Stiri despre kim jong il

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO VIDEO Echipamentul armatei nord-coreene, testat de însuşi liderul Kim Jong-un
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Echipamentul armatei nord-coreene, testat de însuşi liderul Kim Jong-un

  Liderul suprem al Coreei de Nord Kim Jong-un a făcut în ultimele săptămâni mai multe vizite la bazele militare aeriene ale Armatei Poporului, presa locală dezvăluind o serie de fotografii şi filmări nemaivăzute până acum, oferind totodată primele dovezi ale existenţei unui „Air Force One” personal al liderului de la Phenian.

 • Tânăra care a scăpat din Coreea de Nord: Învăţam de mici despre Kim Jong-il că este Dumnezeu şi credeam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăra care a scăpat din Coreea de Nord: Învăţam de mici despre Kim Jong-il că este Dumnezeu şi credeam

  Yeonmi Park era adolescentă când a fugit din Coreea de Nord împreună cu părinţii ei. A crescut fiind convinsă că liderul nord-coreean este un Dumnezeu care îi poate citi gândurile: dacă cineva ar fi nutrit gânduri rele despre el, ar fi putut muri. Tânăra a oferit un interviu în exclusivitate unei televiziuni sud-coreene, dezvăluind detalii incredibile despre viaţa de familie în Coreea de Nord.

 • Schimbarea lui Kim Jong-un: cum a renunţat la mentalitatea occidentală pentru conservatorismul nord-coreean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea lui Kim Jong-un: cum a renunţat la mentalitatea occidentală pentru conservatorismul nord-coreean

  Ultimele apariţii ale noului lider nord-coreean, Kim Jong-un, îl arătau drept o ameninţare la adresa siguranţei internaţionale. Aspiraţiile ţării sale în domeniul nuclear au făcut ca acesta să fie luat în serios şi imaginea sa de lider autoritar să se contureze pe deplin. Dar cum de mentalitatea omului şcolit în occident s-a îmbibat acum de tradiţionalismul specific nord-coreean?

 • VIDEO Coreea de Nord comemorează un an de la moartea lui Kim Jong Il
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Coreea de Nord comemorează un an de la moartea lui Kim Jong Il

  Phenianul a mobilizat masele luni pentru a aduce un omagiu fostului lider Kim Jong-il, decedat la 17 decembrie 2011, cu un an înaintea primului succes înregistrat în programul spaţial din care a făcut o prioritate şi care a adus ţării importante sancţiuni internaţionale după 2006, relatează AFP.

 • Viața în Coreea de Nord: un pui poate costa cât două salarii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viața în Coreea de Nord: un pui poate costa cât două salarii

  Doi jurnaliști de la thesun.co.uk au reușit să ajungă în Coreea de Nord, în regatul dinastiei Kim, unde clădirile înalte și primitoare sunt paravanul în fața Chinei, pentru a nu da de bănuit, unde metrourile nu sunt folosite pentru că sunt prea scumpe și unde, munca nu este plătită prin salariu.

 • Ce dezavantaje are sosia lui Kim Jong Il
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce dezavantaje are sosia lui Kim Jong Il

  William Cheong, un burlac care locuieşte în Marea Britanie şi care seamănă cu dictatorul coreean Kim Jong Il, are probleme serioase în găsirea unei partenere, tocmai din cauza aspectului său.

 • VIDEO Sosia lui Kim Jong-il: “o parte din mine a murit”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Sosia lui Kim Jong-il: “o parte din mine a murit”

  Sud-coreeanul Kim Young Sik a urmărit cu atenţie, timp de zece ani, fiecare detaliu legat de dictatorul nord-coreean. Îi semăna atât de bine tiranului, încât oamenii îl blestemau pe stradă. Regretă doar că nu a ajuns niciodată faţă-n faţă cu "originalul".

 • Sute de mii de bocitori mobilizaţi la Phenian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sute de mii de bocitori mobilizaţi la Phenian

  Coreea de Nord organizează astăzi un uriaş ceremonial de adio pentru „iubitul conducător“. Coreea de Nord nu a dat până acum, oficial, niciun indiciu despre  funeraliile de astăzi  ale liderului defunct, Kim Jong Il, iar la ceremonie nu au fost invitate delegaţii străine.

 • Kim Jong Un, noul „mare tovarăş“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kim Jong Un, noul „mare tovarăş“

  Presa oficială din Coreea de Nord a început să construiască un cult al personalităţii în jurul moştenitorului comunist, Kim Jong-Un, care împlineşte 29 de ani în ianuarie.

 • Presa nord-coreeană:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa nord-coreeană: "Natura a salutat memoria lui Kim Jong Il"

  Natura a salutat memoria liderului nord-coreean Kim Jong Il, când o furtună de zăpadă s-a declanşat pe un munte sacru, iar o păsare a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist, citată de AFP.

 • Kim Jong Un, invitat de prietenii de la Beijing
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kim Jong Un, invitat de prietenii de la Beijing

  Este prima abordare de către Beijing a Phenianului, după moartea preşedintelui Kim Jong Il, eveniment care a luat prin surprindere atât China, cât şi Occidentul, potrivit analiştilor.

 • Coreea de Nord: străzi pustii şi aer curat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord: străzi pustii şi aer curat

  Capitala nord-coreană, Phenian, este un oraş mai mare decât Bucureştiul. Totuşi, pe străzi nu există maşini aproape deloc, iar oamenii sunt şi ei extrem de rari la vedere. De asemenea, pe străzi nu există niciun fel de reclame comerciale.

 • Armatele din regiune, în alertă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armatele din regiune, în alertă

  Anunţul decesului liderului nord-coreean a ridicat semne de întrebare privind stabilitatea militară a regiunii şi a clătinat bursele.

 • VIDEO Bocete în masă la Phenian după moartea lui Kim Jong Il
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Bocete în masă la Phenian după moartea lui Kim Jong Il

  Moartea lui Kim Jong Il, "Conducătorul iubit" al Coreei de Nord, este marcată în cel mai pur stil stalinist la Phenian. Imagini transmise de agenţia nord-coreeană de presă, KCNA, prezintă o masă de tovarăşi care plâng în hohote lângă statuile şi monumentele dedicate încă din timpul vieţii liderului acum decedat.