Stiri despre diana mandache

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Inima Reginei Maria & Identitatea Naţională: „Ţara mea – Inima Mea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inima Reginei Maria & Identitatea Naţională: „Ţara mea – Inima Mea“

  Se împlinesc 77 de ani de la moartea suveranei şi după o lungă aşteptare s-a ajuns la un acord între Ministerul Culturii şi Familia regală a României, inima Reginei Maria urmând să-şi găsească odihna la Pelişor. De-a lungul timpului inima regală a fost asociată cu identitatea naţională, iar itinerariul său istoric a reprezentat schimbările de frontiere şi decizia regimurilor politice.

 • VIDEO Viaţa Regelui Mihai, în noul album istoric lansat la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Viaţa Regelui Mihai, în noul album istoric lansat la Gaudeamus

  Albumul istoric „Regele Mihai“ a fost lansat joi seara, la standul Editurii Litera de la Târgul de Carte Gaudeamus, în prezenţa autoarei Diana Mandache, a lui Stelian Tănase, Teodor Paleologou, Liviu Mihaiu şi Ioan Luca, precum şi a vizitatorilor târgului.

 • FOTO 75 de ani de la moartea Reginei Maria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO 75 de ani de la moartea Reginei Maria

  Regina Maria a rămas în istorie asociată cu o anumită simbolistică regăsită în special în pictură, pirogravură, scrieri sau design de bijuterii. Indiferent de miriadele de cuvinte scrise, există o continuă fascinaţie din care iradiază dragostea Reginei pentru viaţă şi frumos, iar mottoul adesea folosit de ea,  per amorem ad lucem, este expresia întregii sale existenţe, care o aduce astăzi în amintirea noastră.

 • FOTO Reînhumarea fiicei suveranilor României. Povestea Reginei Maria a Iugoslaviei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Reînhumarea fiicei suveranilor României. Povestea Reginei Maria a Iugoslaviei

  Funeraliile de stat organizate în Serbia pentru Regina Maria, Regele Petru, Regina Alexandra şi Principele Andrei, repatrierile rămăşiţelor pământeşti de regi şi regine sunt o nouă exprimare în Balcani a nevoii de reafirmare a identităţii naţionale a dinastiilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat anul trecut în Albania prin reînhumarea Regelui Zog sau în urmă cu 10 ani readucerea Regelui Carol II din Lisabona la Curtea de Argeş.

 • Redescoperind simbolurile Regalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Redescoperind simbolurile Regalităţii

  Chestiunea monarhiilor incită zona sud-est europeană, cu atât mai mult cu cât familiile regale şi-au afirmat şi modelat viziunea asupra societăţii în ultimii ani. Apartenenţa la o mare familie regală, care a generat dinastii şi alianţe matrimoniale în aproape toată Europa, conturează o identitate europeană comună, Regele Mihai fiind stră-strănepot al Reginei Victoria.

 • Willem-Alexander al Olandei: cel mai tânăr monarh european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Willem-Alexander al Olandei: cel mai tânăr monarh european

  Prima schimbare de generaţii la capetele încoronate din Europa, după multe decenii, va avea loc pe 30 aprilie. Willem-Alexander devine noul Rege al Olandei şi împreună cu Maxima, Regina consoartă, vor fi cei mai tineri suverani. În monarhiile funcţionale Elisabeta II a Marii Britanii are 87 de ani, Juan Carlos al Spaniei 75 de ani, Albert II al Belgiei are 78, Margarethe II a Danemarcei 73 de ani, iar Carl XVI Gustaf al Suediei are 66 de ani.

 • Copiii regali: de la
jucării la istoria trăită pe viu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii regali: de la jucării la istoria trăită pe viu

  Viitorii monarhi au devenit cunoscuţi prin fotografie, dar îndeosebi prin intermediul cărţilor poştale ce circulau cu repeziciune pretutindeni, casele regale fiind cu uşurinţă cunoscute peste tot în lume. Educaţia copiilor regali, de la stricta instruire victoriană până la cea adaptată cerinţelor secolului XXI, a stat permanent în atenţia monarhilor care îşi pregăteau succesorul.

 • FOTO Margaret Thatcher:
Schimbare politică prin curaj şi convingere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Margaret Thatcher: Schimbare politică prin curaj şi convingere

  Margaret Thatcher, personalitate marcantă a politicii britanice, a devenit prima femeie premier în 1979, la 60 de ani după un alt eveniment important al politicii britanice, ce fusese revigorată  în 1919 prin intermediul lui Nancy Astor, prima femeie parlamentar din Regatul Unit.  Ambele aveau calităţi de lider, caractere puternice, oratoria şi persistenţa în susţinerea ideilor fiind definitorii.

