Stiri despre doina papp

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Minunate
poveşti şi fapte teatrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunate poveşti şi fapte teatrale

  Întâmplarea, poate şi faptul că protagonistul volumului „Alexandru Darie-Spectacole de poveste” datorat tenacităţii criticului Doina Papp şi bunăvoinţei editurii Nemira, mi-a fost în vremea tinereţii noastre comune orădene prieten, dar şi, într-un anume fel, profesorul meu de teatru, adică cel ce m-a iniţiat în ceea ce înseamnă minunea naşterii unui spectacol, fac să ştiu ceva mai multe despre laboriosul proces de elaborare al cărţii.

 • George Mihăiţă
- Viaţa în teatru, în film, în presă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Mihăiţă - Viaţa în teatru, în film, în presă

  Cred că, vorba unui „clasic“ în viaţă, „ar suna ca dracu’“ dacă într-o recenzie consacrată cărţii „Mihăiţă - Reconstituirea unei vieţi“ (Editura Tracus Arte, Bucureşti, 2018) aş recurge la cine ştie ce savante distincţii teoretice.

 • In memoriam regizorul Dan Micu: spectacolul „Într-o
dimineaţă“, mâine, la TVR 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  In memoriam regizorul Dan Micu: spectacolul „Într-o dimineaţă“, mâine, la TVR 2

  Pe 22 martie se împlinesc 15 ani de la încetarea din viaţă a regizorului Dan Micu (1949-1999). Cu acest prilej, luni, 17 martie, de la ora 20.00, la TVR 2, va fi difuzat spectacolul „Într-o dimineaţă“. Din distribuţie fac parte:  Viorel Comănici, Horaţiu Mălăele, Mircea Diaconu, Camelia Zorlescu şi Anca Bejenaru. Acest spectacol aparţine Arhivei de Aur a TVR şi a fost preluat, după Revoluţie, de la Teatrul Nottara.

 • Cronica de avertizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica de avertizare

  În urmă cu câteva luni, a apărut un articol în Adevărul semnat de Doina Papp intitulat „Tigrul sibian şi realitatea noastră tărcată”. Atunci când l-am citit prima dată m-a indispus, dar cu toate astea n-am reacţionat în niciun fel. Mi-am adus aminte de acest text de curând, după ce am văzut la Odeon ultimul spectacol al Gianinei Cărbunariu, „Tipografic majuscul”.

 • Claritatea şi distincţia lui Victor Rebengiuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claritatea şi distincţia lui Victor Rebengiuc

  Poate părea ciudată întrebuinţarea acestei sintagme carteziene – claritate şi distincţie – la adresa unui artist. Talentul care mişcă totul într-o astfel de fiinţă aparte e mai puţin de natură raţională. E inefabil, e mister, iar cel care se află locuit de aceste energii speciale se mişcă în zona sensibilităţii, a emotivităţii, unde gândirea intervine în mod specific şi niciodată obnubilant.

 • Criticul Doina Papp, despre un un cuplu legendar pe scenă:  regizoarea Cătălina Buzoianu  şi actriţa Valeria Seciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul Doina Papp, despre un un cuplu legendar pe scenă:  regizoarea Cătălina Buzoianu  şi actriţa Valeria Seciu

  În cartea sa "De la cortina de fier, la teatrul fără perdea. O istorie subiectivă", editată recent de Unitext, criticul de teatru Doina Papp evocă mari spectacole din epoca comunistă, dar pune accent în special pe cele montate după 1989. În volum, criticul face un portret emoţionant al Cătălinei Buzoianu, regizoarea care a fost distinsă miercuri cu titlul de Doctor Honoris Causa de UNATC din Bucureşti.

 • FOTO Horaţiu Mălăele: „M-am născut atipic şi vreau să-mi păstrez acest statut”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Horaţiu Mălăele: „M-am născut atipic şi vreau să-mi păstrez acest statut”

  Criticul de teatru Doina Papp a schiţat, în monografia „O poveste cu Horaţiu”,  editată de All, portretul unui artist complet, cu descrieri cuprinzătoare  ale vieţii şi ale carierei actorului, alături de aprecieri  ale colegilor săi. Volumul cuprinde şi o galerie de fotografii inedite, care ni-l arată pe omul din spatele actorului.

Modifică Setările