Stiri despre iurie chirinciuc

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iurie Chirinciuc se află la odihnă în Grecia, deşi este condamnat la trei ani de închisoare cu executare: „Basarabia fără mare e ca viaţa fără oxigen”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Chirinciuc se află la odihnă în Grecia, deşi este condamnat la trei ani de închisoare cu executare: „Basarabia fără mare e ca viaţa fără oxigen”

  Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, liberalul Iurie Chirinciuc, condamnat de Curtea de Apel Chişinău la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, se află în vacanţă pe insula Hidra, Grecia. Locul aflării liberalului a fost identificat de către reporterii de la RISE Moldova, după ce politicianul a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook, însoţită cu mesajul „Basarabia fără mare e ca viaţa fără oxigen”.

 • Chirtoacă: Suntem solidari cu Iurie Chirinciuc. Este o condamnare politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chirtoacă: Suntem solidari cu Iurie Chirinciuc. Este o condamnare politică

  „Eu, personal, şi colegii din Partidul Liberal rămânem solidari cu domnul Iurie Chirinciuc şi îi vom sta alături în continuare, indiferent de modul în care regimul Plahotniuc, Dodon şi ceilalţi consideră să se răfuiască cu el”, susţine preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, în contextul condamnării fostului ministru al Transporturilor.

 • Iurie Chirinciuc a fost
condamnat la 1,4 ani de închisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 1,4 ani de închisoare

  Fostul ministru al Transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu, a fost recunoscut vinovat şi condamnat la închisoare pentru un termen de 1 an şi 4 luni în penitenciar de tip semi-închis, acesta a primit o amendă de 700 de unităţi convenţionale şi a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru un termen de 5 ani.

 • Sentinţa lui Iurie Chirinciuc ar urma să fie pronunţată pe 9 august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sentinţa lui Iurie Chirinciuc ar urma să fie pronunţată pe 9 august

  Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, ar urma să pronunţe miercuri, 9 august, sentinţa în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, este învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Şedinţa de pronunţare a sentinţei a fost anulată anterior de două ori, din diferite motive.

 • Şedinţa la care urma să fie anunţată sentinţa lui Iurie Chirinciuc, amânată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şedinţa la care urma să fie anunţată sentinţa lui Iurie Chirinciuc, amânată

  Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a amânat vineri, 4 august, pentru a doua oară, şedinţa de judecată la care trebuia să pronunţe sentinţa în dosarul în care fostul ministru al transporturilor Iurie Chirinciuc este învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu.

 • Iurie Chirinciuc, eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. Fostul ministru se declară nevinovat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Chirinciuc, eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. Fostul ministru se declară nevinovat

  Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu, a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. Ex ministrul se declară nevinovat şi spune că a ajuns pe banca acuzaţilor „pentru că aşa a vrut cineva”, transmite IPN.

 • Dosarul lui Iurie Chirinciuc, trimis în judecată. Fostul ministru şi-a recunoscut vinovăţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul lui Iurie Chirinciuc, trimis în judecată. Fostul ministru şi-a recunoscut vinovăţia

  Procuratura Anticorupţie a încheiat urmărirea penală şi urmează să trimită în judecată cauza penală de învinuire a ex-ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, pentru două capete de acuzare: trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Împreună cu fostul oficial, pe banca acuzaţilor vor compărea şi doi agenţi economici, învinuiţi de complicitate la trafic de influenţă.

 • Arestul lui Iurie Chirinciuc, prelungit cu încă 25 de zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arestul lui Iurie Chirinciuc, prelungit cu încă 25 de zile

  Judecătoria Buiucani a prelungit sâmbătă, 24 iunie, pentru încă 25 de zile mandatul de arestare pe numele fostului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, timp pe care acesta îl va petrece în Penitenciarul 13 din Chişinău.

 • Miniştrii Partidului Liberal îşi vor prezenta demisia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miniştrii Partidului Liberal îşi vor prezenta demisia

  Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat vineri, 26 mai, că formaţiunea sa părăseşte majoritatea parlamentară, în contextul în care mai mulţi liberali, printre care primarul Dorin Chirtoacă, au fost reţinuţi. Totodată, Ghimpu a declarat că luni, 29 mai, miniştrii liberali îşi vor prezenta demisia.

 • CNA publică imagini video din dosarul lui Iurie Chirinciuc. Ministrul, filmat cu camera ascunsă în biroul său în timp ce primea bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CNA publică imagini video din dosarul lui Iurie Chirinciuc. Ministrul, filmat cu camera ascunsă în biroul său în timp ce primea bani

  Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a decis să prezinte opineii publice vineri, 28 aprilie, imagini video din dosarul penal deschis pe numele ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, pentru a nu lăsa loc de specualţii că nu există probe, precum au fost acuzaţi oamenii de legii de către liderul PL, Mihai Ghimpu. A fost surprins momentul în care ministrul a primit o sumă de bani chiar în biroul său.

