CE a numit sarcina de a reduce dependenţa UE de resursele energetice ale Federaţiei Ruse dificilă, dar fezabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Şeful adjunct al Comisiei Europene Maros Sefcovic
Foto: Shutterstock / Şeful adjunct al Comisiei Europene Maros Sefcovic

Uniunea Europeană va avea nevoie de 50-60 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din alte surse pentru a înlocui livrările din Rusia, a declarat şeful adjunct al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

Uniunea Europeană discută cu SUA planuri de a umple 90% din stocul său de gaz până la începutul iernii viitoare, în lumina intenţiei de a reduce livrările din Rusia, a anunţat şeful adjunct al Comisiei Europene (CE) Maros Šefcovic, vorbind luni la Consiliul Atlantic de la Washington.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am discutat aici în această dimineaţă şi după-amiază a fost despre ce putem face împreună pentru a avea depozitele noastre de gaze pline la 90% din capacitate, înainte de începerea iernii viitoare”, a spus el.

„Am vorbit, de asemenea, despre ce putem face pentru a coopera şi a lucra împreună pentru a reduce dependenţa noastră de importurile de combustibil ruseşti cu două treimi în următorii doi ani, ceea ce, din nou, este o problemă foarte mare şi va necesita o cooperare bună şi strânsă între noi”, a adăugat şeful adjunct al CE.

Înlocuirea livrărilor din Rusia
Uniunea Europeană va avea nevoie de 50-60 de miliarde de metri cubi de gaz natural din alte surse pentru a înlocui livrările din Rusia, a spus Sefcovic. El a menţionat că în timpul consultărilor cu colegii americani, a caracterizat intenţiile UE astfel: „Dacă dorim să reducem dependenţa cu cel puţin două treimi, acesta fiind scopul nostru, atunci va trebui să obţinem 50-60 de miliarde de metri cubi de gaz din alte surse”. Potrivit lui Šefcovic, „aici, desigur, vor trebui luate decizii dificile”.

Sarcina de a reduce dependenţa UE de resursele energetice ale Federaţiei Ruse este foarte dificilă, dar fezabilă, confirmă şi Washingtonul.

Šefcovic s-a întâlnit luni la Washington cu secretarul adjunct al Energiei al SUA, David Turk, şi cu directorul american de informaţii naţionale, Avril Haynes. De asemenea, a avut o întâlnire cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite