Stiri despre mark galeotti

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce cărţi punem vara asta în bagaj? (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cărţi punem vara asta în bagaj? (I)

  Acum doi ani, pe o plajă micuţă dintr-un sat italian, am numărat vreo cincisprezece oameni din douăzeci care citeau cărţi. M-am gândit că aşa e-n Occident...

 • Mark Galeotti, despre represiunea lui Putin: „Marea întoarcere la autoritarismul de modă veche“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mark Galeotti, despre represiunea lui Putin: „Marea întoarcere la autoritarismul de modă veche“

  Nu există nicio îndoială că o schimbare politică majoră este în curs în Rusia. Un regim care timp de două decenii a căutat să fie un fel de „autoritarism hibrid” pare să încerce acum să revină la elementele sale de bază, scrie istoricul şi expertul în probleme de securitate Mark Galeotti într-un editorial publicat pe portalul The Moscow Times.

 • Mark Galeotti şi Marian Voicu, în dialog despre „Hai să vorbim despre Putin!” şi „O scurtă istorie a Rusiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mark Galeotti şi Marian Voicu, în dialog despre „Hai să vorbim despre Putin!” şi „O scurtă istorie a Rusiei”

  Marţi, 20 aprilie, de la ora 19.30, are loc o întâlnire Humanitas live online cu istoricul britanic Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica şi securitatea Rusiei, şi jurnalistul Marian Voicu despre volumele „Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înţelege Occidentul” şi „O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin”, apărute în colecţia Istorie a Editurii Humanitas.

 • Cine va veni la
putere în Moscova după căderea lui Putin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va veni la putere în Moscova după căderea lui Putin?

  Analistul american Mark Galeotti crede că există trei Rusii antagoniste: „Rusia Normală”, „Rusia cleptocraţilor” şi „Rusia Ideologică”. Putin este reprezentantul Rusiei Ideologice şi face orice pentru a-şi impune punctul de vedere geopolitic în detrimentul „Rusiei cleptocraţilor”. În cazul în care Putin va fi îndepărtat, la putere vor veni cleptocraţii care vor căuta să repare relaţiile cu Occidentul.

 • Sancţiunile europene au pus pe jar lumea interlopă din Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sancţiunile europene au pus pe jar lumea interlopă din Rusia

  Cât de mult se vor acutiza problemele cu care se confruntă Rusia având în vedere ce se întâmplă în întunecata sa lume interlopă? Daca nu vor fi luate măsuri, Rusia şi cetăţenii săi se pot aştepta la o destabilizare accentuată a precarului echilibru stabilit între bandele criminale, se arată într-o analiză realizată pentru Radio Europa Liberă (versiunea rusă) ce poartă semnătura lui Mark Galeotti.

Modifică Setările