Stiri despre proza scurta

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitorul Răzvan Petrescu: „Un autor adevărat e, în primul rând, un stilist”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Răzvan Petrescu: „Un autor adevărat e, în primul rând, un stilist”

  Recent, la editura Curtea Veche, a apărut volumul de proze scurte, „Mandarina”, scris de Răzvan Petrescu, la douăzeci de ani distanţă faţă de ultimul său volum de ficţiune. Între timp, scriitorul a publicat mai multe volume de non-ficţiune, iar o dată cu „Mandarina” se bucură, după cum mărturiseşte chiar el, de un sentiment senzaţional.  Răzvan Petrescu a acordat ziarului „Adevărul” un interviu în care a povestit despre volumul său de revenire.

 • INTERVIU Marius Chivu, scriitor: „Am legat literatura de viaţă şi de experienţa morţii, adică accident, deznădejde, regret“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Marius Chivu, scriitor: „Am legat literatura de viaţă şi de experienţa morţii, adică accident, deznădejde, regret“

  Cât a fost în grija bunicilor, scriitorul Marius Chivu (38 de ani) a locuit la Horezu, un oraş înconjurat de munţi joşi şi dealuri. Apoi, s-a mutat cu părinţii la Râmnicu Vâlcea, unde s-a împrietenit cu literatura, deşi a învăţat la un liceu economic. A debutat editorial la 33 de ani, cu volumul de poeme „Vântureasa de plastic“, despre timpul alături de mama lui, care, în urma unui accident cerebral, a fost în comă câteva săptămâni.

 • Volumul de povestiri „Pervazul lui Dumnezeu“ de Ana Barton, lansat marţi, la Humanitas Cişmigiu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volumul de povestiri „Pervazul lui Dumnezeu“ de Ana Barton, lansat marţi, la Humanitas Cişmigiu VIDEO

  La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, marţi, 13 decembrie, ora 19.00,  are loc lansarea volumului de povestiri „Pervazul lui Dumnezeu“ de Ana Barton, publicat de Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi, alaturi de autoare, Mihaela Dedeoglu, jurnalist, realizatorul emisiunii culturale Zebra de la Radio France Internationale, şi Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

 • A murit marele scriitor William Trevor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit marele scriitor William Trevor

  Scriitorul şi dramaturgul irlandez William Trevor, un maestru al prozei scurte, al cărui nume s-a aflat de patru ori pe lista scurtă de la prestigiosul premiu literar Man Booker, a murit luni la vârsta de 88 de ani, informează BBC, citat de News.ro.

 • Povestea lui GFT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea lui GFT

  Gică a fost un copil cuminte, ascultător faţă de profesori dar mediocru la învăţătură şi la sport. Adolescent fiind, a prins Revoluţia la sfârşitul liceului, în cartierul muncitoresc unde se născuse asta însemnând, în primul rând, apariţia magazinului non-stop cu suc la dozator şi a discotecii care luase locul alimentarei.

 • Cea mai
veselă pâine din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai veselă pâine din lume

  Îşi desenă în agendă o mică hartă. Avea de facut multe drumuri şi cumpărături. Iar a doua zi trebuia sa se trezească foarte devreme.

 • Pisi, mon amour
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pisi, mon amour

  Se scutură de zăpadă şi intră în sediul Prefecturii. O clădire prost spoită, de pe care se zdrenţuise termoizolaţia si era plină de dâre de ploaie. Uşa de termopan, cândva albă, era ruginită şi scârţia când trageai de ea. În holul întunecos se uită după biroul de paşapoarte.

 • Cartea ca un pahar de prosecco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea ca un pahar de prosecco

  Volumul „Prospect de femeie“, marcând debutul scriitoricesc al Anei Barton cu circa 70 de proze scurte, are toate atributele băuturii italieneşti care face furori şi la noi.

 • Cele mai bune proze scurte ale anilor 2000, strânse într-un volum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune proze scurte ale anilor 2000, strânse într-un volum

  „Best of: proza scurtă a anilor 2000“, volumul lansat de Marius Chivu la Târgul de Carte Gaudeamus (20-24 noiembrie), reuneşte 40 de texte scrise de 23 de autori contemporani, aducând proza scurtă în lumina reflectoarelor. Volumul este editat de Polirom.