Stiri despre cafeneaua adevarul

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ileana Stana Ionescu: „A trebuit să renunţ la Facultatea de Jurnalism pentru că tatăl meu a fost ofiţer în armata lui Antonescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ileana Stana Ionescu: „A trebuit să renunţ la Facultatea de Jurnalism pentru că tatăl meu a fost ofiţer în armata lui Antonescu“

  Invitată la „Cafeneaua Adevărul", actriţa Ileana Stana Ionescu (75 de ani) a mărturisit că viaţa sa a fost „un lung şir de jocuri ale întâmplării". Şi-a dorit să devină jurnalist, a ajuns actriţă, deşi nu avea nicio pregătire în domeniu. Însă talentul i-a garantat o carieră de aproape şase decenii şi un loc în „loja" marilor actori români.

 • Oana Sîrbu: „Am notorietate şi fără să mă expun prosteşte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oana Sîrbu: „Am notorietate şi fără să mă expun prosteşte“

  Cântăreaţa spune că succesul ei ca actriţă a fost un accident, muzica fiind ceea ce şi-a dorit să facă toată viaţa încă din copilărie. Nostalgică după vremurile când împărţea mii de autografe, Oana Sîrbu vorbeşte deschis despre ce e bun şi ce e rău în prezentul ei.

 • Mihaela Tatu, prezentatoare TV: „Femeile îmi spun că le-am schimbat viaţa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihaela Tatu, prezentatoare TV: „Femeile îmi spun că le-am schimbat viaţa“

  Prezentatoarea TV Mihaela Tatu (48 de ani) a deschis un nou drum în televiziune odată cu formatul „De 3 X Femeie“, care a consacrat-o. Şi acum, la trei ani după ce a plecat de la Acasă TV, pe Mihaela Tatu o opreşte lumea pe stradă ca să-i mulţumească pentru sfaturile pe care le-a dat în emisiunea „De 3 X Femeie“.

 • VIDEO Mircea Baniciu: „Phoenix nu mai e ce-a fost!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mircea Baniciu: „Phoenix nu mai e ce-a fost!“

  Mircea Baniciu se simte în largul lui în magazinul de chitare unde ne-am întâlnit. Şi acum, la cei 62 de ani, artistul îşi arde cu intensitate marea pasiune, muzica. Pentru Mircea Baniciu, întâlnirea cu Phoenix a însemnat cel mai important lucru care i s-a întâmplat. Însă succesul pe care l-a avut se datorează şi propriilor alegeri.

 • Sebastian Papaiani actor: „Tata nu mi-a zis niciodată «te iubesc»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sebastian Papaiani actor: „Tata nu mi-a zis niciodată «te iubesc»“

  La 75 de ani, actorul Sebastian Papaiani rememorează o viaţă parcă ruptă dintr-un film, în care personajul principal a trecut de la agonie la extaz. Actorul vorbeşte despre copilăria sa, despre cariera artistică şi despre prietenia cu mari actori astăzi dispăruţi: Ştefan Iordache şi Adrian Pintea.

 • VIDEO Ion Dichiseanu, actor: „Am avut stea norocoasă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ion Dichiseanu, actor: „Am avut stea norocoasă“

  Student la Politehnică fiind, Ion Dichiseanu a fost îndrumat spre actorie de o prietenă, nepoata lui George Vraca. Şansa a jucat un rol major în viaţa sa şi când a scăpat din lagărul nazist. La vârsta de 9 ani, Ion Dichiseanu a stat închis în lagărul de la Salzburg, alături de fraţii şi părinţii săi. Astăzi, când ajunge-n Austria, vizitează locul şi îi mulţumeşte lui Dumnezeu că a scăpat.

 • Octavian Ursulescu, prezentator tv: „Lumea nu m-a uitat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Octavian Ursulescu, prezentator tv: „Lumea nu m-a uitat“

  Octavian Ursulescu (64 de ani), fostul prezentator al Festivalului de la Mamaia, vorbeşte cu însufleţire despre trecut, când era una dintre vedetele Epocii de Aur.După Revoluţie, Octavian Ursulescu a ieşit încet-încet din lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, fostul prezentator spune că încă este solicitat la evenimente, iar oamenii nu l-au uitat.

 • VIDEO Felicia Filip, soprană: „Dacă devii una cu personajul, ai o problemă psihică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Felicia Filip, soprană: „Dacă devii una cu personajul, ai o problemă psihică“

  Consacrată drept „regina Traviatei“, soprana Felicia Filip a sedus publicul din toată lumea cu rolurile pe care le-a făcut de-a lungul carierei. Despre Felicia Filip (52 de ani), una dintre cele mai titrate artiste lirice din România, se poate spune, cu certitudine, că este rezultatul alegerilor pe care le-a făcut în viaţă.

