Stiri despre libraria humanitas cismigiu

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Se lansează la Humanitas cartea lui Robert D. Kaplan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se lansează la Humanitas cartea lui Robert D. Kaplan

  Sâmbătă, 26 martie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc lansarea cărţii-eveniment „În umbra Europei. Două războaie reci şi trei decenii de călătorie prin România şi dincolo de ea“ a celebrului jurnalist şi analist politic american Robert D. Kaplan, recent apărută în colecţia „Istorie Contemporană“ a Editurii Humanitas, coordonată de Vladimir Tismăneanu şi Cristian Vasile.

 • Dan C. Mihăilescu, Georgeta Filitti şi Mihaela Irimia despre fascinantul Sir Patrick Fermor şi călătoria sa la pas prin Europa anilor '30
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan C. Mihăilescu, Georgeta Filitti şi Mihaela Irimia despre fascinantul Sir Patrick Fermor şi călătoria sa la pas prin Europa anilor '30

  Joi, 24 martie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, are loc o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu, Georgeta Filitti şi Mihaela Irimia, care vor vorbi despre fascinantul Sir Patrick L. Fermor şi cartea sa, „Între păduri şi ape. La pas spre Constantinopol: de la Dunărea de mijloc până la Porţile de Fier“, o capodoperă a memorialisticii de călătorie din prima parte a secolului XX.

 • Proza poliţistă a celui mai mare scriitor portughez, cântăreţ al Lisabonei, lansată azi la Humanitas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proza poliţistă a celui mai mare scriitor portughez, cântăreţ al Lisabonei, lansată azi la Humanitas

  La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, marţi, 15 martie, de la ora 19.00, are loc lansarea cărţii „Quaresma, descrifrator. Proză poliţistă“, apărută recent la Editura Humanitas Fiction în seria de autor Fernando Pessoa. Acest volum reuneşte pentru prima dată în limba română nouă dintre nuvelele poliţiste ale celebrului scriitor lusitan ce se regăsesc în ediţia realizată de Ana Maria Freitas şi publicată la editura Assírio & Alvim din Lisabona.

 • Duminicile Muzicale ale Festivalului Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminicile Muzicale ale Festivalului Enescu

  Violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu (via Skype), lidere de orchestră internaţională – vioară întâi în Orchestra Naţională a Franţei, respectiv vioara întâi în Orchestra de Cameră din Paris – şi unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, Dan Dediu, dezbat despre talent şi valoare duminică, 19 iulie, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu în cadrul Duminicii Muzicale a Festivalului Enescu.

 • Mircea Cărtărescu şi „Poezia” lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu şi „Poezia” lui

  Volumul „Poezia” de Mircea Cărtărescu, care cuprinde integrala operei poetice a scriitorului, va fi lansat marţi, 31 martie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment vor participa, alături de autor, Gabriel Liiceanu, Dan-Liviu Boeriu şi Radu Vancu.

 • Scriitorul Matei Vişniec, în dialog cu cititorii săi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Matei Vişniec, în dialog cu cititorii săi

  Matei Vişniec, câştigător al Premiului literar „Augustin Frăţilă”, ediţia a III-a, va fi luni seară în dialog cu cititorii, bloggerii şi presa la Librăria Humanitas Cişmigiu.

 • Gabriel Liiceanu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici, la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici, la "Înapoi la argument“. Editura Humanitas împlineşte 25 de ani de la înfiinţare

  Joi, 29 ianuarie, Editura Humanitas va sărbători împlinirea a 25 de ani de la înfiinţare. Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează joi, de la ora 19.00, primul eveniment de deschidere a anului aniversar Humanitas 25 de ani în cadrul întâlnirii "Înapoi la argument", moderată de  Horia-Roman Patapievici. Invitat va fi directorul editurii Gabriel Liiceanu.

 • VIDEO Scurtmetrajele se văd
printre cărţi, la librăria Humanitas de la Cişmigiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Scurtmetrajele se văd printre cărţi, la librăria Humanitas de la Cişmigiu

  În luna septembrie, filmele scurte prind viaţă printre cărţi, într-o serie de proiecţii speciale, însoţite de dezbateri interactive. ShortsUP şi Librăria Humanitas Cişmigiu prezintă “Serile ShortsUP – scurtmetraje printre cărţi”, un proiect dedicat pasionaţilor de film scurt, dar şi celor interesaţi să exploreze fuziunea dintre cinema şi arte conexe filmului precum: muzică, scenografie şi literatură.

 • VIDEO Lectură din volumul „Autoimun“, cu Ioana Nicolae
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Lectură din volumul „Autoimun“, cu Ioana Nicolae

  Poeta Ioana Nicolaie va susţine o lectură publică din volumul „Autoimun“, apărut recent la editura Cartea Românească, sâmbătă, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

 • EXCLUSIV Pagini din dosarul de Securitate al ex-ambasadorului Coen Stork, în România anilor '80
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Pagini din dosarul de Securitate al ex-ambasadorului Coen Stork, în România anilor '80

  În această seară,  de ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu va avea loc lansarea volumului "Dosarul de Securitate al unui ambasador: Coen Stork".  Vor  participa Excelenţa Sa domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul  Regatului Ţărilor de Jos în România, Coen Stork, Ioan Stanomir şi Sorin Alexandrescu. Cătălin Strat va fi moderatorul evenimentului. Adevărul.ro vă prezintă, în exclusivitate, câteva pagini din dosarul său de la Securitate.

 • Dezbatere la Clubul Dilema Veche. Mircea Vasilescu discută cu invitaţii săi pe tema „mai există jurnalism independent?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere la Clubul Dilema Veche. Mircea Vasilescu discută cu invitaţii săi pe tema „mai există jurnalism independent?“

  Întâlnirea are loc mâine la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Printre participanţii care vor dezbate o temă tot mai fierbinte în opinia publică de astăzi se numără şi Cristian Mititelu, fost director al secţiei în limba română al BBC, Liviu Avram, redactor-şef adjunct la „Adevărul“, şi Vlad Mixich, jurnalist la Hot News.

Modifică Setările