stiri despre daniel constantin

Două lucruri sunt foarte clare şi în linie cu cea mai pură tradiţie de „real politik”. Primul este că, la o primă şi se pare generoasă estimare, luând în calcul doar pierderile suferite de Ucraina până în acest moment şi dimensiunea distrugerilor din zonele urbane şi rurale, costurile de reconstrucţie se cifrează în jurul cifrei de 750 miliarde de dolari.

acum 4 ore · comentarii (16)

Sunt multe alte aspecte interesante în recenta conferinţă de presă a preşedintelui Iohannis, care merită menţionate şi comentate. În rezumat, personal am tras concluzia că preşedintele Iohannis aplică, explicit sau nu, deviza cunoscută: „l'etat c'est moi”. Sunt multe domeniile în care preşedintele Iohannis îşi pune amprenta decisivă, animat de intenţia „vă fac binele cu forţa”.

acum 2 ore · comentarii (6)

Începând de pe 7 iunie 2022, pe insula indoneziană Bali, şefii diplomaţiilor din Grupul celor 20 de economii mari dezvoltate vor discuta penuria de alimente şi energie, precum şi alte provocări generate de inavadarea Ucrainei, de către Federaţia Rusă. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov şi Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, participă la reuniunea din staţiunea Nusa Dua.

acum 58 minute · comentarii (1)

Graţie celor 12 lungmetraje din toată lumea care concurează pentru Globurile de Cristal ale Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (KVIFF), se pot descoperi atât unii regizori care păşesc încrezători pe căi deja bătătorite, cât şi alţii care cutează să reevalueze, meşteşugit şi personal, istoria cinematografului.

acum 37 minute · comentarii (0)

Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, în pole position, iar ca surprize, Laura Codruţa Kövesi, George Simion şi Dan Motreanu sunt pariurile mele pentru prezidenţialele din 2024. Sigur, veţi spune că nu am fost prea generos pentru şerpăraia din 2024, însă am mers după principiul alegerii celor mai buni: toţi politicienii sunt şerpi, însă doar puţini au venin.

acum 19 ore · comentarii (14)

Ceea ce veţi citi mai jos pare neverosimil. Cum să creadă cineva astăzi, când fanfarele cântă triumful „integrării europene” al Chişinăului, liderii Republicii Moldova fac poze cu toţi oficialii continentului, iar drapelele europene flutură în capitala republicii, că dincolo de acest tabloul se ascunde şi o realitate care desfinde nu doar percepţiile noastre, dar şi bunul simţ.

acum 3 zile · comentarii (47)

Ceea ce părea o improvizaţie promovată dezolant, Festivalul Operei şi-a învins propriile piedici, triumfând aseară cu Indiile galante de la Iaşi. Bucureştiul a deschis evenimentul cu a doua distribuţie pentru Don Giovanni, ultima reluare a stagiunii centenare, pentru care am scris deja câteva impresii.

acum 2 zile · comentarii (0)

Episodul 23 al podcastului Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu, îl aduce în faţa publicului pe actorul din spatele unor roluri cruciale pentru lumea teatrului şi cinematografia românească. Cel care a fost Senatorul melcilor, Iacob, Ion Creangă, vine la microfonul Avangardei, pentru a povesti cum arată viaţa atunci când devii, prin vocaţia de actor, unul dintre cei care s-au simţit, prin aprecierea publicului, ca Cel mai iubit dintre pământeni.

acum 3 zile · comentarii (2)
Modifică Setările