Stiri despre dan sociu

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dan Sociu, primul poet invitat în cadrul Nocturnelor de Poezie 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Sociu, primul poet invitat în cadrul Nocturnelor de Poezie 2019

  Poezia contemporană revine, începând cu 12 iulie, în cadrul Nocturnelor de Poezie care se vor desfăşura în fiecare vineri, de la ora 21.00, timp de opt săptămâni, până pe 13 septembrie, pe terasa blocului Magheru One. Accesul se face pe bază de bilet de la ora 20.00 şi poate fi cumpărat online. Locurile sunt limitate.

 • Vă mai amintiţi primul sărut? Răspund 13 scriitori români: „Mi-a plăcut la nebunie să fac dragoste, dar nu să fiu sărutată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi primul sărut? Răspund 13 scriitori români: „Mi-a plăcut la nebunie să fac dragoste, dar nu să fiu sărutată“

  „Cum a fost prima dată când v-aţi sărutat?“ este genul de întrebare care nu moare niciodată. Şi, de fiecare dată, mărturisirile oamenilor sunt surprinzătoare, mereu diferite, stârnind emoţii care ne gâdilă în capul pieptului. În apropierea Zilei Îndrăgostiţilor sau, pentru tradiţionalişti, a Dragobetelui, treisprezece scriitori au închis ochii şi au povestit, pentru „Weekend Adevărul“, despre primul lor sărut cu un băiat sau cu o fată.

 • „Vino cu mine” în lumea lui Dan Sociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vino cu mine” în lumea lui Dan Sociu

  Antologia de poeme „Vino cu mine ştiu exact unde mergem”, semnată de Dan Sociu, unul dintre cei mai premiaţi poeţi contemporani români, a apărut la editura Polirom, în ediţie cartonată, cu ilustraţii semnate de artistul vizual Felix Aftene.

 • Depoetizarea ca program şi noua mitologie a învinsului: Dan Sociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Depoetizarea ca program şi noua mitologie a învinsului: Dan Sociu

  Dan Sociu este în primul rînd un produs al harului său poetic şi desigur, într-o măsură mai mică, dar importantă, al stărilor confuze, de criză perpetuă, care caracterizează deceniile din urmă. Sosit în literatură pe trendul douămiist, el îşi amprentează textele cu maximă consecvenţă, împingînd principiile noilor orientări pînă la ultimele lor consecinţe.

 • Îi înţeleg tot mai puţin pe tinerii critici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îi înţeleg tot mai puţin pe tinerii critici

  Volumul „Vino cu mine ştiu exact unde mergem“, de Dan Sociu, a fost analizat de Bogdan-Alexandru Stănescu într-o cronică – text semnificativ pentru felul în care e abordată literatura azi.

 • Cine sunt câştigătorii Galei Tinerilor Scriitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt câştigătorii Galei Tinerilor Scriitori

  Printre câştigătorii celei de-a patra ediţie a Galei Tinerilor Scriitori – Cartea de poezie a anului se numără Ştefan Baghiu, Bogdan Coşa şi Andreea Răsuceanu. Premiile au fost acordate miercuri seară, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti.

 • Scriitorii Dan Sociu şi Andrei Dósa refuză premiile Galei Tinerilor Scriitori, finanţate de ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorii Dan Sociu şi Andrei Dósa refuză premiile Galei Tinerilor Scriitori, finanţate de ICR

  După ce scriitorul Dan Sociu, câştigător al premiului „Cartea de Poezie a anului 2013“, la Gala Tinerilor Scriitori, a declarat pe 11 ianuarie că refuză distincţia care i se acordă, Andrei Dosa şi-a exprimat, de asemenea, dezacordul faţă de premiul pe care urmează să-l primească în această seară, de la 18.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

 • Aventura fără sfârşit a cărţilor începe în copilărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aventura fără sfârşit a cărţilor începe în copilărie

  Mircea Cărtărescu, Ioan Groşan, Cristian Teodorescu, Simona Popescu, Ioana Pârvulescu, Dan Sociu, Cezar Paul-Bădescu, Neagu Djuvara şi alţi oameni de cultură povestesc cum au intrat în cărţi. Apărut la Editura Art, volumul colectiv „Care-i faza cu cititul?“ inaugurează o nouă colecţie, dedicată cititorilor cu vârste cuprinse între 10 şi  14 ani.

 • Ce ne pregătesc scriitorii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ne pregătesc scriitorii?

  Pe masa de lucru a autorilor români se găsesc manuscrise care abia aşteaptă să vadă lumina tiparului anul viitor. Poeţi, prozatori, eseişti şi dramaturgi din generaţii diferite ne-au mărturisit cu ce planuri privesc spre 2010.

Modifică Setările