 • 50% din banii acumulaţi din taxa rutieră vor ajunge direct în bugetele locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  50% din banii acumulaţi din taxa rutieră vor ajunge direct în bugetele locale

  Circa 50% din mijloacele acumulate din taxa rutieră vor fi orientate direct către bugetele autorităţilor publice locale. Ministrul Transporturilor şi Infrastructuri Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a spus că repartizarea se va face în funcţie de numărul de locuitori, circa 120 lei pentru un locuitor. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitarea şi construcţia drumurilor în localităţile rurale.

 • Reacţia Ambasadei Rusiei la Chişinău, după ce ministrul Chirinciuc i-a numit pe ruşi leneşi şi beţivi: O declaraţie xenofobă şi şovinistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia Ambasadei Rusiei la Chişinău, după ce ministrul Chirinciuc i-a numit pe ruşi leneşi şi beţivi: O declaraţie xenofobă şi şovinistă

  Ambasada Rusiei la Chişinău a comentat miercuri, 19 octombrie, declaraţiile ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, care a scris pe blogul său că „marea majoritatea a ruşilor sunt nişte leneşi şi beţivi”. Reprezentanţii instituţiei califică aceste afirmaţii ca fiind xenofobe şi şoviniste. Totodată, ei nu înţeleg cum acestea se încadrează în valorile europene şi cum vor contribui la soluţionarea conflictului din Transnistria.

 • Iurie Chirinciuc: Cei mai mulţi ruşi sunt nişte leneşi şi beţivi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Chirinciuc: Cei mai mulţi ruşi sunt nişte leneşi şi beţivi

  Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a scris pe blogul său miercuri, 12 octombrie, despre pericolul apropierii de Rusia, în cazul în care va fi ales preşedinte al ţării Igor Dodon. Totodată, acesta a subliniat faptul că moldovenii ar fi foarte harnici, în timp ce ruşii, leneşi şi beţivi.

 • Ministrul Transporturilor a
rămas în funcţie. Moţiunea socialiştilor a căzut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Transporturilor a rămas în funcţie. Moţiunea socialiştilor a căzut

  Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor şi infrastructurii drumurilor, îşi păstrează funcţia. Moţiunea simplă înregistrată de deputaţii socialişti şi în care era vizată activitatea oficialului nu a fost susţinută de majoritatea parlamentarilor prezenţi la şedinţa Legislativului de vineri, 1 iulie.

 • Ministrul Transporturilor cere companiilor angajate în
construcţia drumurilor să finalizeze lucrările la timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Transporturilor cere companiilor angajate în construcţia drumurilor să finalizeze lucrările la timp

  Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a cerut antreprenorilor care efectuează lucrări de reabilitare a drumurilor să se mobilizeze şi să finalizeze lucrările până la data limită indicată în contract. În caz contrar, ministrul avertizează că ar putea rezilia acordul încheiat cu cele trei companii prestatoare de servicii.

 • Cine se face vinovat de periclitarea securităţii aeriene
a Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine se face vinovat de periclitarea securităţii aeriene a Republicii Moldova

  Ministrul în exerciţiu al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, susţine că problemele cu care se confruntă acum MoldATSA nu ar fi existat dacă reprezentantul Moldovei la Arbitrajul Internaţional de la Paris nu ar fi votat împotriva statului său.

 • Ministrul Transporturilor de la Chişinău, la 100 de zile de la învestire: „Am făcut performanţă în condiţii de criză”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Transporturilor de la Chişinău, la 100 de zile de la învestire: „Am făcut performanţă în condiţii de criză”

  Ministrul în exerciţiu al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, susţine că în 100 de zile de activitate instituţia pe care o conduce a reusit să diminueze pierderile companiei AIR Moldova de la 108 la 50 de milioane lei, să reia achitarea salariilor angajaţilor căilor ferate şi să înceapă reorganizarea mai multor întreprinderi de stat.

 • Banii MoldATSA, blocaţi. Traficul aerian al Republicii Moldova riscă să fie închis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii MoldATSA, blocaţi. Traficul aerian al Republicii Moldova riscă să fie închis

  Spaţiul aerian al Republicii Moldova ar putea să fie închis din cauza unui litigiu între Întreprinderea de Stat MoldATSA şi o companie din Ucraina. Firma ucraineană a cerut şi a obţinut aplicarea sechestrului pe aproape trei milioane de lei colectaţi de organizaţia europeană Eurocontrol care coordonează traficul aerian în majoritatea statelor din Europa, destinaţi pentru MoldATSA, scrie RISE Moldova.

Modifică Setările