Stiri despre dinu cernescu

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viaţa de regizor a lui Dinu Cernescu, povestită de el însuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa de regizor a lui Dinu Cernescu, povestită de el însuşi

  A apărut la Editura Semne un volum îngrijit editat, cu multe şi preţioase imagini-document despre viaţa în teatru a regizorului Dinu Cernescu, figură ilustră a scenei noastre teatrale. Propriu zis, nu despre orice fel de viaţă e vorba aici, ci despre O VIAŢĂ, cum îşi autodefineşte artistul demersul biografic centrat pe experienţele şi trăirile personale.

 • „Pisica pe
acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pisica pe acoperişul fierbinte“ zgârie rău. Premieră la Teatrul Bulandra

  Marţi seară a avut loc premiera, la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, cu spectacolul „Pisica pe acoperişul fierbinte“, pe textul premiat cu Pulitzer al celebrului Tennessee Williams (tradus de regretata Antoaneta Ralian) şi în regia reputatului Dinu Cernescu. Publicul a fost încântat de prestaţia unor îndrăgiţi actori: Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Dana Dogaru, Virgil Ogăşanu, Silvana Negruţiu şi Lucian Ifrim.

 • INTERVIU Dinu Cernescu, regizor de teatru: „În puşcăria România lui Ceauşescu, eu eram foarte liber“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dinu Cernescu, regizor de teatru: „În puşcăria România lui Ceauşescu, eu eram foarte liber“

  Care sunt şansele să te afli într-un restaurant în Paris şi deodată să se aşeze lângă tine Salvador Dalí? Pentru admiratorii artistului suprarealist, e ca şi cum ar câştiga la loterie. Regizorul Dinu Cernescu (81 de ani), aflat la masa alăturată, şi-a validat acest bilet norocos şi cu un bonus: a planificat o întâlnire faţă-n faţă cu Dalí, care va rămâne cea mai emoţionantă experienţă câştigată la mustaţă.

 • PORTRET Cum a devenit Ştefan Iordache cel mai iubit dintre actori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Cum a devenit Ştefan Iordache cel mai iubit dintre actori

  Numele filmului în care joacă rolul principal, „Cel mai iubit dintre pământeni“, inspirat din romanul lui Marin Preda, pare să-i fi fost predestinat lui Ştefan Iordache, care, fără să caute faima a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiţi actori. Cel care deopotrivă l-a jucat pe „Hamlet“ cu aceeaşi pasiune cu care a cântat „Eu vreau să-ţi spun că te ador“ le-a câştigat adoraţia oamenilor tocmai prin modestia şi sensibilitatea lui.

 • „Pe lacul auriu“, la Teatrul Bulandra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe lacul auriu“, la Teatrul Bulandra

  Noul spectacol de la Teatrul Bulandra, "Pe lacul auriu", regia Dinu Cernescu, va avea premiera in 20 si 21 mai, iar avanpremiera pe 4, 5 si 7 mai, la Sala Toma Caragiu (Gradina Icoanei), la ora 19.00.

 • PREMIERĂ Actriţa Rodica Mandache face, la 70 de ani, rolul lui Blanche din piesa clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PREMIERĂ Actriţa Rodica Mandache face, la 70 de ani, rolul lui Blanche din piesa clasică "Un tramvai numit dorinţă"

  După ce celebrul rol feminin pe care şi-l doreşte orice actriţă din lume a fost interpretat de Vivien Leigh sau de Clody Berthola, Rodica Mandache a acceptat, la 70 de ani, provocarea acestei dificile partituri din partea regizorului Dinu Cernescu. Primele spectacole vor avea loc sâmbătă, 20, duminică, 21 şi duminică, 28 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Modifică Setările