Stiri despre fructoza

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zahărul şi cancerul. Există vreo legătură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zahărul şi cancerul. Există vreo legătură?

  Zahărul creşte sau nu riscul de cancer? Am dori un răspuns clar, dar oamenii de ştiinţă nu par să se pună de acord. Până când aceştia se vor hotărî, cel mai bine este să reducem pe cât posibil cantitatea de zahăr din dietă.

 • Este zahărul din
fructe mai sănătos?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este zahărul din fructe mai sănătos?

  Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?

 • De ce te îngraşi de la zahăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te îngraşi de la zahăr

  Zahărul poate determina creşterea în greutate nesănătoasă, deoarece consumul lui excesiv provoacă acumulare de grăsimi în organism. Când se consumă zahăr şi alimente pe bază de zahăr, fructoza prezentă în acest ingredient metabolizează ficatul şi le transformă în grăsimi, lucru care poate creşte riscul de diverse afecţiuni.

 • Fructele, indicate în crizele de hipoglicemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructele, indicate în crizele de hipoglicemie

  Hipoglicemia poate să dea ameţeală, senzaţia puternică de foame, dureri de cap, confuzie, inabilitatea de a se concentra a pacientului, transpiraţie, vedere înceţoşată, tremurături, pierderea conştienţei. Hipoglicemia e primul indicator al unui diabet de tip 2 şi un indicator al unui ficat gras.

 • De ce nu ar trebui să îi mai dai ketchup copilului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu ar trebui să îi mai dai ketchup copilului

  Chiar dacă ketchupul este preparat din roşii, avem tendinţa de a crede că toate substantanţele nutritive din legumă au beneficii asupra sănătăţii. Dar atunci când este consumat pe termen lung, ketchupul poate provoca copilului probleme de sănătate.

 • Ce se întâmplă dacă
renunţi la zahăr timp de 10 zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă dacă renunţi la zahăr timp de 10 zile

  Băuturile dulci lovesc în ficat precum un tsunami, avertizează medicii şi cercetătorii. Ei au făcut o analiză a efectului pe care îl are excluderea timp de 10 zile din dietă a zahărului, mai ales la copii.

 • De ce ar trebui să nu mai consumi ketchup
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar trebui să nu mai consumi ketchup

  Folosit la pizza, sendvişuri ori omlete, ketchupul este un sos apreciat de mulţi dintre noi. Specialiştii recomandă folosirea lui cât mai rar. Motivul? Nu este atât de sănătos pe cât pare.

 • Care e mai bună: glucoza sau fructoza?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care e mai bună: glucoza sau fructoza?

  Faţă de zahărul rafinat din comerţ, îndulcitorii cum sunt fructoza şi glucoza sunt mai sănătoşi pentru corp. Cu condiţia ca aceştia să provină din fructe şi legume, pentru că au şi fibre benefice digestiei.

 • Beneficiile ceaiului de afin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile ceaiului de afin

  Beneficiile ceaiului de afin. Afinele sunt considerate superalimente datorită cantităţii crescute de antioxidanţi, în special antociani, din fruct, dar şi a numeroaselor vitamine, care joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar.

 • Foamea, amplificată de consumul de sucuri carbogazoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foamea, amplificată de consumul de sucuri carbogazoase

  Băuturile răcoritoare care conţin fructoză determină o amplificare a senzaţiei de foame, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Carolina de Sud, din Statele Unite ale Americii, informează site-ul atlantico.fr.

 • Obezitatea şi diabetul, cauzate de fructoza din alimentele procesate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obezitatea şi diabetul, cauzate de fructoza din alimentele procesate

  Obezitatea este o pandemie care va afecta, până în 2030, aproape un miliard de locuitori ai planetei şi, odată cu ea, multe boli asociate îşi vor face simţită prezenţa, scrie Reuters. Diabetul zaharat de tip 2, afecţiunile hepatice şi cele renale, bolile de inimă şi diferite tipuri de cancer sunt o consecinţă a surplusului de kilograme.

 • Schimbări în dietă care te pot feri de cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbări în dietă care te pot feri de cancer

  Cancerul este una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale secolului în care trăim. Stilul de viaţă, cât şi predispoziţia genetică sunt factori cheie în declanşarea acestei maladii periculoase.

 • Produsele „light“ – bune sau nu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Produsele „light“ – bune sau nu?

  Dacă suferi de diabet sau ai anumite restricţii alimentare, produsele „light“ pot fi o soluţie. Dar, dacă le cumperi ca să slăbeşti, ai grijă: vei fi tentată să le consumi în exces. Altă capcană sunt băuturile cu „0 zahăr“, care te obişnuiesc cu gustul dulce.

 • De ce este zahărul un „ucigaş tăcut”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este zahărul un „ucigaş tăcut”

  Mulţi oameni ştiu că o alimentaţie bogată în zahăr este nesănătoasă, dar consideră că riscul consumului său în exces este mai scăzut decât cel al grăsimilor saturate, al sării sau al aportului caloric mărit. Totuşi, dacă s-ar afla ce se petrece în organismul nostru atunci când consumăm prea mult zahăr, acest produs ar putea ajunge pe „lista neagră“.

 • DOVEDIT Zahărul ne atacă inteligenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DOVEDIT Zahărul ne atacă inteligenţa

  Ceea ce mănânci afectează modul în care gândeşti, spun specialiştii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) citaţi de AFP. De altfel, unele alimente ne „atacă" inteligenţa.

 • Eşti amator de dulciuri. Dar ştii ce conţin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti amator de dulciuri. Dar ştii ce conţin?

  Pui mai puţine linguriţe de zahăr în cafeaua sau în ceaiul de dimineaţă, încercând astfel să reduci aportul zilnic. Totuşi, o mare cantitate de zaharurile o obţii din dulciuri concentrate industriale.

Modifică Setările