Stiri despre don quijote

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Donald Trump, asemănat cu Don Quijote, după tirada împotriva morilor de vânt:„nu înţeleg energia eoliană“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donald Trump, asemănat cu Don Quijote, după tirada împotriva morilor de vânt:„nu înţeleg energia eoliană“

  Utilizatorii Twitter l-au asemănat pe Donald Trump cu celebrul personaj Don Quijote al lui Cervantes după ce, sâmbătă, la o conferinţă a studenţilor, preşedintele american a spus că „nu înţelege energia eoliană”: cei doi ar împărtăşi aceeaşi frică iraţională de morile de vânt ca de nişte duşmani imaginari, relatează Newsweek.

 • Extrase răzleţe din caiete vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrase răzleţe din caiete vechi

  ● Titlu de proiect „jucăuş“ din prima tinereţe: „Povestea prieteniei mele cu o grădină, cuprinzînd, între altele, o virtuală psihologie a ideii fixe şi cîteva contribuţii (aproape) decisive la o fenomenologie a pajiştii“.

 • Cum au reinventat nişte oieri din Ardeal celebra Manchego, brânza născută pe tărâmul lui Don Quijote. E maturată într-o „peşteră“ improvizată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au reinventat nişte oieri din Ardeal celebra Manchego, brânza născută pe tărâmul lui Don Quijote. E maturată într-o „peşteră“ improvizată

  Brânza Manchengo, născută în Spania (în regiunea La Macha, zonă celebră pentru personajul Don Quijote), are o soră în inima Ardealului. În spatele acestui proiect se află un grup de oieri din satul Ardan (judeţul Bistriţa-Năsăud). Începând de anul acesta, brânza Manchego de Ardan va putea fi cumpărată de către bistriţeni chiar din supermarket.

 • Don Quijote şi maimuţa goală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Quijote şi maimuţa goală

  Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

 • Poveste de dragoste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste de dragoste

  El era însurat şi stătea într-o vilă drăguţă de prin Cotroceni: aer curat, clădiri vechi şi sănătate! Cum şi în sistemul nostru solar sînt rare planetele cu doar un singur satelit care să se rotească liniştit şi privind doar în pămînt prin jurul lor, orice muză care să graviteze prin preajma orbitei lui circumterestre avea acces liber pe propria-i poartă, frumoasă şi din fier forjat.

 • 400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes, aventurierul care a dat lumii unul dintre cele mai importante şi mai frumoase romane, „Don Quijote“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  400 de ani de la moartea lui Miguel de Cervantes, aventurierul care a dat lumii unul dintre cele mai importante şi mai frumoase romane, „Don Quijote“

  Pe data de 22 aprilie se împlinesc 400 de ani de la moartea scriitorului spaniol Miguel de Cervantes. Opera sa, „Don Quijote de la Mancha“, este considerată primul roman modern din literatură. Povestea a fost tradusă în 140 de limbi, ecranizată de peste 50 de ori, a inspirat un musical, „Man of La Mancha“, şi un balet şi a dat lumii expresia „Cerul e limita“.

 • „Don Quijote“ pentru orice vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Quijote“ pentru orice vârstă

  De la o vreme, Opera comică pentru copii propune tot mai multe producţii de reală calitate, adresate micilor spectatori, dar capabile să trezească şi interesul celor care îi însoţesc, astfel încât toată lumea urmăreşte cu atenţie ce se petrece pe scenă, se amuză sau priveşte cu emoţie fie derularea acţiunii, fie nivelul artistic al interpretării, al spectacolului în general.

 • Lupta cu morile de vânt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta cu morile de vânt

  Capodopera lui Miguel de Cervantes rămâne a fi una de actualitate în contextul societăţii noastre pauperizate, abrutizate sau pur şi simplu dezorientate. Trăim parcă în lumi paralele: unii fură nestingherit miliarde şi au şansa să scape de închisoare, alţii nu au bani să-şi achite poliţa de asigurare şi sunt puşi la răcoare. Astfel, deşi unii îl întruchipează pe Don Quijote, iar alţii – pe Sancho Panza, cu toţii sunt personajele aceleiaşi piese.

 • Dosarele TrendScan.
Ţara te vrea victimă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarele TrendScan. Ţara te vrea victimă?

