nicolae hancu - ultimele știri
E nerealist să credem că dietele mediteraneene/nordice, cele mai sănătoase din lume, vor putea fi introduse în România pe scară largă. Cercetătorii români analizează dieta carpato-danubiană, un model alimentar care încearcă să împace produsele specific românești cu alimentația sănătoasă.
Patru din 10 site-uri web folosesc tactici înşelătoare de „marketing verde”, adică susţin că oferă produse „eco” şi „bio”, deşi nu pot dovedi acest lucru, arată o anchetă a unei organizaţii internaţionale pentru protecţia consumatorilor (ICPEN)....
Cel mai periculos efect al exceselor alimentare în perioada sărbătorilor îl reprezintă scăderea reacţiei imunologice în faţa infecţiilor, inclusiv a SARS-CoV-2, spune cel mai respectat nutriţionist din România, profesorul Nicolae Hâncu. Medicul ne în...
Dr. Nicolae Hâncu, medic primar în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, subliniază că virusul SARS-CoV-2 va circula mult timp printre noi, aşa că ar trebui să fim mai atenţi la alimentaţie, să facem sport şi să ne odihnim corespunzător, pentr...
Nicolae Hâncu, unul dintre cei mai buni nutriţionişti din România, a vorbit într-un interviu acordat „Weekend Adevărul“ despre rigorile alimentare pe care trebuie să ni le impunem în vremea pandemiei pentru a avea un organism sănătos.
Doi medici din Cluj-Napoca au fost decoraţi de preşedintele statului, Klaus Iohannis, de Ziua Naţională. Cei doi sunt personalităţi cunoscute în lumea medicinei româneşti.
Absenţa micului dejun este un real pericol pentru sănătate, avertizează medicii nutriţionişti. Dacă sărim peste prima masă a zilei ne scade glicemia şi riscăm să înfulecăm apoi tot ce ne pică în mână: produse de patiserie, gogoşi, ciocolată....
În pieţe au început să apară trufandalele. După o iarnă nu tocmai uşoară, de pe tarabe ne fac cu ochiul spanacul, urzicile, loboda sau ceapa verde. Vitaminele şi mineralele se găsesc în cantitate mare în aceste verdeţuri, care au, în plus şi puţine c...
Medicina viitorului presupune adaptarea tratamentului la fiecare individ în parte. Un prim pas în acest sens este dieta care are la bază caracteristicile genetice ale fiecărei persoane. Despre beneficiile unui astfel de test, valabil şi România, „Ade...
Ultimul studiu realizat în domeniu relevă că 49,5% din românii cu vârste între 18 şi 80 de ani sunt hipertensivi. Cauza principală a acestei probleme este un anumit obicei alimentar prost, susţine medicul nutiţionist Nicolae Hâncu, preşedintele de on...
„Tuturor le spun că obezitatea este o boală severă, foarte frecventă, plină de riscuri, care scurtează viaţa şi o umple de necazuri. Supraponderea este anticamera ei“, afirmă profesorul Hâncu....
Academicianul Nicolae Hâncu spune când şi câtă cafea ar trebui să bem, precum şi riscurile la care se expun cafegiii împătimiţi atunci când renunţă, brusc, la această băutură....
Bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul/obezitatea şi bolile pulmonare distructive, care reprezintă 70% din cauzele de mortalitate în lume, sunt cauzate de stilul de viaţă, susţine preşedintele de onoare al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi...
„Suntem nişte studenţi la medicină cărora le pasă de oamenii din jur. Părinţi, bunici, prieteni - sănătatea tuturor depinde de prevenirea bolilor“, aşa începe invitaţia studenţilor de la UMF Cluj la conferinţa din 9 aprilie la care personalităţi din ...
Un top al alimentelor care să stimuleze digestia nu se poate face, este categoric prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. Asta pentru că unii pot mânca şorici de porc fără prea multe probleme, în timp ce alţii nu tolerează alimente mai uşoare....
În perioada sărbătorilor de iarnă, când carnea se află pe multe mese, tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de prepararea sănătoasă a cărnii. Iată ce ne sfătuiesc nutriţioniştii....
Tradiţionala slănină cu ceapă, stropită cu ţuică, este o mâncare sănătoasă „de la ţară”, naturală, fără E-uri şi prin urmare mai bună decât meniul celor care locuiesc la oraş. Acesta este un mit extrem de greşit, spune Preşedintele de Onoare al Feder...
Nutriţionistul Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române,a lansat cartea Abecedar de Obezitate, un ghid care vine în ajutorul persoanelor supraponderale şi a celor care suferă de obezitate, punându-le la dispoziţie informaţii utile în lupta...
Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, şi Daniela Niculescu, director general CEF România vorbesc despre cei mai întâlniţi aditivi nocivi din mâncarea noastră de zi cu zi.
Începând cu acest an, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) vrea să interzică prezenţa coloranţilor în pâine. Aşa prevede un proiect de lege aflat pe masa instituţiei, care ar putea intra în vigoare din 15 ianuarie 2014. În opi...
Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, prof. dr. Nicolae Hâncu, consideră că nutriţioniştii cei mai buni putem fi noi înşine, dacă asimilăm informaţiile corecte....
Regula de bază este de a şti în ce cantitate şi cum să consumi alimentele de origine vegetală în aşa fel încât alimentaţia să ofere un aport caloric echilibrat, care să nu îngraşe, dar nici să nu slăbească, anunţă nutriţionistul clujean Nicolae Hâncu...
Nutriţionistul clujean Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, a scos recent împreună cu dr. Cristina Niţă şi dr. Anca Crăciun un ghid complet de alimentaţie sănătoasă care are la bază cele mai noi date din domeniu. Cartea se numeşte „Ab...
Alimentaţia echilibrată asociată cu mişcarea sunt cheia unei sănătăţi de fier. Numai aşa pot fi prevenite boli grave precum obezitatea şi afecţiunile cardiovasculare, care sunt principala cauză de deces peste tot în lume. Din testul de mai jos poţi a...
Nutriţionistul clujean Nicolae Hâncu a recomandat consumul unui litru de bere pe zi şi a prezentat mai multe beneficii ale consumului de bere asupra organismului uman. Declaraţiile sale au fost făcute la prezentarea unor burse de cercetare pentru stu...
Adâncirea crizei economice a teleportat şi obiceiurile de consum în anii ‘90. În pieţele din ţară au reapărut copii ale celebrelor dozatoare de suc TEC. Preţul unor astfel de sucuri par şi ele desprinse din începutul „tranziţiei“. Un litru de suc de ...
Organizaţiile studenţeşti din oraş nu văd necesară o lege prin care studenţii să fie trimişi la masă în timpul cursurilor. Marius Bojiţă, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj, unul dintre iniţiatorii proiectului privind pauzele...