Stiri despre nedreptate

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mazăre anunţă că nu îi este teamă de puşcăriile din România: „Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mazăre anunţă că nu îi este teamă de puşcăriile din România: „Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!“

  Într-o scrisoare adresată presei marţi, Radu Mazăre susţine că statul român i-a încălcat drepturile, catalogând condamnarea la 9 ani de închisoare ca fiind nedreaptă şi revoltatoare. Acesta anunţă că nu îi este teamă de închisorile din România după ce a trăit condiţiile din detenţia din Madagascar.

 • Istoria incredibilă a unui român închis nevinovat 4 luni în Austria. Bărbatul cere acum daune de zeci de mii de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria incredibilă a unui român închis nevinovat 4 luni în Austria. Bărbatul cere acum daune de zeci de mii de euro

  Un bărbat din Tecuci a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), deşi era complet nevinovat. Autorităţile judiciare austriece nu au luat în considerare faptul că bărbatul a adus mai mulţi martori care au declarat că, la momentul comiterii furturilor se afla în România. În plus, abia se putea deplasa, deoarece suferise o intervenţie chirurgicală la un picior.

 • Mecanismele nedreptăţii şi noua lege a Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mecanismele nedreptăţii şi noua lege a Educaţiei

  Învăţământul din ţara noastră este profund inechitabil, iar cazul recent al şcolilor de la Braşov nu a facut altceva decât să ne arate cât de nedrept este croit „sistemul“. Ministrul Andronescu a anunţat o nouă lege a Educaţiei. Nu cred că este nevoie de ea, dar dacă este în lucru, ar trebui să aibă ca prioritate eliminarea inechităţilor.

 • VIDEO Un costum popular cadou pentru fetiţa din Buzău care a fost dată afară de la serbare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un costum popular cadou pentru fetiţa din Buzău care a fost dată afară de la serbare

  Cazul fetiţei din judeţul Buzău despre care s-a scris că nu a putut lua parte la serbarea de 1 Decembrie pentru că nu avea costum popular a stârnit un val de emoţii. Un maramureşean, preşedintele Asociaţiei „Părinţi Salvatori”, a decis să ia atitudine. El îi va trimite fetiţei un costum popular moroşenesc, în mod simbolic.

 • Adevăratul „duşman naţional“: hoţia şi prostia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevăratul „duşman naţional“: hoţia şi prostia

  În vreme ce aşa-zişii politicieni ai coaliţiei PSD-ALDE, preocupaţi peste poate de „înflorirea“ ţării, trudesc de zor la cimentarea corupţiei şi jafului naţional, construindu-şi, impertineţi, duşmanul (DNA, procurorul general, Soros, „statul paralel“, românii din diasporă, românii de acasă, românii care sunt de partea dreptăţii, UE, America, Comisia de la Veneţia etc.), foarte mulţi români, susţinători ai lor (corupţi,

 • Cum ne afectează psihic nedreptatea. Legătura dintre bolile de inimă, obezitate sau diabet şi această rană emoţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne afectează psihic nedreptatea. Legătura dintre bolile de inimă, obezitate sau diabet şi această rană emoţională

  Fiecare dintre noi a suferit în viaţă o nedreptate sau a interpretat o situaţie de viaţă în acest mod. Nedreptatea este un sentiment care poate afecta mental, emoţional şi fizic o persoană. Dacă cel în cauză nu conştientizează că trebuie să depăşească această emoţie negativă, va dezvolta un program mental care-l va face să considere că, orice ar face, va fi nedreptăţit.

 • Un premiu şi o nedreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un premiu şi o nedreptate

  Vestea îndepărtării dlui Lucian Vărşăndan de la conducerea Teatrului German de Stat din Timişoara a stupefiat opinia publică teatrală cunoscătoare a activităţii acestei instituţii. Se spune că de vină e o lege care i-ar fi interzis acestui apreciat germanist să mai continue în ciuda faptului că evaluarea sfârşitului de mandat  a fost una pe măsura performanţelor sale.

 • Acuzat pe nedrept de omor,
un bărbat a făcut 5 ani de închisoare până să fie achitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acuzat pe nedrept de omor, un bărbat a făcut 5 ani de închisoare până să fie achitat

  Procuratura Generală a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui procuror pentru tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală pentru omor a unei persoane nevinovate, care a stat în închisoare mai bine de cinci ani până să fie achitată. Împreună cu procurorul, pe banca acuzaţilor va compărea şi un poliţist care a falsificat mai multe documente în cadrul aceluiaşi dosar, transmite IPN.

 • Top pedepse aberante date de judecătorii români. Cum să iei 7 ani de puşcărie pentru un jaf pe care nu l-ai comis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top pedepse aberante date de judecătorii români. Cum să iei 7 ani de puşcărie pentru un jaf pe care nu l-ai comis

  Un gălăţean a fost condamnat la închisoare cu executare doar pentru că a refuzat să recunoască lovirea unei persoane cu maşina pe trecerea de pietoni. În plus, prima instanţă i-a interzis să mai conducă un autovehicul pe drumurile publice, timp de cinci ani după executarea pedepsei, şi l-a obligat la daune morale şi materiale substanţiale.

 • Cum a ratat un român Premiul Nobel, deşi a descoperit insulina. Distincţia a ajuns la canadieni, pentru aceeaşi descoperire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ratat un român Premiul Nobel, deşi a descoperit insulina. Distincţia a ajuns la canadieni, pentru aceeaşi descoperire

  Nicolae Paulescu, românul care a descoperit insulina, a ratat premiul Nobel în 1923. Premiul a fost atribuit, pentru aceeaşi invenţie, unor specialişti canadieni. Aceştia au fost propuşi de oamenii de ştiinţă chestionaţi de Nobel, în vreme ce pe savantul român nu l-a propus nimeni pentru premiu. Se spune că ar fi fost pedepsit astfel din cauza poziţiei sale vehemente antiseminte.