  Dacă te uiţi câteva zile la televiziunile noastre de ştiri te poţi convinge cu uşurinţă că epoca raţiunii a luat sfârşit. Teleshopping nesfârşit la tot felul de leacuri băbeşti, care te vindecă de toate. Un fost comentator sportiv care a ajuns parlamentar comentează situaţia din Ucraina fără nicio reţinere. Miniştri şi parlamentari acuzaţi de corupţie se apără invocând propria credinţă în atotputernicia lui Dumnezeu.

 • Vieţi de hârtie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vieţi de hârtie

  Poate că mi-ar fi mai simplu ca în această cronică despre savurosul şi atât de specialul Don Quijote după Cervantes, spectacol al Companiei „Liviu Rebreanu” de la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, să spun mai întâi ce nu e montarea în cauză decât ceea ce e.

 • Patru „mărţişoare muzicale“, la Opera Comică pentru Copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru „mărţişoare muzicale“, la Opera Comică pentru Copii

  Spectacolele „Soacra cu trei nurori“, „Don Quijote“, „Don Pasquale“ şi „Mirandolina“ vor fi jucate, în luna martie, pe scena Operei Comice pentru Copii. Astăzi, 4 martie, de la ora 11.00 şi mai târziu, de la ora 13.00, are loc musicalul „Soacra cu trei nurori“, compoziţie semnată de Roman Vlad, în regia Stelei Popescu.

 • Spectacolul „Don Quijote“, în regia lui Dan Puric, revine la Teatrul Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Don Quijote“, în regia lui Dan Puric, revine la Teatrul Naţional

  Spectacolul de anvergură europeană „Don Quijote“, după Miguel de Cervantes (1547-1616), regizat de Dan Puric (55 de ani), cu sprijinul Companiei „Passe Partout DP“, a fost prezentat, în premieră, în 2005, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB). Primul spectacol al actualei stagiuni va avea loc joi, 6 martie 2014, de la ora 20.00, la Sala Studio.

 • Japoneza Sena Hidaka, distinsă cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Japoneza Sena Hidaka, distinsă cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român

  Artista de origine japoneză Sena Hidaka (22 de ani) a primit titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, ieri, 26 februarie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, la finalul baletului „Don Quijote“. În acest spectacol, balerina a interpretat, pentru prima dată în cariera sa, rolul principal, Kitri. Distincţia i-a fost înmânată de către Johan Kobborg (41 de ani), directorul artistic al Baletului Naţional Român.

 • Don Quijote se luptă cu morile de vânt pe scena Operei Comice pentru Copii, în februarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Quijote se luptă cu morile de vânt pe scena Operei Comice pentru Copii, în februarie

  Celebrul roman semnat de Cervantes a fost transformat într-un balet a cărui muzică plină de viaţă, cu ritm de castaniete, a fost concepută de compozitorul austriac Ludwig Minkus. Aventurile pline de umor ale exoticului personaj Don Quijote vor putea fi aplaudate pe scena Operei Comice pentru Copii în zilele de luni (10, 17, 24 februarie) şi de marţi (11, 18, 25 februarie), de la orele 11.00 şi 13.00 (două reprezentaţii în aceeaşi zi).

 • Teatrul de Balet prezintă premiera „Don Quijote”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul de Balet prezintă premiera „Don Quijote”

  Teatrul de Balet Sibiu prezintă publicului o nouă premieră în data de 16 şi 17 mai, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor între orele 10 şi 16 şi la intrare, în seara reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile.

 • „Don Quijote“, numai cu „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Quijote“, numai cu „Adevărul“

  JOI, 28 IULIE Volumul al doilea al romanului „Don Quijote de La Mancha“, de Cervantes, va fi distribuit împreună cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. „Don Quijote de La Mancha“, care apare la Editura Adevărul, este o ediţie de colecţie, traducerea cărţii fiind semnată de Ion Frunzetti şi Edgar Papu.

 • Aventurile lui Don Quijote
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aventurile lui Don Quijote

  joI, 21 IULIE Primul volum al romanului „Don Quijote de La Mancha“, de Cervantes, va fi distribuit împreună cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Astăzi puteţi cumpăra romanele, „Eugénie Grandet “ şi „Femeia la treizeci de ani“, de Balzac. Nu rataţi, săptămâna viitoare, peripeţiile lui Don Quijote!

 • „Don Quijote”, prima reprezentaţie în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Quijote”, prima reprezentaţie în 2011

  Un spectacol devenit deja celebru, „Don Quijote”, producţie a Companiei Independente „Passe Partout Dan Puric”, revine în această seară, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Preţul biletelor este între 16 lei (la balcon) şi 50 de lei.

Modifică Setările