Stiri despre ovidiu iuliu moldovan

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-a stins fala falnicei Veneţii....
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins fala falnicei Veneţii....

  Recitalul Eminescu programat on line de Teatrul Naţional din Bucureşti de Ziua Culturii Naţionale a trecut din păcate neobservat. Cine a avut curiozitatea să revadă această pagină antologică a artei rostirii scenice a avut însă, nu doar marea bucurie de a-i reîntâlni pe unii dintre cei mai străluciţi actori şi recitatori din această ţară, ci şi satisfacţia unei trăiri intelectuale potrivită cu anvergura poetului.

 • Ovidiu Iuliu Moldovan, omul retras şi actorul îndârjit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ovidiu Iuliu Moldovan, omul retras şi actorul îndârjit

  Pe scenă şi pe platourile de filmare, Ovidiu Iuliu Moldovan era un actor entuziast. I-a interpretat pe Tudor Pantelimon în pelicula „Dreptate în lanţuri“ şi pe Caligula în spectacolul omonim, a recitat poezii de Eminescu şi a dezaprobat falsul patriotism. Însă, în viaţa de zi cu zi, vorbea rar despre el, nu s-a căsătorit şi n-a avut copii. A murit de cancer la 66 de ani şi nici măcar fratele lui nu aflase că era bolnav.

 • „Din culisele cinematografiei“. Mircea Mureşan şi secretele filmului „Horea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Mircea Mureşan şi secretele filmului „Horea“

  Mircea Mureşan a rămas definitiv în memoria cinefililor datorită serialului „Toate pânzele sus“, care a încântat copilăria şi adolescenţa multor generaţii. Totuşi, creaţia sa reprezentativă este, fără doar şi poate, ecranizarea romanului „Răscoala“, al lui Liviu Rebreanu, prin intermediul căreia a intrat pe lista scurtă a cineaştilor români premiaţi la Cannes.

 • „Din culisele cinematografiei“. De ce au suprimat ştabii comunişti aventurile „Ardelenilor“ în Vestul Sălbatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. De ce au suprimat ştabii comunişti aventurile „Ardelenilor“ în Vestul Sălbatic

  Cele trei filme care povestesc peripeţiile a trei fraţi transilvăneni în Vestul Sălbatic, la sfârşitul secolului al XIX-lea, ar fi trebuit să fie de fapt cinci, întrucât scenaristul Titus Popovici intenţiona să-i întoarcă până la urmă pe Traian, Johnny şi Romi la Poplaca, dar ştabii cinematografiei nu i-au mai finanţat proiectele.

 • Ovidiu Iuliu Moldovan, recitator inegalabil din Eminescu, ar fi împlinit 75 de ani. „Am senzaţia vulgarizării limbii române“, spunea actorul FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ovidiu Iuliu Moldovan, recitator inegalabil din Eminescu, ar fi împlinit 75 de ani. „Am senzaţia vulgarizării limbii române“, spunea actorul FOTO

  Ultima  apariţie scenică a lui Ovidiu Iuliu Moldovan, născut pe 1 ianuarie 1942, a fost alături de prietenii săi apropiaţi, actorii Valeria Seciu şi Ion Caramitru, pe 15 ianuarie 2008, de ziua lui Mihai Eminescu, într-un extraordinar recital de poezie, pe scena Naţionalului, teatrul căruia i-a fost devotat o viaţă întreagă. Actorul a murit două luni mai tâziu, pe 12 martie 2008.

Modifică Setările