 • România
în care n-am voie să documentez violul şi avortul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România în care n-am voie să documentez violul şi avortul

  În România, violatorii care se plimbă liberi pe străzi, declarând public că sunt mândri de faptele lor, hărţuindu-şi victimele nu reprezintă un atac la interesele minorilor şi ale persoanelor, nici al moralităţii şi nici la adresa siguranţei naţionale, pentru că aşa a zis justiţia prin decizia unui reprezentant al ei.  Presa, însă, atunci când cere date în baza unei legi a liberului acces la informaţii, fie şi clasate, da, reprezintă un pericol.

 • Scrisoarea unui irlandez către un comisar european: „România este ţara ultimei civilizaţii rurale autentice a Europei. Aici are loc un cataclism“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea unui irlandez către un comisar european: „România este ţara ultimei civilizaţii rurale autentice a Europei. Aici are loc un cataclism“

  Irlandezul Peter Hurley, implicat în numeroase proiecte de promovare a satelor româneşti, a trimis o scrisoare deschisă comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan. În document, Hurley îi cere oficialului să sprijine acei mici producători români, cei care nu sunt suficient de bine susţinuţi de statul român, amintindu-i că România este „ultima civilizaţie rurală autentică a Europei“.

 • O poveste cu retrocedări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste cu retrocedări

  Nu există român care să nu fie familiarizat cu problema eternelor retrocedări, care au generat abuzuri şi hoţii la scară industrială. Cum se întâmplă de obicei, între timp esenţa problemei s-a pierdut, iar tragediile (nenumărate) din spatele cortinei au trecut în uitare. Rezolvarea situaţiei reprezintă o (altă) mostră de rea-credinţă şi incompetenţă din partea celor cărora le-am permis să conducă această ţară.

 • REPORTAJ  O mamă nedreptăţită de viaţă şi de cei dragi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ  O mamă nedreptăţită de viaţă şi de cei dragi

  La doar 19 ani, Iulia a fost încercată de greutăţile vieţii mai mult decât un bătrân. Şi-a înmormântat mama, a umblat pe străzile Rusiei câştigând o bucată de pâine, soţul a părăsit-o la un an după ce şi-au pus pirostriile, iar astăzi locuieşte într-un Centru social din Bălţi alături de fiinţa care-i face zilele mai luminoase - băiatul de doi ani, Ionel.

 • Definiţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Definiţii

  Recentul episod din procesul intentat de fiul lui Gheorghe Ursu privind tragerea la răspundere a celui care l-a torturat pe fostul opozant anticomunist a ridicat un semn de întrebare. Potrivit judecătorului militar, Ursu nu ar fi fost, de fapt, dizident! Cum aşa?

 • VIDEO Locul greşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Locul greşit

  Zilele acestea plănuiam să scriu despre progresul României, despre cât de departe suntem acum faţă de 1990, cât de multe oportunităţi sunt înaintea ţării noastre, câte sacrificii au făcut românii şi cum, din păcate, leadership-ul politic şi intelectual este mult în spatele capacităţii poporului de a îndura schimbări.

 • Preşul domnului Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşul domnului Pleşu

  «Nu ne duceţi cu preşu’, noi mergem cu Pleşu» şi «Închideţi Antenele, deschideţi cărţile!» sunt cele mai triste sloganuri.

 • Probleme ale minorităţilor sexuale în studii şi statistici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Probleme ale minorităţilor sexuale în studii şi statistici

  Despre o minoritate sexuală este nedrept să discuţi fără să o cunoşti şi fără să-ţi doreşti să o ajuţi, fie în exercitarea drepturilor pe care le are, în măsura în care acestea nu lezează drepturile celorlalţi, fie în diminuarea stărilor negative care afectează atât minoritatea respectivă, cât şi întreaga societate.

 • Judecători mafioţi, de la un capăt la altul al ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judecători mafioţi, de la un capăt la altul al ţării

  Ce ai spune dacă ai constata într-o zi că apartamentul sau casa ta este în proprietatea altuia şi că ai ajuns pe drumuri? Ce ai spune, mai târziu, când ai afla că escrocul este chiar un judecător?

 • Psihiatria, armă contra oamenilor incomozi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Psihiatria, armă contra oamenilor incomozi

  Un bărbat de 46 de ani din raionul Râșcani care a câștigat la CEDO încearcă acum să obțină tragerea la răspundere a medicilor și polițiștilor din a căror vină a fost ţinut cu forţa 41 de zile la Spitalul de Psihiatrie din Bălți.

 • Un bărbat din județul Iași acuzat pe nedrept merge la CEDO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat din județul Iași acuzat pe nedrept merge la CEDO

  Mihai Ursu, din comuna Deleni, cere de la statul român 100.000 de euro pentru că a stat 374 de zile în închisoare, deşi era nevinovat. Ieşeanul a fost acuzat în 2004 că a lovit cu furca un consătean. După un an, judecătorii au constatat că autorul era tizul lui Mihai Ursu. Mihai Ursu, din comuna Deleni, cere de la statul român 100.000 de euro pentru că a stat 374 de zile în închisoare, deşi era nevinovat.

 • Creierul simte nedreptăţile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creierul simte nedreptăţile

  Tuturor ni s-a întâmplat să simţim la un moment dat că suntem nedreptăţiţi. Şi numai bine nu ne-a fost. Adesea, mulţi oameni încearcă să ia atitudine pentru a îndrepta răul făcut de alţii. Acum, cercetătorii ştiu de ce.

Modifică Setările