 • Marian Râlea, actor: „N-am putut să renunţ la Magician“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marian Râlea, actor: „N-am putut să renunţ la Magician“

  Actorul şi-a creat două identităţi în cariera sa: Magicianul şi Marian Râlea. Prima îl urmăreşte şi astăzi, la zece ani după finalul emisiunii. După mulţi ani în care n-a mai fost Magi, Marian Râlea (53 de ani) realizează ce a însemnat personajul său pentru public.

 • VIDEO Irina Petrescu: „Nu accept să fiu un obiect de consum!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Irina Petrescu: „Nu accept să fiu un obiect de consum!“

  De la Arhitectură şi Filologie, a ajuns, fără să-şi fi dorit, la actorie. Pentru Irina Petrescu, şansa şi întâmplarea au avut un rol major în devenirea ei. Duminică, 19 iunie, actriţa împlineşte 70 de ani. Dintre sutele de roluri pe care le-a interpretat nu preferă unul anume, ci pe cel al propriei vieţi.

 • Nicu Alifantis: „Acum îmi doresc cel mai mult să plec din ţară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicu Alifantis: „Acum îmi doresc cel mai mult să plec din ţară“

  Nicu Alifantis este dezamăgit de ceea ce se întâmplă în România astăzi, dar credinţa de-o viaţă a artistului rămâne „bucuroşi l-om duce pe toate“. Nicu Alifantis a împlinit recent 57 de ani, dintre care 39 i-a dedicat teatrului, poeziei şi muzicii. Nu este mulţumit de cum stau lucrurile dimprejur, dar rămâne fidel meseriei şi publicului de aici.

 • VIDEO Valentin Uritescu: „Trebuie să-mi termin treburile până mor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Valentin Uritescu: „Trebuie să-mi termin treburile până mor“

  Valentin Uritescu împlineşte 70 de ani pe 4 iunie. Deşi semnele vârstei sunt vizibile, actorul e optimist şi spune că mai are lucruri de făcut. Valentin Uritescu a lansat prima sa carte, „Aşa sunt eu, prost“. Artistul, care a avut o viaţă zbuciumată, mai are un vis: să lanseze un volum autobiografic.

 • VIDEO Eva Kiss: „Diaspora română nu este unită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Eva Kiss: „Diaspora română nu este unită“

  Cântăreaţa Eva Kiss are o viaţă împlinită în Danemarca, unde trăieşte de 21 de ani. Începutul nu a fost însă uşor, mărturiseşte ea. Cântăreaţa a revenit în ţară pentru câteva proiecte artistice, printre care un album best of. Eva Kiss (58 de ani) s-a integrat în ţara care a adoptat-o, dar spune că nicăieri nu e ca acasă.

 • Beatrice Rancea: „Accidentul mi-a schimbat ireversibil viaţa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beatrice Rancea: „Accidentul mi-a schimbat ireversibil viaţa“

  Un genunchi făcut praf, la o repetiţie, a făcut ca Beatrice Rancea, pe atunci doamna Bleonţ, celebra balerină a anilor ‘90, să devină regizoare şi coregrafă. Creşte 27 de căţei adunaţi de te miri pe unde. În mod paradoxal, în teatru şi operă i se spune Cruella. Beatrice Rancea este ea însăşi o femeie paradoxală.

 • Dan Bittman: „Mi-e teamă de ridicol!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Bittman: „Mi-e teamă de ridicol!“

  Cântăreţul (49 de ani) spune că imaginea l-a ajutat în carieră, dar succesul a venit şi pentru că a ştiut întotdeauna cum să se „vândă". Deşi e perceput în continuare ca un burlac, Dan Bittman a renunţat de mult la acest statut în favoarea celui de părinte. Artistul şi-a schimbat priorităţile după ce a devenit tată şi i-a pus pe cei trei băieţi ai săi înaintea carierei.

 • Magda Catone: „Nu-s căutată pentru frumuseţea mea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magda Catone: „Nu-s căutată pentru frumuseţea mea“

  Magda Catone (52 de ani) şi-ar dori să joace femei fragile şi melancolice, în schimb dă viaţă în comedii unor personaje abrazive. Catone are tendinţa de a întruchipa personaje vulcanice şi amuzante. Joacă o fostă trapezistă în noul film al lui Dan Chişu, „Ursul“, din 6 mai la cinema.

