Stiri despre demisia lui victor ponta

  66 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Victor Ponta este inculpat. Procurorii au cerut o expertiză financiar-contabilă şi vor să pună sechestru pe o parte din averea acestuia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Victor Ponta este inculpat. Procurorii au cerut o expertiză financiar-contabilă şi vor să pună sechestru pe o parte din averea acestuia

  Victor Ponta a fost, luni, la DNA, unde a fost informat că i s-a schimbat încadrarea juridică iar de astăzi este inculpat în dosarul în care este acuzat de corupţie. Mai mult, o parte din bunurile acestuia vor fi puse sub sechestru. La ieşirea din sediul instituţiei, acesta a precizat că procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă, urmând ca la finalul acesteia să fie audiat.

 • Adevărul Live. Care sunt urmările demisiei lui Ponta de la şefia PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. Care sunt urmările demisiei lui Ponta de la şefia PSD

  Mişcarea neaşteptată a premierului, de a se retrage de la conducerea PSD, deschide noi fronturi de luptă politică. Alianţa PSD-UNPR pare pusă sub semnul întrebării, iar leadershipul PSD, de asemenea. În toamnă putem aştepta o schimbare de Guvern, dar nici alegerile anticipate nu mai par o opţiune prea îndepărtată.

 • Victor Ponta sau despre soarta cea crudă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta sau despre soarta cea crudă

  Putem spune că ai o „soartă crudă” cînd nu poţi capitaliza niciuna dintre reuşitele tale, atîtea cîte sunt. Scos la iveală de Adrian Năstase ca un „mic Titulescu”, Victor Ponta promitea să fie la începutul unei cariere politice spectaculos ascendente. Nu ştiu exact la ce s-a gîndit mentorul său cînd l-a comparat cu marele diplomat român şi internaţional. Să fi fost vorba de o oarecare asemănare fizică?

 • La groapa comună!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La groapa comună!

  Intervalul mai-iunie 2015 vă rămâne pentru România, ca o sursă neîntreruptă de dezvoltări contradictorii, într-un context din cele mai minate şi expuse la declanşări subite, la nivel regional. Oarecum paradoxal, cu cât situaţia devine mai gravă, dezordinea mai răspândită şi costurile mai severe, cu atât confuzia, indiferenţa şi competiţia „cine este mai idiot şi iresponsabil” căpătă o amploare covârşitoare.

 • Camera obscura a democraţiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Camera obscura a democraţiei româneşti

  Prin votul pe care l-a dat pentru punerea la adăpost a lui Victor Ponta de cercetarea penală, Camera Deputaţilor şi-a dovedit încă o dată statutul de camera obscura a democraţiei româneşti. În Camera Deputaţilor, ca şi în Senat, realitate este răsturnată după interesul celor din poza grupului majoritar.

 • Câte minciuni a scornit Victor Ponta în apărarea sa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câte minciuni a scornit Victor Ponta în apărarea sa

  Premierul Victor Ponta încearcă să-şi dovedească nevinovăţia, mai întâi în public, însă în loc de argumente a recurs la jumătăţi de adevăr sau chiar la mărturii total mincinoase

 • STRATFOR: Scandalul de corupţie al lui Ponta ameninţă stabilitatea politică a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STRATFOR: Scandalul de corupţie al lui Ponta ameninţă stabilitatea politică a României

  Agenţia americană Stratfor analizează criza politică de la Bucureşti din perspectiva instabilităţii regionale, afirmând că aliaţii occidentali ai României urmăresc cu maximă atenţie evoluţiile politice. Concluzia Stratfor: România nu îşi va schimba cursul politicii externe, însă Ponta va trebui să lupte pentru supravieţuire politică, sub supravegherea strictă a aliaţilor occidentali.

 • Iohannis: Parlamentul a executat ordinul premierului. Dacă şi-ar fi convins colegii să îi ridice imunitatea, nu l-aş fi suspendat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Parlamentul a executat ordinul premierului. Dacă şi-ar fi convins colegii să îi ridice imunitatea, nu l-aş fi suspendat

  Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, marţi după-amiază, despre votul dat de Parlament în cazul premierului Victor Ponta, faţă de care DNA a solicitat începerea urmăririi penale. Iohannis a criticat poziţia parlamentarilor, dar şi pe cea a premierului care, potrivit preşedintelui, „a ales cea mai proastă variantă“ de a se apăra.

 • Victor Viorel Ponta, penalul încă nepenalizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Viorel Ponta, penalul încă nepenalizat

  În sfârşit, am ajuns şi ziua în care să o mai vedem şi pe asta: premierul Victor Viorel Ponta chemat la DNA şi declarat suspect, sub raport penal. Calificativul „suspect” din noul Cod de procedură penală înlocuieşte calificativul „învinuit”din vechiul Cod. În această modificare este vizibil efortul juriştilor de distinge cât mai fin şi mai precis fazele prin care va trece un cetăţean care „cade sub incidenţa Legii”, cum se mai spune.

