Stiri despre maladii

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce depresia duce la boli de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce depresia duce la boli de inimă

  Bolile cardiovasculare şi depresia sunt considerate maladiile secolului XXI. La nivel mondial, afecţiunile inimii reprezintă principala cauză de deces. Iar depresia va afecta o persoană din trei, potrivit reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Iată ce se întâmplă când cele două boli se generează reciproc!

 • Mii de moldoveni se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat. Gradul poluării ajunge, în Chişinău, la 96%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mii de moldoveni se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat. Gradul poluării ajunge, în Chişinău, la 96%

  Din anul 2000 Republica Moldova înregistrează o creştere permanentă a poluării aerului atmosferic. Datele investigaţiilor de laborator denotă o creştere a poluării aerului cu ozon şi pulbere. Astfel circa 70% din populaţia urbană respiră aer poluat şi doar 10 % aer curat. Nivelul total al poluării pe ţară este de 93.3%, iar în Chişinău - de 96%. Această informaţie a fost făcută publică, astăzi, în cadrul mesei rotunde

 • Bolile macină inteligenţa unei naţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile macină inteligenţa unei naţii

  Populaţiile sărace, care trăiesc în state cu morbiditate ridicată, au un IQ mediu mai scăzut decât cele prospere. Organismul îşi canalizează energiile în lupta cu boala în loc să le folosească pentru a-şi dezvolta creierul.

 • Istoria maladiilor care au decimat lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria maladiilor care au decimat lume

  Ultimul secol a fost marcat de o serie de pandemii de gripă care au produs milioane de morţi. De-a lungul timpului, însă, omenirea a fost lovită de o serie de maladii care a decimat-o. Unele dintre aceste boli încă mai omoară milioane de oameni anual, în ciuda eforturilor pe care le duce medicina modernă.

Modifică Setările