Stiri despre fibrom uterin

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dr. Rareş Nechifor: „Româncele trebuie să ştie că există şi embolizarea ca tip de tratament pentru a trata fibromul uterin“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Rareş Nechifor: „Româncele trebuie să ştie că există şi embolizarea ca tip de tratament pentru a trata fibromul uterin“

  Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiologie intervenţională, semnalează că 90% dintre fibroamele uterine depistate se pot trata şi în România minim invaziv şi non-chirurgical prin procedura de embolizare, considerată a fi „medicina viitorului”, prin care se evită anestezia generală, inciziile, pierderea integrităţii corporale, recuperarea prelungită şi toate riscurile şi complicaţiile asociate chirurgiei.

 • Zece
simptome care pot anunţa cancere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece simptome care pot anunţa cancere

  Oboseala, tusea, balonarea sau modificările intervenite la nivelul pielii sunt doar câteva simptome care ar putea anunţa boli grave. Specialiştii ne îndeamnă să ne cunoaştem corpul şi să fim atenţi la schimbările mari sau mici.

 • Ce afecţiuni indică durerile menstruale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce afecţiuni indică durerile menstruale

  Durerile menstruale greu de suportat nu trebuie acceptate ca o normalitate. În funcţie de durată şi de neplăcerile care o însoţesc pot indica boli grave, ca endometrioza sau prezenţa unor chisturi.

 • Cele mai
eficiente metode de tratament al fibromului uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente metode de tratament al fibromului uterin

  TERAPII Menstruaţiile prelungite, însoţite de dureri pelviene, sângerările vaginale anormale şi dificultăţile la urinare sunt semne care pot anunţa prezenţa unui fibrom uterin, o tumoare benignă, dar care poate ruina calitatea vieţii femeilor aflate la vârstă fertilă. În funcţie de poziţie, de numărul fibroamelor şi de dimensiunea lor, se poate recomanda chirurgie, embolizare sau tratament hormonal.

 • Laparoscopia sau chirurgia fără bisturiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laparoscopia sau chirurgia fără bisturiu

  Folosită atât în diagnosticarea, cât şi în tratarea multor afecţiuni ginecologice şi abdominale, laparoscopia are numeroase avantaje faţă de chirurgia clasică.

 • Ce este şi cum se tratează corect adenomioza, o boală frecvent diagnosticată prost ca fibrom uterin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este şi cum se tratează corect adenomioza, o boală frecvent diagnosticată prost ca fibrom uterin?

  O boală frecvent diagnosticată greşit ca fibrom uterin, adenomioza poate ştirbi integritatea femeii dacă nu este tratată corect. Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, supraspecializat în proceduri de radiologie intervenţională şi terapie endovasculară, vine la Adevărul Live să ne spună care sunt simptomele afecţiunii, cum se pune diagnosticul şi care sunt terapiile salvatoare.

 • Adevărul Live: Mituri despre
fibromul uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Mituri despre fibromul uterin

  În România anului 2016, diagnosticul de fibrom uterin încă este urmat, în cele mai multe cazuri, de operaţia de îndepărtare a uterului şi de schimbarea totală a vieţii pacientelor. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât 50% din femeile între 21 şi 49 de ani care merg la ginecolog primesc diagnosticul de fibrom uterin. Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, ne explică, la Adevărul Live, care este tratamentul corect în astfel de situaţii.

 • Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog: „Fibromul
uterin nu înseamnă cancer şi se poate trata fără cuţit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog: „Fibromul uterin nu înseamnă cancer şi se poate trata fără cuţit“

  CHIRURGIA VIITORULUI  Doctorul Rareş Nechifor a adus în România proceduri terapeutice care pot înlocui chirurgia în cazul fibromului uterin, dar şi în alte afecţiuni. Este vorba despre radiologia intervenţională şi terapia endovasculară, metode care nu necesită bisturiu şi, deci, care au efecte secundare şi risc de complicaţii minime. Medicul Rareş Nechifor a scăpat de bisturiu peste 6.000 de femei diagnosticate cu fibrom uterin

 • Remedii naturiste cu rostopască, planta numită şi „darul cerului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste cu rostopască, planta numită şi „darul cerului“

  Remedii naturiste cu rostopască. Rostopasca este o plantă medicinală cu numeroase virtuţi terapeutice, fiind indicată în special în tratamentul negilor, a fibromului uterin, a ciupercilor de la mâini şi picioare. De asemenea, studiile publicate în literatura de specialitate arată că rostopasca ar putea avea efecte antitumorale.

 • Mamă, la doi ani după operaţia laparoscopică a fibromului uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamă, la doi ani după operaţia laparoscopică a fibromului uterin

  O româncă de 38 de ani a reuşit să aducă pe lume un copil sănătos, după ce în urmă cu doi ani a suferit o operaţie de îndepărtare a unui fibrom uterin uriaş, printr-o intervenţie laparoscopică. Este o alternativă conservatoare care permite femeilor cu această afecţiune să rămână însărcinate.

 • Cum se tratează modern
cancerul de ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se tratează modern cancerul de ficat

  Conf. dr. Bogdan Popa, preşedintele Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România, a fost la Adevărul Live să ne explice în ce situaţii poate radiologia intervenţională să devină alternativa minim invazivă la diagnosticarea şi tratarea chirurgicală a unor afecţiuni grave.

 • De ce apare fibromul uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apare fibromul uterin

  Fibroamele uterine sunt cele mai frecvente tumori benigne (non-canceroase) ale organelor sexuale feminine, apar în general la femeile aflate la vârsta fertilă.

 • VIDEO 70% din femeile cu fibrom uterin rămân inutil fără uter
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 70% din femeile cu fibrom uterin rămân inutil fără uter

  Dr. Rareş Nechifor operează fibromul uterin şi adenomul de prostată, printre altele, fără să realizeze nici măcar o singură tăietură, doar prin mici înţepături. Şi nu sunt singurele intervenţii pe care le poate realiza fără complicaţiile chirurgiei clasice.

 • Fibromul uterin poate apărea şi la femei mai tinere de 35 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibromul uterin poate apărea şi la femei mai tinere de 35 de ani

  Fibromul uterin nu mai este apanajul persoanelor de vârsta a doua, incidenţa acestei formaţiuni crescute pe peretele uterului fiind şi de 40% la femeile mai tinere de 35 de ani. Vizitele regulate la ginecolog, o dată la şase luni sau cel puţin o dată pe an, ajută la diagnosticarea din timp a fibromului şi la începerea unui tratament corespunzător, pentru a se evita procedurile chirurgicale invazive, cum este histeroctomia.

 • S-a lansat un nou tratament al fibromului uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a lansat un nou tratament al fibromului uterin

  Fibroamele uterine sunt cele mai frecvente tumori non-canceroase care afectează circa 20-25% dintre femeile din România aflate la vârstă fertilă. În 90% dintre cazuri este vorba despre mai multe fibroame, dar ele n-ar trebui să îngrijoreze exagerat, mai ales de când există variante noi de tratament, chiar şi medicamente.

 • Fibromul uterin se poate trata „fără cuţit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fibromul uterin se poate trata „fără cuţit“

  Hormonii sau blocarea arterelor care irigă formaţiunile de la nivelul uterului pot înlocui cu succes extirparea aparatului genital. Jumătate dintre femeile cu vârste de peste 35 de ani au fibroame uterine, care involuează la menopauză.

 • Soluţii moderne în caz de fibrom uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii moderne în caz de fibrom uterin

  Acele formaţiuni benigne care apar pe uter, numite fibroame, pot fi tratate şi altfel decât cu bisturiul. Află în continuare despre două metode practicate de câţiva ani şi în România: embolizarea arterei uterine şi terapia HIFU.

Modifică Setările