 • Pontifex Maximus Franciscus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pontifex Maximus Franciscus

  Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio este primul Papă din America Latină, care şi-a luat numele de Francisc I. A fost un Sede Vacante  de 12 zile, unul din cele mai scurte. După 1829 a fost primul conclav întrunit în postul Paştelui, care în a doua zi de reuniune a votat alegerea celui de-al 266-lea Pontif.

 • Memorabilia Vaticanului. Timbrele 'Sede Vacante'
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorabilia Vaticanului. Timbrele 'Sede Vacante'

  Piaţa colecţionarilor a fost activă de-a lungul timpului, în mod particular pentru memorabilia personalităţilor, cu atât mai mult cu cât ele sunt legate de evenimente istorice sau decizii rare. În acest an există interes deosebit pentru noile mărci 'sede vacante'.

 • Un Principe uitat. Filmul care îi scrie
istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Principe uitat. Filmul care îi scrie istoria

  Probabil şcoala de film britanică are cea mai puternică tradiţie de producţie cu subiecte istorice. Între acestea, temele regale sunt remarcabile aşa cum s-a văzut în  recentele filme ‘Discursul Regelui’ şi ‘The Lost Prince’ (Principele John). În acest context este esenţială documentarea în arhive pentru conceperea scenariilor, dar şi pregătirea istorică a regizorului.

 • FOTOGALERIE Eastwell: Enigma Richard Plantagenet şi locul naşterii
Reginei Maria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Eastwell: Enigma Richard Plantagenet şi locul naşterii Reginei Maria

  Recenta confirmare prin teste ADN a aparteneţei osemintelor lui Richard al III-lea, ultimul rege Plantagenet, făcut celebru de Shakespeare, cu fraza “un cal, un cal, regatul meu pentru un cal”, determină pe istorici să înceapă investigaţiile la presupusul mormânt al unui alt Richard Plantagenet, aflat la Eastwell. Eastwell Park este important pentru români, fiind locul naşterii Reginei Maria.

 • Anul schimbărilor. Regina
Beatrix şi Papa Benedict XVI, două retrageri simbolice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul schimbărilor. Regina Beatrix şi Papa Benedict XVI, două retrageri simbolice

  Anul 2013 zguduie deja vechi şi importante instituţii europene. În numai două săptămâni, lumea întreagă a asistat la două ştiri surprinzătoare: Regina Beatrix a Olandei în 28 ianuarie anunţa abdicarea în favoarea fiului său pe 30 aprilie, şi comunicatul Papei Benedict XVI din 11 februarie care renunţă la ministerul petrin cu data de 28 februarie.

 • Decizia Papei Benedict XVI intră în istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia Papei Benedict XVI intră în istorie

  În faţa Consistoriul reunit astăzi Papa Benedict XVI şi-a anunţat demisia începând cu 28 februarie. Comunicatul a luat prin surprindere, nu atât datorită vârstei înaintate a Suveranului Pontif, ci faptului că decizia nu este una frecventă. Pentru prima dată după 600 de ani, Benedict XVI este primul Papă care demisionează, înaintea sa aceeaşi hotărâre fiind luată de Papa Grigorie XII în 1415.

 • Faimoasele bijuterii ale Reginei Maria: safirul şi colierul Cartier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faimoasele bijuterii ale Reginei Maria: safirul şi colierul Cartier

  Colierul Cartier şi safirul au fost purtate de Regina Maria la ceremonialul încoronării, devenind din acel moment bijuteriile sale favorite. Valoarea lor artistică este întregită de cea istorică, ambele piese fiind purtate într-un important ceremonial regal european al secolului XX.

 • Grace de Monaco - un film pentru 2014 care stârneşte reacţia Principelui Albert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grace de Monaco - un film pentru 2014 care stârneşte reacţia Principelui Albert

  Filmul despre actriţa Grace Kelly, ajunsă Principesă de Monaco prin căsătoria din aprilie 1956 cu Principele Rainier III de Monaco, a stârnit reacţia fiului acesteia, Principele Albert II. Principele afirma ca filmul are inexactităţi istorice. Producătorii au ignorat numeroasele cereri de schimbare în scenariu, iar o serie de secvenţe, declara Albert II de Monaco, sunt pură ficţiune.

Modifică Setările