Stiri despre dorin tudoran

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • E
foarte posibil să avem din nou un guvern de tehnocraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E foarte posibil să avem din nou un guvern de tehnocraţi

  Într-una din zilele trecute, încercând să explice, într-o postare pe o reţea socială, brusca simpatie de care parcă a început să se bucure nu doar în rândul oamenilor simpli, ci şi printre o seamă de analişti politici sau la câteva posturi de televiziune dl. Sorin Grindeanu, poetul şi fostul disident anticomunist Dorin Tudoran făcea o observaţie cât se poate de adevărată.

 • O carte de Dorin Tudoran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte de Dorin Tudoran

  Despre disidenţa lui Dorin Tudoran, disidenţă începută în prima parte a anilor 80 ai secolului trecut, am aflat de la Radio Europa liberă. Despre cât de enervantă şi preocupantă pentru autorităţile comuniste din România a fost această disidenţă, despre forţele mobilizate spre a o supraveghea şi a o curma, am aflat din cartea „Eu, fiul lor”, apărută în urmă cu câţiva ani la editura Polirom.

 • Intelectualitatea supravegheată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intelectualitatea supravegheată

  Util de citit şi de meditat în aceste zile de decembrie în care aniversăm Revoluţia cartea „Securitatea şi intelectualii în România anilor ’80”, apărută în anul 2013 prin grija dr. Liviu Ţăranu.

 • Candidatul României tăcute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatul României tăcute

  E frapantă şi elocventă această nedumerire pe cale să răbufnească iritat: de ce tace Klaus Iohannis, când pe scena politică se intersectează, într-o hărmălaie asurzitoare, declaraţii isterice, vulgarităţi veninoase şi zăngănit de cătuşe?

 • VIDEO Manipularea cu o manipulare imaginară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Manipularea cu o manipulare imaginară

  Chiar dacă „nu se poate polemiza în termeni raţionali cu o obsesie”, cum afirmă Vladimir Tismăneanu, trebuie, totuşi, încercat. Deşi, spre a vorbi în termnei biblici, e util să ne ferim de replici şi dispute cu anumiţi inşi.

 • Dorin Tudoran, în căutarea normalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Tudoran, în căutarea normalităţii

  Scriitorul Dorin Tudoran şi criticul literar Nicolae Manolescu au dialogat despre normalitate, ca „ideal pierdut“, luni seară, la Ateneul Român. Conferinţa, cea de-a treia din seria organizată de Ateneul Român, a readus în discuţie tarele societăţii româneşti postcomuniste.

 • Dorin Tudoran: „Societatea românească este deja în corzi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Tudoran: „Societatea românească este deja în corzi“

  Pierderea încrederii în instituţiile statului este o premisă periculoasă pentru extremism, susţine scriitorul. Disident recunoscut, autorul recentului volum  „Eu, fiul lor. Dosar de securitate“ vorbeşte despre anormalitatea din România.

 • Capra vecinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capra vecinului

  Imediat după 1989, mentalitatea românească era ilustrată mai degrabă de vorba să moară şi capra vecinului decât de dorinţa de a şti cum face vecinul ca să nu-i moară capra.

 • Tudoran, turnat de scriitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudoran, turnat de scriitori

  Eugen Uricaru, Mircea Iorgulescu, Alexandru Paleologu sunt printre cei care au dat note informative despre  Dorin Tudoran. Cartea „Eu, fiul lor. Dosar de securitate“ de Dorin Tudoran, proaspăt editată de Polirom, va fi de luni pe rafturile librăriilor din toată ţara.

Modifică Setările