Stiri despre regele moare

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Regele SE moare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele SE moare?

  De câteva luni încoace, revista „22“, una dintre puţinele publicaţii încă serioase, are un nou colaborator în materie de teatru. O doamnă pe nume Andreea Nanu pe care eu nu am avut încă plăcerea de a o cunoaşte.

 • Eşuata
dorinţă de nemoarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşuata dorinţă de nemoarte

  Ionesco a scris Regele moare în anul 1962. Avea la acea vreme 51 de ani. A făcut-o, declarând că a dorit să se pregătească pentru moarte, după o lungă şi grea boală, situându-se din acest punct de vedere la antipodul personajului său, Bérenger.

 • Rebengiuc faţă în faţă cu Ionesco, în „Regele moare“. O regină înfruntă stihiile morţii. Ea se numeşte Mariana Mihuţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebengiuc faţă în faţă cu Ionesco, în „Regele moare“. O regină înfruntă stihiile morţii. Ea se numeşte Mariana Mihuţ

  E greu să scrii despre Victor Rebengiuc. E şi mai greu să scrii despre Mariana Mihuţ, mai ales când face un rol asemănător ca forţă celui din „Îngropaţi-mă pe după plintă“, de la Bulandra, în regia lui Korsonkyi. E foarte greu să scrii despre cei doi împreună, când se întâlnesc şi îşi dau replica unuia altuia într-un text tulburător. Şi vorbesc aici despre spectacolul „Regele moare“, după Ionesco, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu de la TNB.

 • Spectacolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul "Regele moare", de Eugène Ionesco, luni, la TVR 2

  Spectacolul "Regele moare", de Eugène Ionesco, în regia lui Victor Ioan Frunză, cu Marius Bodochi şi Florina Cercel în distribuţie, va fi difuzat, luni, de la ora 20.00, la TVR 2, programul fiind dedicat în memoria marelui scriitor.

 • „Bătaie“ pentru Purcărete şi Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bătaie“ pentru Purcărete şi Şerban

  Festivalul Naţional de Teatru (FNT), încheiat aseară, a avut spectacole la care au intervenit jandarmii pentru a struni mulţimea. Cele mai căutate producţii au fost „Strigăte şi şoapte“, în regia lui Andrei Șerban, și „Regele moare“, montat de Silviu Purcărete.

 • „Regele moare“ la Festivalul de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Regele moare“ la Festivalul de Teatru

  Festivalul Naţional de Teatru intră pe ultima sută de metri. În weekend mai puteţi vedea montări semnate de Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija. Spectacolul „Regele moare“, după Eugène Ionesco, în regia lui Silviu Purcărete, este cel mai aşteptat eveniment al sfârşitului de săptămână.