Stiri despre haruki murakami

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cel mai recent roman al scriitorului Haruki Murakami, declarat „material indecent” de un tribunal din Hong Kong
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai recent roman al scriitorului Haruki Murakami, declarat „material indecent” de un tribunal din Hong Kong

  Cel mai recent volum al scriitorului Haruki Murakami a fost declarat indecent de un tribunal din Hong Kong, nefiind scos la vânzare într-un târg de carte, anunţă The Guardian. Aproape 2000 de oameni au semnat deja o petiţie prin care se cere anularea deciziei, mulţi considerând că Hong Kong va fi văzută drept cea mai conservatoare zonă din Asia de Est, lucru ce îi va face de ruşine pe locuitorii metropolei.

 • Ozawa/Murakami - Absolutely Neverending
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ozawa/Murakami - Absolutely Neverending

  Să dăm la o parte clişee precum „lectură cu sufletul la gură”, „m-am oprit din citit căci nu voiam să se termine aşa de repede” ş.a.m.d. Poţi decide tu singur dacă volumul de dialoguri dintre Haruki Murakami şi Seiji Ozawa, Absolutely on Music (Random House, 2016, ebook), se prelungeşte în metalectură la nesfârşit, sau se rezumă doar la parcurgerea textului.

 • Bob Dylan a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bob Dylan a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură

  Bob Dylan a câştigat Premiul Nobel pentru literatură, acordat astăzi, de Academia Suedeză, Premiile Nobel s-au  acordat de Academia Suedeză, astăzi, de la ora 14.00, ora României - ora 13.00, în Suedia.

 • Cartea astrofizicianului Stephen Hawking, „O scurtă istorie a vieţii mele“, va fi lansată la Bookfest 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea astrofizicianului Stephen Hawking, „O scurtă istorie a vieţii mele“, va fi lansată la Bookfest 2015

  Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc între 20 şi 24 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti, unde vor fi prezente aproximativ 200 de edituri. Printre volumele lansate se va afla şi cartea de memorialistică a astrofizicianul Stephen Hawking, „O scurtă istorie a vieţii mele“. Noi volume de Lucian Boia, Neagu Djuvara, Michel Houellebecq şi Haruki Murakami se vor găsi la standurile editurilor.

 • O nouă carte a lui Murakami va fi lansată la Bookfest 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă carte a lui Murakami va fi lansată la Bookfest 2015

  O nouă carte semnată de Haruki Murakami, care cuprinde romanele "Ascultă cum cântă vântul" şi "Pinball, 1973", va fi publicată, săptămâna aceasta, în colecţia "Biblioteca Polirom", şi va fi lansată pe 23 mai, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest din Bucureşti.

 • Haruki
Murakami condamnă „discursul urii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haruki Murakami condamnă „discursul urii”

  Celebrul scriitor Haruki Murakami, autorul scrierilor „Kafka pe malul mării”, „Underground. Atacul cu gaz din Tokio şi sufletul japonez” şi „Pădurea norvegiană”, cunoscut pentru discreţia sa, a acceptat să răspundă câtorva întrebări adresate pe internet, condamnând „discursul urii”, dar evitând subiectul Charlie Hebdo.

 • Avanpremieră editorială. Un nou volum de Haruki Murakami, lansat la Târgul de Carte Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avanpremieră editorială. Un nou volum de Haruki Murakami, lansat la Târgul de Carte Gaudeamus

  Până la începerea Târgului de Carte Gaudeamus, adevarul.ro vă prezintă avanpremiere editoriale  ale volumelor lansate la această ediţie a salonului de carte, care se va desfăşura între 20 şi 24 noiembrie la Pavilionul Central de la Romexpo. Astăzi, vă prezentăm fragmente din volumul „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj“, de Haruki Murakami.

 • Haruki Murakami: veşnic favorit, din nou perdant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haruki Murakami: veşnic favorit, din nou perdant

  Deşi de mai bine de zece ani, scriitorul nipon Haruki Murakami se află pe lista favoriţilor în cursa pentru Nobelul literar, nici anul acesta numele lui nu a fost rostit de către reprezentantul Comitetului Nobel.

 • Murakami, favorit în cursa pentru Nobel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Murakami, favorit în cursa pentru Nobel

  Azi, la 14.00 ora României, Academia Suedeză va anunţa câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură. Ca şi anul trecut, în topul caselor de pariuri se află scriitorul nipon Haruki Murakami.

 • Scriitorul Haruki Murakami, favorit la Premiul Nobel pentru Literatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Haruki Murakami, favorit la Premiul Nobel pentru Literatură

  Autorul unor volume ca „Pădurea norvegiană“, „În căutarea oii fantastice“ şi „1Q84“, scriitorul japonez este cotat cu cele mai mari şanse să câştige Premiul Nobel pentru Literatură pe o primă listă de pariuri, potrivit publicaţiei „The Guardian“

 • În lumea lui Haruki Murakami
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În lumea lui Haruki Murakami

  Unul dintre cele mai aşteptate romane ale scriitorului japonez Haruki Murakami, „1Q84" a apărut în România, la Editura Polirom

 • Confesiunile lui Murakami
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confesiunile lui Murakami

  Scriitorul japonez Haruki Murakami, adept al discreţiei şi-al misterului, a vorbit despre singurătate, căsnicie, destin şi iubirea faţă de pisici pentru cotidianul britanic „The Guardian“.

Modifică Setările