Stiri despre mao

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preşedintele Xi, pe urmele lui Mao INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Xi, pe urmele lui Mao INFOGRAFIE

  Xi Jinping va fi reales preşedinte al Republicii Populare Chineze, în mod formal, astăzi, în cadrul sesiunii plenare anuale a Adunării Naţionale Populare (ANP). Asta după ce, la 25 februarie, Partidul Comunist Chinez (PCC) s-a pronunţat în favoarea ridicării limitei constituţionale de două mandate pentru şeful statului, deschizând astfel calea menţinerii la putere pe viaţă a lui Xi Jinping.

 • Cunoaşterea inutilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cunoaşterea inutilă

  Autorul Jean-François Revel exemplifica, în volumul „Cunoaşterea inutilă“, orbirea unei mari părţi a presei de stânga din Franţa şi din alte ţări, SUA, Anglia, Italia, când era vorba de comentarii politice. Informaţi, dar orbi, comentatorii cu pricina.

 • Cristian Ghinea: Dar dacă Mao era doar nebun?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Dar dacă Mao era doar nebun?

  Henry Kissinger a scris despre China. Aşa se şi numeşte cartea, simplu: „Despre China” (Editura Comunicare.ro, 2012) – cînd eşti Kissinger nu simţi nevoia să dai titluri sau subtitluri lungi, ajunge un „Diplomaţia“ şi faci şcoală.

 • Un ceas de politeţuri cu Mao = ştergerea unui
mileniu din vrajba chino-sovietică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un ceas de politeţuri cu Mao = ştergerea unui mileniu din vrajba chino-sovietică

  La  3 iunie,  Ceauşescu s-a întâlnit, la Pekin, cu legendarul Mao. Convorbirea a durat 70 de minute. Mai mult decât a acordat liderul Chinei preşedintelui american Richard Nixon în februarie 1972. Mao a anunţat că va şterge un mileniu din vrajba chino-sovietică datorită vizitei românilor în China.

 • Să nu facem nimic!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu facem nimic!

  Înainte de 1989, când nici nu visam la economia de piaţă reală cu bani virtuali, un prieten mi-a explicat ceva la care nu mă gândisem: că sistemul de rate e în favoarea celui care vinde, nu a celui care cumpără.

Modifică Setările