 • În haită nu îţi dai demisia de onoare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În haită nu îţi dai demisia de onoare!

  Noul eşec al clasei politice din România, aflat în desfăşurare zilele acestea, nu pot să îl pun decât pe seama imaturităţii politice (a politicienilor), etice (a societăţii), democraţiei şi moralităţii (cetăţenilor).

 • Agonia unei gloabe cu zurgălăi penali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agonia unei gloabe cu zurgălăi penali

  Urmează zile, săptămâni, poate chiar câteva luni de agonie pentru Victor Ponta. Acum, după o şedinţă cu aliaţii, crede că mai poate rămâne premier. Zilele îi sunt însă numărate.

 • PSD- partidul fără lider de rezervă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD- partidul fără lider de rezervă

  Convocaţi de urgenţă în cursul dimineţii de ieri, liderii coaliţiei guvernamentale şi-au exprimat, cum era de aşteptat, sprijinul necondiţionat pentru premierul Victor Ponta aflat la mare ananghie.

 • UPDATE Comisia Juridică a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Comisia Juridică a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta

  Victor Ponta s-a prezentat la şedinţa de dimineaţă a deputaţilor jurişti şi le-a cerut acestora să-l audieze astăzi, de la ora 16.00, pentru ca mâine să aibă loc deja votul în plenul Camerei Deputaţilor. Comisia Juridică exact asta a făcut şi, în această după-amiază, a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a premierului. Majoritatea PSD-UNPR- PLR a funcţionat fără cusur.

 • Ponta le-a scris
din nou partenerilor străini: cum şi-a nuanţat poziţia în faţa occidentalilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta le-a scris din nou partenerilor străini: cum şi-a nuanţat poziţia în faţa occidentalilor

  Liderul PSD, premierul Victor Ponta a transmis astăzi, la scurt timp după declaraţia susţinută în Parlament, o informare adresată partenerilor occidentali şi corespondenţilor de presă străină. Din textul transmis lipsesc referirile lui Ponta la ipoteza unei „lovituri de stat“, atacul la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi este evidenţiată „susţinerea deplină privind independenţa justiţiei“.

 • Efectul electoral al dosarului Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul electoral al dosarului Ponta

  Aşa şubred cum este, dosarul deschis de DNA pe numele lui Victor Ponta ar putea să pună capăt carierei lui politice, dacă nu în 2015, atunci la alegerile generale din 2016. Dacă ar demisiona acum  parcursul său se va încheia subit. Politica românească, aşa cum este ea în prezent, îi iubeşte pe cei care au un stomac de fier beton. Iar Victor Ponta este dotat cu aşa ceva.

 • Ponta: Nu răspund decât în faţa Marii Adunări
Naţionale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Nu răspund decât în faţa Marii Adunări Naţionale!

  A mai zis unul aşa ceva şi a sfârşit-o prost. Nu-i doresc lui Ponta acelaşi sfârşit, dar a apucat-o pe acelaşi drum. Afirmaţia că DNA schimbă guverne este hazlie. DNA nu are căderea şi nici dorinţa de a schimba guvernul. Dacă parlamentul, preşedintele, clasa politică, de ce nu, populaţia doresc să-l ţină pe Ponta premier, deşi urmărit penal şi, probabil, judecat, o pot face. Cu tot cu costurile aferente pentru România.

 • „The Economist”: „În încercarea de a se salva, Ponta riscă să compromită întreaga luptă anticorupţie. UE ar putea pune presiuni pentru demisia lui”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Economist”: „În încercarea de a se salva, Ponta riscă să compromită întreaga luptă anticorupţie. UE ar putea pune presiuni pentru demisia lui”

  „Într-un interviu acordat în februarie, premierul, accentund angajamentul său faţă de lupta anticorupţie, ne-a declarat că s-a încheiat era imunităţii parlamentare. Patru luni mai târziu, chiar el se bazează pe ea”, scrie publicaţia „The Economist” despre urmărirea penală a premierului Victor Ponta. Jurnaliştii străini scriu şi că este posibil ca Uniunea Europeană să facă presiuni pentru demisia lui Ponta.

 • Momentele grele ale României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momentele grele ale României

  După cum era şi de aşteptat, în loc să-şi dea demisia, mitomanul vesel şi impertinent de la Palatul Victoria a mai ieşit să ne mai rânjească încă o dată în faţă, să ameţească iar electoratul cu aceleaşi teme pe care le-a vânturat timp de trei ani.