Stiri despre echitate

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Echitatea în vreme de pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Echitatea în vreme de pandemie

  Măsurile luate pentru a lupta cu răspândirea coronavirusului sunt necesare. Izolarea, distanţarea fizică, asigurarea igienei şi o gândire pozitivă sunt obligatorii dacă vrem să nu mergem pe urmele Spaniei sau, Doamne-fereşte, pe cele ale Italiei.

 • Autostrada Unirii sau Autostrada Dezbinării?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autostrada Unirii sau Autostrada Dezbinării?

  Asociaţia Moldova Vrea Autostradă trage un semnal de alarmă asupra unor noi aspecte care pun în pericol realizarea Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş şi care riscă să scape atenţiei opiniei publice.

 • Cursa
numită VIAŢĂ. Despre privilegii pe
care nici măcar nu realizăm că le avem...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cursa numită VIAŢĂ. Despre privilegii pe care nici măcar nu realizăm că le avem...

  „Nu avem bani, domnu’! Suntem amărâţi şi doar dacă ţinem de obiceiuri lucrurile pot merge: fata să stea acasă, să înveţe să fie femeie, şi băiatu’ să-nveţe să se descurce şi să aibă grijă de familie!“. Dacă aş avea un bănuţ pentru fiecare dată când am auzit asta, aş fi destul de bogat. De cele mai multe ori vedeam că ceea ce ei defineau ca fiind sărăcie era cu mult peste ceea ce aveau ai mei acasă atunci când eram copil.

 • Echitate pentru Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Echitate pentru Moldova

  Există câteva probleme legate de funcţionarea statului român post-decembrist asupra cărora, cu atât mai mult în anul Centenarului, ar trebui să reflectăm.

 • Ne-am decis: mergem la Bucureşti pentru autostradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne-am decis: mergem la Bucureşti pentru autostradă

  Aşadar, s-a decis. Pe 19 mai a.c., societatea civilă moldovenească, sprijinită şi de cea ardelenească, va porni în marş motorizat spre Bucureşti, pentru a afirma, clar şi răspicat, că Moldova are nevoie şi vrea autostradă. Sau, mai bine spus, are nevoie de autostrăzi: A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti).

 • Locomotiva şi dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locomotiva şi dreapta

  „Spre deosebire de automobile, care - conform codului rutier - sunt obligate să circule pe dreapta, locomotivele sunt vehicule cu simţ practic dezvoltat şi nu pot face abstracţie de o realitate palpabilă: ele circulă pe şine” - Dinu Adam, poet.

 • Criza minimului consens
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza minimului consens

  Omul fiind o fiinţă socială, fiecare dintre noi este un om între oameni, sau, cel puţin, un om printre oameni. Ideea omului ca persoană individuală a apărut relativ târziu, iar în Europa această idee poate fi legată de Socrate şi de imperativul lui „Cunoaşte-te pe tine însuţi!”. Împotriva mentalităţii colectiviste, liberalii pun un accent suplimentar pe om ca persoana individuală şi pe libera lui iniţiativă.

 • Papa Francisc şi averea lumii acesteia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa Francisc şi averea lumii acesteia

  Capitalismul, în forma sa actuală, este strâmb, spune Papa Francisc, desemnat personalitatea anului de revista Time. De ce riscă Suveranul Pontif să fie etichetat drept marxist?

 • Protestele sociale şi echitatea, nu mersul PIB-ului explică relaţia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestele sociale şi echitatea, nu mersul PIB-ului explică relaţia!

  Echitatea, sau să zicem corectitudinea, priveşte nu numai un regim fiscal şi modul în care se aplică regulile sale, aspecte distribuţionale (polarizare socială), ci şi funcţionarea de ansamblu a instituţiilor, forţa lor de a combate "€œextragerea de rente”, de a face dreptate, de a face ca cei guvernaţi să aibă încredere în cei care guvernează, în elite.

 • Vine un moment în viaţă când trebuie să alegi între a fi un om bun sau un om rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vine un moment în viaţă când trebuie să alegi între a fi un om bun sau un om rău

  Dacă afirmi că faptele, dramele, tragediile ce formează imaginea de fundal a unui proces colectiv te lasă rece, ceea ce te interesează fiind doar interpretarea şi aplicarea legii, nu înseamnă că ai ales bine. Nu înseamnă că ai ales echitatea ce este conţinută intrinsec în lege. Nu înseamnă nici măcar că ai ales legalitatea.

Modifică Setările