Stiri despre moral

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum era privită prostituţia în anul 1926: „Nu
este nici cavaleresc şi nici moral să acoperim femeia cu hulă
pentru greşeli a căror cauză sunt bărbaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum era privită prostituţia în anul 1926: „Nu este nici cavaleresc şi nici moral să acoperim femeia cu hulă pentru greşeli a căror cauză sunt bărbaţii“

  Despre prostituţie s-a scris mult. Mulţi s-au încumetat să găsească motivele pentru care unele femei au ajuns să se prostitueze. O astfel de încercare este şi volumul ”Lupta pentru înfrânarea prostituţiei”, scris de I. Remer Anselme şi apărut în 1926 la Biblioteca Ziarului Universul.

 • Moralul ruşilor a început să
scadă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moralul ruşilor a început să scadă

  Moralul ruşilor rămâne mai mult sau mai puţin la cote normale în acest moment, cu toate că odată cu primele semne uşoare ale unei crize iminente ar fi putut scădea de la înălţimile la care era recent.

 • Oamenii matinali sunt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii matinali sunt "mai puţin morali" după lăsarea serii

  Persoanele care se trezesc devreme şi sunt mai active în primele ore ale dimineţii prezintă o predispoziţie mai mare de a-şi înşela partenerii de viaţă şi de a adopta comportamente "mai puţin morale" după lăsarea serii, avertizează cercetătorii.

 • Poveşti morale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti morale

  SEX Un fals film pornografic, cu o puternică încărcătură filozofică, prezintă reputatul regizor danez Lars von Trier în primul volum al noii sale producţii, „Nymphomaniac“/„Nimfomana“.

 • Vrei să te simţi mai optimist? Spală-te pe mâini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrei să te simţi mai optimist? Spală-te pe mâini

  Cele mai grele sarcini pe care le ai de îndeplinit pot părea, uneori, foarte departe de rezolvare, chiar şi după zile întregi în care ai muncit la ele. Acest lucru poate cauza stres şi anxietate. În cazul în care te confrunţi cu probleme de acest fel, ar trebui să iei în considerare  spălatul pe mâini. Cercetătorii au descoperit că oamenii se simt mai optimişti după ce se spală pe mâini.

 • ANALIZĂ De ce clasele de elită nu aduc performanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce clasele de elită nu aduc performanţă

  Recenta discuţie despre clasele „de elită” din şcolile din Bucureşti aduce în spaţiul public o dezbatere importantă pentru orice sistem de educaţie: care este varianta cea mai potrivită cu privire la modul în care sunt gestionate şcolile şi clasele.

 • Dorel Dumitru Chiriţescu: Păcatul originar al jafului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorel Dumitru Chiriţescu: Păcatul originar al jafului

  Cînd discutăm despre capitalism, cei mai mulţi dintre noi, aflaţi sub puternica amintire a comunismului românesc, ne gîndim la cuvinte şi trăim stări precum libertate, democraţie, lege, proprietate şi chiar, mai nou, prosperitate.

 • O întrebare: preferaţi moral sau imoral?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O întrebare: preferaţi moral sau imoral?

  Introducerea e că Platon a spus primul că oamenii sunt cam proşti, de felul lor, şi că aceia care îi conduc trebuie să-i mintă şi să-i manipuleze, dacă e nevoie, ca să le facă un bine.

 • Elev teleormănean umilit şi batjocorit. Directoarea l-a tuns în ora de fizică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elev teleormănean umilit şi batjocorit. Directoarea l-a tuns în ora de fizică

  Un elev cu rezultate foarte bune la învăţătură a fost umilit şi batjocorit chiar de directorul unităţii de învăţământ. În timpul orei de fizică pe care directorul o preda la clasa băiatului, acesta a avut un exces de furie, a pus mâna pe o foarfecă şi fără prea multe explicaţii a început să-l tundă pe elev. Părinţii au depus o sesizare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

 • Ridică-ţi moralul mâncând! Fără să te îngraşi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ridică-ţi moralul mâncând! Fără să te îngraşi!

  Pentru a scăpa de kilogramele în plus, trebuie să-ţi hrăneşti atât corpul, cât şi mintea. Include în dieta ta surse de nutrienţi care-ţi asigură buna dispoziţie şi, în acelaşi timp, buna funcţionare a organismului.

 • Baschetbalistele alexăndrene au urcat pe locul 4 în clasament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baschetbalistele alexăndrene au urcat pe locul 4 în clasament

  Victorie categorică pentru baschetbalistele alexăndrene în deplasarea de la Oradea. Fetele lui Mădălin Piperea s-au impus cu scorul de 39-66, urcând astfel pe poziţia a patra a clasamentului Ligii I la baschet feminin.

 • Cum ne folosim creierul atunci când judecăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne folosim creierul atunci când judecăm

  Suntem mai duri cu persoanele care fac rău în mod deliberat decât cu cele care permit aceluiaşi lucru rău să se întâmple. Reacţia noastră ţine de un răspuns psihologic automat şi a fost monitorizată cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică funcţională.

 • Deac:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deac: "Cu Hapoel vrem o victorie de moral!"

  Ciprian Deac spune că e păcat că Rapid nu mai are şanse de calificare în primăvara europeană, dar crede că meciul cu Hapoel Tel Aviv trebuie câştigat pentru moral, fani şi coeficientul de ţară.

 • Coșmarul lui Hănescu: 2-0 la seturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coșmarul lui Hănescu: 2-0 la seturi

  Dacă în fotbal se spune că cel mai periculos scor este 2-0, nici în tenis nu putem vorbi altfel atunci când vine vorba de Victor Hănescu. Românul a cedat la Australian Open în fața americanului Mardy Fish și este la al treilea meci în ultimii doi ani pe care îl pierde după ce a condus cu 2-0.

 • Câteva capcane morale în care am căzut cu toţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva capcane morale în care am căzut cu toţii

  Dacă vă simţiţi vinovaţi că, uneori, mai faceţi lucruri care ştiţi că nu sunt corecte sau dacă vă tentează să mai săriţi peste reguli, iată aici câteva din micile dileme cu care ne confruntăm toţi.