 • Mihai Gruia Sandu: „Au fost ani superbi în care am făcut nişte copilării fericite“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Gruia Sandu: „Au fost ani superbi în care am făcut nişte copilării fericite“

  Mihai Gruia Sandu (55 de ani) a revenit pe micul ecran cu emisiunea „Convinge-mă“, pe TVR Cultural. De teatru nu s-a despărţit niciodată. Când Gruia Sandu vorbeşte, o poveste începe să prindă contur. Considerat un reper al copilăriilor postcomuniste, el mărturiseşte că a fi actor de comedie „nu prezintă garanţie“.

 • Anca Ţurcaşiu: „Nu sunt cântăreaţă, eu sunt actriţă!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anca Ţurcaşiu: „Nu sunt cântăreaţă, eu sunt actriţă!“

  La 15 ani s-a lansat pe scena de la Mamaia, la insistenţele mamei ei. Percepută drept cântăreaţă, Anca Ţurcaşiu este, de fapt, actriţă până în măduva oaselor. Artista de 41 de ani dezvăluie lucruri inedite din viaţa şi cariera ei (peste 25 de ani de la debut), cu o francheţe şi o naturaleţe demne de un Premiu Gopo!

 • Mihai Petre: „Foarte rar îmi place ceva din ceea ce fac“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Petre: „Foarte rar îmi place ceva din ceea ce fac“

  Mihai Petre (32 de ani) este foarte critic şi cu el însuşi, nu doar cu alţii. Chiar dacă părerile lui i-au deranjat pe mulţi, dansatorul crede că îşi face bine treaba. Critica este constructivă şi trebuie să înveţi să o accepţi, pentru că duce la progres, spune cel mai dur membru al juriului de la „Dansez pentru tine“ şi „Românii au talent“.

 • VIDEO Marius Ţeicu: „Am vrut mai mulţi copii, dar nu s-a putut“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marius Ţeicu: „Am vrut mai mulţi copii, dar nu s-a putut“

  Marius Ţeicu a găsit mereu echilibrul între viaţa de familie şi cea de artist. Are o singură fiică, dar se bucură de cei doi nepoţei, Andrei şi Casandra. Compozitor, interpret, profesor sunt atributele care îl recomandă pe Marius Ţeicu (65 de ani) pentru elita muzicii uşoare. Acum, artistul se regăseşte mai mult în postura de bunic.

 • Alexandru Arşinel: „Creangă era mic copil pe lângă mine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Arşinel: „Creangă era mic copil pe lângă mine“

  Alexandru Arşinel (71 de ani) ne-a împărtăşit câteva amintiri din copilărie, ne-a povestit despre noua generaţie de „Arşinei“ şi despre avantajele pe care le are faţă de Frank Sinatra. Arşinel e un gospodar bun, director la teatru, dar poate deveni cu uşurinţă un copil care-şi aduce aminte de năzbâtii.

 • Dan Negru:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Negru: "Televiziunea este ca o femeie uşoară!"

  Unii îl găsesc arogant, alţii extrem de simpatic. Ne place sau nu, trebuie să recunoaştem, Dan Negru are un stil inconfundabil de a "promova dileala" pe micul ecran, asemănător celui italian...Un amestesc de bun-simţ şi spirit ludic, care-i conturează o carismă şi un stil ghiduş, pe care rareori le întâlnim „la pachet". Dan Negru, showmenul pe stil italian, nu se dezminte nici la "Cafeneaua Adevărul"...

 • VIDEO Dan Chişu: „Am alimentat imaginea de cuceritor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dan Chişu: „Am alimentat imaginea de cuceritor“

  Numele Dan Chişu generează, pentru mulţi, două „etichete“: bucătar şi cuceritor. „E mare lucru să fii bucătar şi e o povară să fii cuceritor“, crede regizorul. După televiziune, bucătărie şi călătorii în jurul lumii, Dan Chişu a revenit la prima sa dragoste: cinematografia. Anul trecut a debutat ca regizor, iar în primăvară va lansa încă două filme.

 • Cristina Stamate: „Nu sunt făcută pentru meseria de actor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Stamate: „Nu sunt făcută pentru meseria de actor“

  Cristina Stamate şi-ar fi dorit să devină avocat, însă „oamenii-îngeri“ au îndrumat-o către o carieră artistică. Actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, Cristina Stamate nu vrea cu niciun chip să-şi destăinuie vârsta, pentru că „nu este elegant pentru o doamnă“.

 • Mircea Radu: „TVR nu mi-a reproşat nimic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Radu: „TVR nu mi-a reproşat nimic“

  Realizatorul emisiunii „ÎnTrecerea anilor“ vorbeşte despre întoarcerea la postul public, după zece ani în care au fost „despărţiţi“. Face fotografii. Scrie pe blog, sub pseudonim. Mircea Radu încearcă să dezvăluie lumii o latură puţin cunoscută.