Stiri despre regele moare

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Regizorii Andrei şi Andreea Grosu: „Noi, independenţii, trebuie să ne facem auziţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorii Andrei şi Andreea Grosu: „Noi, independenţii, trebuie să ne facem auziţi“

  Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii teatrului „Unteatru“, vorbesc despre independenţa tinerilor artişti, despre drumul spre libertate, bucuriile,dar şi despre obligaţiile şi riscurile pe care şi le asumă creatorii care pornesc la drum pe cont propriu, dincolo de sistemul instituţionalizat. Cei doi regizori au fost invitaţi la "Adevărul Live", în cadrul Interviurilor FNT (15-30 octombrie).

 • Interviurile FNT. Regizorii Andrei şi Andreea Grosu, la Adevărul Live, despre „Regele moare”. De la 13.30, Alexandru Nica şi Andu Dumitrescu, despre „10”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviurile FNT. Regizorii Andrei şi Andreea Grosu, la Adevărul Live, despre „Regele moare”. De la 13.30, Alexandru Nica şi Andu Dumitrescu, despre „10”

  Seria interviurilor FNT de la Adevărul Live continuă, de la ora 13.00, cu invitaţii Andrei şi Andreea Grosu, regizorii din spatele spectacolului „Regele moare”, producţie a Teatrului Naţional Bucureşti, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ în distribuţie. De asemenea, de la 13.30, la Adevărul Live se va discuta despre spectacolul „10”, cu regizorul Radu Alexandru Nica şi scenograful Andu Dumitrescu.

 • Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018

  A fost anunţat programul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) care va debuta pe 19 octombrie. Cea de-a 28-a ediţie îi va fi dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu (80 de ani) care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi sceni, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

 • Regele SE moare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele SE moare?

  De câteva luni încoace, revista „22“, una dintre puţinele publicaţii încă serioase, are un nou colaborator în materie de teatru. O doamnă pe nume Andreea Nanu pe care eu nu am avut încă plăcerea de a o cunoaşte.

 • Eşuata
dorinţă de nemoarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşuata dorinţă de nemoarte

  Ionesco a scris Regele moare în anul 1962. Avea la acea vreme 51 de ani. A făcut-o, declarând că a dorit să se pregătească pentru moarte, după o lungă şi grea boală, situându-se din acest punct de vedere la antipodul personajului său, Bérenger.

 • Rebengiuc faţă în faţă cu Ionesco, în „Regele moare“. O regină înfruntă stihiile morţii. Ea se numeşte Mariana Mihuţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebengiuc faţă în faţă cu Ionesco, în „Regele moare“. O regină înfruntă stihiile morţii. Ea se numeşte Mariana Mihuţ

  E greu să scrii despre Victor Rebengiuc. E şi mai greu să scrii despre Mariana Mihuţ, mai ales când face un rol asemănător ca forţă celui din „Îngropaţi-mă pe după plintă“, de la Bulandra, în regia lui Korsonkyi. E foarte greu să scrii despre cei doi împreună, când se întâlnesc şi îşi dau replica unuia altuia într-un text tulburător. Şi vorbesc aici despre spectacolul „Regele moare“, după Ionesco, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu de la TNB.

 • Spectacolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul "Regele moare", de Eugène Ionesco, luni, la TVR 2

  Spectacolul "Regele moare", de Eugène Ionesco, în regia lui Victor Ioan Frunză, cu Marius Bodochi şi Florina Cercel în distribuţie, va fi difuzat, luni, de la ora 20.00, la TVR 2, programul fiind dedicat în memoria marelui scriitor.

 • „Bătaie“ pentru Purcărete şi Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bătaie“ pentru Purcărete şi Şerban

  Festivalul Naţional de Teatru (FNT), încheiat aseară, a avut spectacole la care au intervenit jandarmii pentru a struni mulţimea. Cele mai căutate producţii au fost „Strigăte şi şoapte“, în regia lui Andrei Șerban, și „Regele moare“, montat de Silviu Purcărete.

 • „Regele moare“ la Festivalul de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Regele moare“ la Festivalul de Teatru

  Festivalul Naţional de Teatru intră pe ultima sută de metri. În weekend mai puteţi vedea montări semnate de Silviu Purcărete, Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija. Spectacolul „Regele moare“, după Eugène Ionesco, în regia lui Silviu Purcărete, este cel mai aşteptat eveniment al sfârşitului de săptămână.

Modifică Setările