nicolae curelea - ultimele știri
Cunoscute mai degraba pentru întrebuinţarea lor la pregătirea murăturilor, gogonelele sunt transformate de gospodinele iscusite într-o veritabilă delicatesă.
Pentru un gust desăvârşit şi mai multă savoare, gastronomii recomandă folosirea condimentelor naturale. Este important de ştiut cum trebuie acestea potrivite pentru a fi pus în valoare preparatul de bază.
Deşi au origini turceşi, sărmăluţele au devenit un preparat tradiţional pe masa românilor, iar pentru pregătirea acestora sunt cunoscute o sumedenie de reţete, care diferă de la o regiune la alta.
Considerat desertul vedetă al toamnei, plăcinta cu dovleac este un preparat pe cât de gustos şi aromat, pe atât de uşor de realizat.
În bucătăria românească, tradiţionala mămăligă cunoaşte numeroase moduri de pregătire, reţetele variind de la o regiune a ţării la alta.
Chifteluţele se află printre componentele de bază ale aperitivelor. Maestrul bucătar Nicolae Curelea propune trei reţete de chifteluţe care au ca element de bază hribii, cartofii sau brânza.
Cum se pregăteşte dulceaţa de mentă. Ingredientele care dau culoare şi savoare preparatului delicios
Considerată o adevărată delicatesă în bucătăria gospodinelor, dulceaţa de mentă este un desert delicios care poate fi obţinut relativ uşor.
Sosurile pot transforma o mâncare anostă într-un adevărat deliciu. Maestrul gastronom Nicolae Curelea ne prezintă cinci dintre cele mai cunoscute sosuri din bucătăria românilor.
Mici trucuri în bucătărie pot face viaţa mai uşoară gospodinelor, mai ales celor care nu petrec multe ore printre oale şi ustensile de gătit.
Considerată vedeta sărbătorilor pascale, carnea de miel poate fi preparată după felurite reţete, însă friptura la ceaun este considerată cea mai savuroasă.
Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, din 9 martie, stă sub semnul pregătirii colăceilor în formă de 8, care reprezintă cifra echilibrului cosmic. În funcţie de zonă, colăceii sunt denumiţi mucenici, măcinici sau chiar sfinţi.
Istoria bucătăriei moldoveneşti este explicată de gastronomul bârlădean Nicolae Curelea, profesorul care promovează arta culinară tradiţională a românilor, prin reţete proprii cât mai naturale şi ispititoare.
Mămăliga este unul dintre alimentele de de bază din alimentaţia românilor, iar pentru prepararea acesteia sunt cunoscute numeroase reţete, care variază de la o regiune la alta.
Caltaboşul este o specialitate tradiţională din carne de porc nelipsită de pe masa de sărbătoare a Crăciunului. Prepararea caltaboşului diferă de la o regiune la alta, secretul gustului stând în alegerea condimentelor.
Ciorba de perişoare este o mâncare muntenească prin excelenţă, dar se face de secole în toată ţara. Fără să fie strict românească, ciorba de perişoare are un pronunţat caracter naţional.
Considerată o adevărată vedetă culinară a toamnei, pastrama de oaie este un preparat delicios, însă nu la îndemâna oricui de gătit.
Considerate vedetele sezonului estival, vinetele se pot pregăti sub mai multe forme, salatele rămânând în topul preferinţelor.
Maestrul gastronom Nicolae Curelea ne oferă secretele pregătirii unei dulceţi „neaoşe, autentice şi de nota 10, ca la mama acasă“.
Cu puţină imaginaţie şi ingrediente minime, pepenele galben poate fi transformat într-un desert gustos şi răcoros în timpul verii.
Bucătăria românească cunoaşte numeroase reţete pentru tradiţionala mămăligă, acestea variind în funcţie de regiunea ţării, dar şi de imaginaţia celui care o pregăteşte.
Pentru zilele toride de vară, sucul de soc, dulce acrişor, pregătit în bucătăria de acasă poate fi remediul ideal pentru răcorire. Socata poate fi preparată atât din flori proaspete de soc, cât şi din flori uscate.
Un preparat pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de realizat, dulceaţa de ardei iuţi este considerat sosul ideal pentru fripturi, rasoluri si alte preparate din carne.
O dulceaţă specială şi foarte rar întâlnită, cu un gust deosebit, este cea preparată din bujori. Profesorul bârlădean Nicolae Curelea ne oferă reţeta şi secretele pentru realizarea preparatului delicios.
Dulceaţa de flori de liliac este foarte rar întâlnită, fiind considerat un preparat pretenţios, a cărui realizare necesită mai multă îndemnare.
Cozonacul românesc este unul dintre deserturile tradiţionale care cunoaşte o imensă varietate de reţete. Fiecare regiune istorică are o reţetă, la fel cum şi fiecare familie îşi transmite propria reţetă din generaţie în generaţie.
Tradiţionalul borş, licoare care dă gust ciorbelor româneşti este un ingredient este un ingredient de nelipsit din bucătăria gospodinelor.
Ciorba de potroace este o mâncare tradiţională românească la mare căutare după o noapte de petrecere şi excese alimentare.
Cunoscute popular şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“, alivencile sunt de fapt nişte plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.
Reţetele de mămăligă sunt numeroase şi variază de la o regiune la alta în funcţie de ingredientele de care dispui şi de imaginaţie....