fructoza - ultimele știri
Multe alimente pot avea ca efect secundar inflamația și provoacă boli cronice. Cele mai cunoscute sunt alimentele cu mult zahăr, carbohidrați rafinați, prăjeli, alcool și carne gătită la temperaturi ridicate.
Știm cu toții că există intoleranța la gluten sau lactoză. Nutriționistul Mihaela Bilic ne avertizează însă că și fructele pot da intoleranță. Excesul de fructoză are, de asemenea, efecte neplăcute, pe care probabil cu toții le-am experimentat.
Zahărul creşte sau nu riscul de cancer? Am dori un răspuns clar, dar oamenii de ştiinţă nu par să se pună de acord. Până când aceştia se vor hotărî, cel mai bine este să reducem pe cât posibil cantitatea de zahăr din dietă....
Consumul unei cantităţi zilnice modeste de sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză - îndulcitorul celor mai multe băuturi zaharoase - accelerează creşterea tumorilor intestinale la şoareci, independent de obezitate, se arată într-o nouă cerce...
Cea mai greşită concepţie despre aceşti înlocuitori este că ei nu au nicio calorie. Adevărul este că unele, au la fel de multe calorii precum zahărul, iar, în unele cazuri, chiar mai multe....
O linie vitală de apărare a organismului este integritatea, sănătatea mucoasei tubului digestiv, atrage atenţia dr. Elena Tănase, medic specialist în medicină internă. Medicul explică în ce fel trebuie să ne alimentăm pentru a ne menţine în formă....
Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?...
Zahărul poate determina creşterea în greutate nesănătoasă, deoarece consumul lui excesiv provoacă acumulare de grăsimi în organism. Când se consumă zahăr şi alimente pe bază de zahăr, fructoza prezentă în acest ingredient metabolizează ficatul şi le ...
Hipoglicemia poate să dea ameţeală, senzaţia puternică de foame, dureri de cap, confuzie, inabilitatea de a se concentra a pacientului, transpiraţie, vedere înceţoşată, tremurături, pierderea conştienţei. Hipoglicemia e primul indicator al unui diabe...
Fructele conţin majoritar două polizaharide: fructoză şi glucoză. Consumul moderat de fructe (2-3/saptămână) presupune un aport scăzut de fructoză, pe când într-un suc fresh de fructe cantitatea de fructoză este foarte mare, iar impactul asupra organ...
Chiar dacă ketchupul este preparat din roşii, avem tendinţa de a crede că toate substantanţele nutritive din legumă au beneficii asupra sănătăţii. Dar atunci când este consumat pe termen lung, ketchupul poate provoca copilului probleme de sănătate....
Băuturile dulci lovesc în ficat precum un tsunami, avertizează medicii şi cercetătorii. Ei au făcut o analiză a efectului pe care îl are excluderea timp de 10 zile din dietă a zahărului, mai ales la copii....
Folosit la pizza, sendvişuri ori omlete, ketchupul este un sos apreciat de mulţi dintre noi. Specialiştii recomandă folosirea lui cât mai rar. Motivul? Nu este atât de sănătos pe cât pare....
Consumul excesiv de zahăr favorizează dezvoltarea cancerului de sân sau de plămân, potrivit celui mai recent studiu privind efectele acestui aliment supranumit „otrava dulce“....
Faţă de zahărul rafinat din comerţ, îndulcitorii cum sunt fructoza şi glucoza sunt mai sănătoşi pentru corp. Cu condiţia ca aceştia să provină din fructe şi legume, pentru că au şi fibre benefice digestiei....
Beneficiile ceaiului de afin. Afinele sunt considerate superalimente datorită cantităţii crescute de antioxidanţi, în special antociani, din fruct, dar şi a numeroaselor vitamine, care joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar....
Fructe cu conţinut redus de zahăr. Fructele sunt pline de vitamine şi nutrienţi care fac minuni pentru sănătatea noastră, însă unele dintre ele conţin destul de mult zahăr şi au un indice glicemic ridicat, aspecte care pot ridica probleme, mai ales p...
Băuturile răcoritoare care conţin fructoză determină o amplificare a senzaţiei de foame, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Carolina de Sud, din Statele Unite ale Americii, informează site-ul atlantico.fr.
Obezitatea este o pandemie care va afecta, până în 2030, aproape un miliard de locuitori ai planetei şi, odată cu ea, multe boli asociate îşi vor face simţită prezenţa, scrie Reuters. Diabetul zaharat de tip 2, afecţiunile hepatice şi cele renale, bo...
Cancerul este una dintre cele mai răspândite afecţiuni ale secolului în care trăim. Stilul de viaţă, cât şi predispoziţia genetică sunt factori cheie în declanşarea acestei maladii periculoase....
Pui mai puţine linguriţe de zahăr în cafeaua sau în ceaiul de dimineaţă, încercând astfel să reduci aportul zilnic. Totuşi, o mare cantitate de zaharurile o obţii din dulciuri concentrate industriale.
Toate sfaturile spun să te laşi de cola şi să treci pe sucuri de fructe sănătoase. Din nefericire, toată magia sucurilor proaspăt stoarse din fructe sau a celor despre care reclamele susţin că au pulpă de fruct, se evaporă atunci când aflăm că e posi...
Dacă suferi de diabet sau ai anumite restricţii alimentare, produsele „light“ pot fi o soluţie. Dar, dacă le cumperi ca să slăbeşti, ai grijă: vei fi tentată să le consumi în exces. Altă capcană sunt băuturile cu „0 zahăr“, care te obişnuiesc cu gust...
Mulţi oameni ştiu că o alimentaţie bogată în zahăr este nesănătoasă, dar consideră că riscul consumului său în exces este mai scăzut decât cel al grăsimilor saturate, al sării sau al aportului caloric mărit. Totuşi, dacă s-ar afla ce se petrece în or...