia cu Rusia

  Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi şefa Executivului de la Berlin, Angela Merkel, s-au întâlnit recent la Meseberg într-un moment în care atât Rusia, cât şi Germania îşi redefinesc poziţia în sistemul internaţional. Iar acest lucru înseamnă implicit redefinirea relaţiei lor bilaterale, scrie analistul George Friedman într-o analiză pentru Geopolitical Futures.

 • Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei, la Adevărul Live: Dacă s-ar face un campionat naţional de hoţii, RAAN ar concura pentru primul loc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei, la Adevărul Live: Dacă s-ar face un campionat naţional de hoţii, RAAN ar concura pentru primul loc

  Companiile de stat din România se află pe un drum ireversibil de depolitizare, mentalităţile nu se pot schimba peste noapte, dar drumul pe care am pornit este fără întoarcere, acestea vând acum membri profesionişti în consiliile lor de administraţie, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, la Adevărul Live.

 • Europa şi dependenţa sa energetică: condiţiile în care funcţionează şantajul energetic al Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa şi dependenţa sa energetică: condiţiile în care funcţionează şantajul energetic al Rusiei

  Care este contextul? Foarte simplu de definit, răspund specialiştii de la Gas in Focus: „UE consumă 17,6% din gazul natural mondial în condiţiile în care nu deţine decât 2,2% din rezervele confirmate şi trebuie să facă faţă unui fenomen cert, creşterea cererii de gaze naturale din partea Chinei şi a ţărilor emergente... Rusia face parte dintre marii producători de gaze naturale, deţinând 23,9% din rezervele mondiale confirmate...

 • Datoria externă a Moldovei se apropie în pas alergător de 100 de miliarde de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Datoria externă a Moldovei se apropie în pas alergător de 100 de miliarde de lei

  Potrivit celor mai recente date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), datoria externă totală a ţării noastre a ajuns la 6,61 miliarde de dolari (circa 89 de miliarde de lei)şi la un nivel-record de peste 83% din PIB. În ultimul an, valoarea angajamentelor externe a urcat cu 11% în dolari, iar dacă calculăm în lei creşterea este de 20%.

 • Fricile lui Rogozin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fricile lui Rogozin

  Rusia are nevoie de o revoluţie tehnologică în programele de dezvoltare a rachetelor nucleare, consideră viceprim-ministrul Dmitri Rogozin, citat de RBK. Fără aceasta Rusia nu va putea face faţă noilor provocări.

 • Energia înseamnă pentru omenire ceea ce înseamnă sângele pentru corpul omenesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Energia înseamnă pentru omenire ceea ce înseamnă sângele pentru corpul omenesc

  Dilema epuizării resurselor versus suportabilitatea costurilor acestora, dorită a fi tranşantă prin liberalizarea pieţelor necesită culturalizarea consumatorilor, altfel putem asista la reversul procesului şi creşterea sărăciei. În lipsa altor iniţiative lansez parteneriatul „Adevărul despre energie” ca o platformă de diseminare a informaţiilor despre energie şi culturalizarea energetică a publicului larg.

 • Bătălia din care lipsim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia din care lipsim

  În principiu, e foarte bine să nu fii implicat într-o bătălie. Aşa ne învaţă şi înţelepciunea noastră multimilenară ce le-a spus mereu trăitorilor din spaţiul carpato-danubiano-pontic că, nu-i aşa, "capul plecat, sabia nu-l taie".

 • Gazele de şist şi bătălia politică de la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazele de şist şi bătălia politică de la Bruxelles

  Ca orice se petrece la Bruxelles, discuţia despre gazele de şist trebuie plasată în contxtul corect dacă vrem să-i înţelegem mizele de dincolo de cuvintele rapoartelor, deciziilor sau rezoluţiilor.

 • Bani europeni pentru a rezista şantajului Gazprom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bani europeni pentru a rezista şantajului Gazprom

  Moldova va primi 46 de milioane de euro pentru a reduce consumul de resurse energetice şi, respectiv, dependenţa de Gazprom. Proiectul Facilitatea de finanţare a eficienţei energetice în sectorul rezidenţial din Moldova (MoREEFF), în valoare de 46 de milioane de euro, a fost lansat oficial, ieri, la Chişinău.

 • Zeci de sate din Republica Moldova îşi vor încălzi instituţiile publice cu energie din biomasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de sate din Republica Moldova îşi vor încălzi instituţiile publice cu energie din biomasă

  23 de comunităţi rurale din raioanele Glodeni, Donduşeni , Soroca şi Râşcani îşi vor încălzi, începând cu sezonul rece următor, şcolile, grădiniţele, primăriile şi centrele comunitare cu energie produsă local, din deşeuri agricole. Cea mai mare parte a cheltuielilor de instalare a sistemelor termice alternative şi de procurare a cazanelor va fi acoperită de Proiectul Energie şi Biomasă.

 • Cărbunele ne va scăpa de Gazprom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărbunele ne va scăpa de Gazprom

  Savanţii de la Academia de Ştiinţe consideră că Moldova și-ar putea reduce dependenţa de gazul rusesc doar utilizând pe scară largă alte resurse energetice. Autorităţile susţin că, în curând, ar putea începe construcţia unei mari centrale electrice, care va funcţiona pe bază de cărbune.